Teknologisk Institut

Ny robot kan trække ribben fra brystflæsk

Del

DMRI, Teknologisk Institut, har udviklet en robot, som kan trække singleribs fra svine brystflæsk. Det kan erstatte belastende arbejde på slagterierne.

Danish Meat Research Institute, DMRI, på Teknologisk Institut har udviklet en robot, som automatisk kan trække enkelte ribben fri fra svinebrystflæsk. Derved kan slagterierne automatisere en belastende arbejdsgang, hvor slagteriarbejderne i dag manuelt løsner ribben fra brystflæsket inden det videreforarbejdes til det japanske og koreanske marked.

- Udstyret har længe været efterspurgt, da det vil fjerne flere belastende arbejdsfunktioner og derigennem øge produktiviteten og samtidig forbedre arbejdsmiljøet på slagterierne, siger faglig leder Carsten Jensen, DMRI, Teknologisk Institut.

I singleribs udstyret scannes brystflæsket først gennem en røntgen scanner. Det indscannede 2D billede analyseres og bearbejdes i en computer. Derefter sendes ordrer til en industrirobot, der fører et specialværktøj ned til brystflæskets ribben og løsner dem tre ad gangen - indtil alle 12 ribben er løsnet. Konceptet fik stor interesse på IFFA messen i Tyskland sidste år.

DMRI og det ny fusionerede Frontmatec, Tandslet, har indgået en aftale om færdigudvikling, salg og service af den nye avancerede robot, som forventes klar til implementering på den første slagtelinje først i 2018

- Udviklingen er et godt eksempel på DMRI's nye udviklingsstrategi, som fokuserer udviklingsindsatsen på standardplatforme, samtidig med at den sikrer, at det færdige produkt er tilpasset de enkelte slagterivirksomheder og som dermed gør teknologien relevant for mange kunder. Udviklingen er nu i langt højere grad brugerdrevet, og på den måde opnås der både hurtigere udviklingstider og synergi i forhold til samarbejdspartnernes ressourceforbrug, konstaterer Carsten Jensen.

Samarbejdsaftalen mellem Frontmatec og DMRI blev underskrevet den 17. marts 2017 af managing director Andreas Jensen, Frontmatec, Tandslet, og faglig leder, Carsten Jensen, DMRI, Teknologisk Institut.

Se konceptet præsenteret på Youtube her:

Kontakter

Faglig leder Carsten Jensen, DMRI, Teknologisk Institut, mobil: 7220 2574, mail: cj@teknologisk.dk

Billeder

Information om Teknologisk Institut

Teknologisk Institut
Gregersensvej
2630 Taastrup

7220 2000http://www.teknologisk.dk/

Teknologisk Institut styrker danske virksomheder ved hjælp af banebrydende teknologier og mere end 1.100 medarbejderes faglige ekspertise. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S, Teknologisk Institut AB Sverige, DTI Polska og DTI Spain.

Læs mere om Instituttet.

Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på tlf. 72 20 27 69 – eller kommunikation@teknologisk.dk

Hent logoer og designguide her

Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum