Haderslev Kommune

Ny robot skal løse opgaver i Haderslev Kommune

Del

Haderslev Kommune har købt en robot, som i fremtiden skal automatisere udvalgte arbejdsgange indenfor økonomi og administration, der i dag håndteres af kommunale medarbejdere. Haderslev Kommune bliver dermed den første af de sønderjyske kommuner, som investerer i en softwarerobot.

Til foråret får medarbejderne i Haderslev Kommune en ny kollega – en digital én af slagsen. Kommunen har som den første af de sønderjyske kommuner købt en softwarerobot, der i fremtiden skal automatisere ensartede, tidskrævende arbejdsgange i Haderslev Kommune.

Der er tale om et tværorganisatorisk projekt, hvor den nyindkøbte – og indtil videre navnløse - robot i første omgang skal centralisere konteringen af en af Haderslev Kommunes største leverandørers regninger. Den opgave håndteres i dag decentralt i hele organisationen, men fra foråret er det tanken, at robotten skal overtage det ensartede, manuelle arbejde, så medarbejderne får mere tid til faglige og komplekse opgaver.

Det er ledere fra Økonomi og Arbejdsmarked, der i samarbejde med fagspecialister fra de enkelte områder har identificeret en række rutinemæssige, administrative arbejdsgange, hvor det giver god mening at anvende en robot – fx til kontering af regninger og andet rutinemæssigt tastearbejde. Det betyder, at der frigives værdifuld arbejdstid, som eksempelvis kan bruges til at understøtte en mere kvalificeret sagsbehandling og bedre service til gavn for både borgere og medarbejdere i Haderslev Kommune. Eventuelle afvigelser vil naturligvis fortsat blive håndteret af medarbejdere, som også fortsat vil stå for kvalitetssikringen af det færdige arbejde.

Når robotten er faldet godt til i sit nye job, er det meningen, at den med tiden også skal kontere og betale lægeerklæringer på arbejdsmarkedsområdet.

Fakta om robotter
Robotic Process Automation – eller bare RPA – er en softwarerobot, der kan automatisere en lang række arbejdsgange i en organisation. Den kan udføre ensartede, rutinemæssige, administrative opgaver på en computer, som fx at flytte data fra et IT-system til et andet, rense data og så videre. Fordelen ved at anvende en softwarerobot til opgaveløsningen er, at der frigøres medarbejderressourcer, som kan bruges på at servicere borgere og løse andre opgaver i organisationen.

Kontakter

Jette Skriver
Digitaliseringskonsulent
20 51 04 84
jbas@haderslev.dk

Jens Gellert Møller
Afdelingsleder i Økonomiafdelingen
74 34 01 71
jgmo@haderslev.dk

Billeder

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Kommunerne fortæller om klima og oversvømmelser på sønderjysk dyrskue15.5.2019 08:00:00 CESTPressemeddelelse

De sønderjyske kommuner er med, når Det Sønderjyske Fællesdyrskue afholdes i Aabenraa den 24. og 25. maj 2019. I år er Sønderborg, Aabenraa, Tønder og Haderslev Kommuner gået sammen om en stand under temaet klima og oversvømmelser. Der er også vandleg for børnene, man kan møde en politiker og en naturvejleder og så kan man høre om, hvordan kommunerne nu bruger droner i deres vandløbsprojekter.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum