Region Hovedstaden

Ny ro­bot gi­ver mere skån­som­me ope­ra­tio­ner

Del

​Den nye operationsrobot HUGO blev i dag indviet på Rigshospitalet. Robotten giver kortere indlæggelse og færre komplikationer ved mave-tarmkirurgiske, urologiske og gynækologiske operationer. Regionsrådet i Region Hovedstaden har bevilliget 25 mio. kr. til projektet, som er et samarbejde med virksomheden Medtronic.

overlæge og kirurg Vladimir Karas afprøver den nye operationsrobot
overlæge og kirurg Vladimir Karas afprøver den nye operationsrobot

HUGO er den første af sin slags i Skandinavien og Rigshospitalet er blot det femte hospital i Europa til at tage denne type robot i brug. Med robotten kan kirurgerne udføre mere skånsom kirurgi med færre komplikationer som fx indre blødninger, så patienterne kommer sig hurtige og skal være indlagt kortere tid. HUGO giver desuden langt bedre arbejdsforhold for kirurgen.

Regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) glæder sig over, at Medtronic sammen klinikerne på Rigshospitalet vil finde nye anvendelsesmuligheder for robotkirurgi i et offentligt-privat samarbejde, som er med til at sikre bedre patientbehandling.

”Det kræver mod og overskud at være med helt fremme i udviklingen af nye løsninger, og jeg er meget imponeret over det store arbejde, som Medtronic og de mange involverede klinikere har lagt i samarbejdet om HUGO. Nu står vi med en robot, som kan give patienterne en mere skånsom operation med færre komplikationer, så de kan komme sig hurtigere og vende tilbage til hverdagen og familien,” siger Lars Gaardhøj.

Den første operation udføres i næste uge, og til sommer bliver endnu en robot installeret på Rigshospitalet.

”Vi er naturligvis stolte over at samarbejdsprojektet er kommet så langt, og at vi nu kan byde operationsrobotten velkommen. Jeg ser frem til at vi i næste uge tager den i anvendelse og til at den næste robot kommer til sommer, så vi også snart kan begynde at tage dem i brug på nye kliniske områder til gavn for endnu flere medarbejdere og patienter,” siger Centerdirektør på Center for Kræft og Organsygdomme på Rigshospitalet på Christian Worm.

Yderligere info

  • Pressevagten i Region Hovedstaden på 70209588 / presse@regionh.dk

Billeder

overlæge og kirurg Vladimir Karas afprøver den nye operationsrobot
overlæge og kirurg Vladimir Karas afprøver den nye operationsrobot
Download
overlæge og kirurg Vladimir Karas afprøver den nye operationsrobot
overlæge og kirurg Vladimir Karas afprøver den nye operationsrobot
Download
Regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) indvier den nye operationsrobot
Regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) indvier den nye operationsrobot
Download

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Eksperter i brystkræft samles: Skandinaviens største enhed skal skabe samlede patientforløb i Region Hovedstaden18.5.2022 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Herlev og Gentofte Hospital har indviet en ny samlet Afdeling for Brystundersøgelser. Dermed er endnu et skridt taget i samlingen af regionens udredning og kirurgiske behandling af brystkræft i Gentofte, som bliver hjemsted for Skandinaviens største enhed for brystdiagnostik og -kirurgi. Målet er at skabe et fagligt fyrtårn til gavn for patienterne.

Genfødte hospitalshaver skaber fredfyldte rum for patienter og byens borgere9.5.2022 10:19:17 CEST | Pressemeddelelse

Den 10. maj 2022 genindvies de Helende Haver på Bispebjerg Hospital. Haverne er restaureret takket være en donation på 35 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond. Nu kan patienter, medarbejdere og forbipasserende atter gå en tur mellem blomstrende staudebede eller tage pause på bænken under pergolaen. Bispebjerg Hospitals fredede haveanlæg er nænsomt restaureret til glæde for alle, der besøger hospitalet. Hospitalets Helende Haver blev etableret for over 100 år siden. Den 10. maj 2022 bliver de indviet på ny med besøg fra blandt andet Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, bestyrelsesformand for Den A.P. Møllerske Støttefond, og regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S). Den A.P. Møllerske Støttefond har bevilget 35 mio. kr. til revitaliseringen af haven. For Fonden har det været væsentligt at støtte op om de fredfyldte haveoaser, som er et kærkomment og meningsfyldt bidrag til patienternes heling og beskyttelsen af de store fredningsværdier. Lindring af sjælen Patienthaverne er oprindeligt anlagt a

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum