Dansk Byggeri

Ny rekord: Aldrig har der været flere i arbejde

Del

3.000 flere kom i arbejde i juli måned, og den pæne jobfremgang er med til at sikre, at beskæftigelsen når endnu et højdepunkt, viser nye tal fra Danmarks Statistiks sæsonkorrigerede lønmodtagerbeskæftigelse. I byggeriet ses kun en beskeden jobfremgang på cirka 300 personer.

Alene i juli måned steg antallet af beskæftigede med 3.000 personer, og dermed var der 2.752.000 personer med et lønmodtagerjob i Danmark.

- Aldrig i Danmarkshistorien har der været flere lønmodtagere i job. Presset på arbejdsmarkedet er tiltaget gennem 2018, men alligevel bliver netop arbejdsmarkedet ved at levere varen som den vigtigste vækstmotor i dansk økonomi, siger cheføkonom i Dansk Byggeri, Bo Sandberg.

I bygge- og anlægsbranchen var der i juli ligesom i de foregående måneder en beskeden jobvækst på cirka 300 lønmodtagere.

- Selvom trenden fortsat peger opad, bliver det også fremover i et roligere tempo i byggeriet. Dels kan rekrutteringsudfordringerne nu virkelig mærkes, og dels vokser byggekranerne trods alt ikke – efter mere end fem års fremgang - ind i himlen, siger Bo Sandberg.

Ifølge Dansk Byggeri er det positivt, at arbejdsstyrken stiger nogenlunde ligeså meget som beskæftigelsen, og at der flyttes mange fra passiv til aktiv forsørgelse.

- Men selvfølgelig varer opsvinget ikke evigt, og derfor bør de gode tider og solskinsvejret i dansk økonomi bruges til at trimme arbejdsmarked og skattesystem til yderligere fremgang. Det er oplagt at genbesøge tilbagetrækningsreglerne fra arbejdsmarkedet, men det er også vigtigt at understrege, at reformer jo bestemt ikke altid behøver at være med pisk, men også kan være med gulerod. Fx kan der være god musik i at give yderligere skattemæssigt incitament til at få seniorerne til at blive længere tid på arbejdsmarkedet i forbindelse med finanslovsforhandlingerne. Og rettidig omhu med infrastrukturinvesteringer øger også arbejdsudbuddet via mindsket spildtid i trafikken, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri.

Kontakter

Cheføkonom i Dansk Byggeri, Bo Sandberg, bsa@danskbyggeri.dk, telefon 28 50 38 19
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, ans@danskbyggeri.dk, telefon 30 36 02 65

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Dansk Byggeri: Lad familievirksomheder og arvinger være i fred18.6.2019 15:30:00 CESTPressemeddelelse

Det er gift for generationsskifterne i de private virksomheder, hvis arveafgiften bliver sat markant op, sådan som de økonomiske vismænd foreslår. Det siger Dansk Byggeri, efter at vismændene i deres nye rapport argumenterer for at sætte den nuværende arveafgift på fem procent på familieejede virksomheder op til 15 procent. På forårsmødet i Det Økonomiske Råd anbefalede Dansk Byggeris direktør Lars Storr-Hansen også et højere og mere fleksibelt anlægsloft.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum