DI - Dansk Industri

Ny rekord i indgåede lærepladsaftaler

Del

Stigningen i indgåede lærepladsaftaler i 2021 fortsætter med fuldkraft ind i 2022. Ifølge DI er det yderst positivt, at problemerne med at finde en læreplads bliver mindre og mindre.

Børne- og Undervisningsministeriet har i dag offentliggjort nye tal for lærepladsområdet, som dækker årets første måned. Udviklingen med rekordmange lærepladsaftaler fra 2021 er fortsat ind i 2022. I øjeblikket leverer hver eneste måned ny rekord i indgåede lærepladsaftaler.

- Det er glædeligt, at virksomhederne også her i 2022 fortsætter med at indgå flere og flere lærepladsaftaler. Det er både tegn på virksomhedernes store engagement og på stor efterspørgsel efter faglærte, siger Signe Tychsen Philip, underdirektør og chef for DI Erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelser.

I januar blev der indgået 5.204 lærepladsaftaler – det er rekord for indgåede aftaler mellem elever og virksomheder i januar i de sidste mange år. Efter årets første måned er næsten 80.000 elever i lære i en privat eller offentlig virksomhed. På samme tid ser vi et fald i antallet af elever uden en læreplads. Ved udgangen af januar måned er ca. 3.800 elever i skoleoplæring – 1.000 færre end januar sidste år. Det lover godt for fremtiden, mener Signe Tychsen Philip.

- Der har snart i årtier været meget snak om mangel på lærepladser for erhvervsuddannelseseleverne, så det er yderst glædeligt, at problemet bliver mindre og mindre. Hele puslespillet vil nok aldrig gå op – der vil altid være enkelte fag eller bestemte geografiske områder, hvor der mangler lærepladser. Men mangel på lærepladser er på en række uddannelser nu erstattet af mangel på elever, som vil tage en erhvervsuddannelse.

Der er indgået flere lærepladsaftaler inden for flere af industriens store uddannelser (bl.a. automatik og procesuddannelsen, industritekniker og smed) og inden for transportområdet (personvognsmekaniker og vejgodstransportuddannelsen). Byggeriets uddannelser ligger fortsat på det høje niveau af indgåede aftaler fra 2021.

Følg os på:

    

Kontakter

Underdirektør Signe Tychsen Philip 25659282

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI og 13 kommuner vil bekæmpe lovjungle24.5.2022 12:09:46 CEST | Pressemeddelelse

En vildt voksende jungle af regler, love, bestemmelser og krav er en klods om benet på dansk erhvervsliv. Derfor drøfter Dansk Industri og foreløbig 13 danske kommuner nu mulighederne for et nyt forsøg med frikommuner, hvor kommunerne får frihed til at beskære de værste statslige og kommunale administrative byrder, unødvendigt bøvlede regler og lange sagsbehandlingstider, som erhvervslivet oplever i dagligdagen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum