Wonderful Copenhagen

Ny rekord: 30.000 krydstogtgæster lørdag skaber travlhed i København

Del

Aldrig nogensinde før har København – eller nogen anden dansk by – taget i mod så mange krydstogtgæster på én gang, som når hovedstaden sætter ny og meget markant rekord i krydstogtgæster i dag lørdag. Her vil 30.000 besøgende - 24.000 krydstogtpassagerer og over 6.000 besætningsmedlemmer – skabe stor travlhed i havnen. Og ekstra omsætning i byen.

Det er næsten det dobbelte af, hvor mange krydstogtgæster der er på en almindelig lørdag i sommersæsonen. Så der er lagt op til ekstra travlhed for Copenhagen Malmö Port i dag, når de mange gæster enten skal i land eller ombord. 

”Det bliver en usædvanlig travl dag i havnen med syv skibe på samme dag, hvoraf det største ’Regal Princess’ alene har 4.400 gæster og 1.350 besætningsmedlemmer ombord. Med i alt 30.000 gæster på kajanlæggene på henholdsvis Langelinie og det nyere anlæg Oceankaj i Nordhavnen bliver der rigtig stor aktivitet. Alene håndteringen af de 24.000 kufferter er i sig selv en logistisk opgave,” siger Arnt Møller Pedersen, COO Cruise & Ferries, Copenhagen Malmö Port.

Stor omsætning i byen
Seks af de syv skibe, der er i byen lørdag, starter deres tur rundt i Østersøen her, så alle passagererne flyver til København for at gå ombord.

København er den destination i hele Østersø-regionen, hvor flest skibe starter og slutter deres krydstogt. Det betyder, at gæsterne ombord både flyver til København for at starte krydstogtet og flyver herfra igen, når turen er slut. Det giver ekstra overnatninger på byens hoteller, mere tid for gæsterne til at bruge penge som turister i byen og ekstra passagerer i Københavns Lufthavn.

”Sidste år brugte krydstogtgæsterne over 700 mio. kr. i København som turister, samtidig brugte krydstogtrederierne rigtig mange penge i havnen, så byen i alt fik en omsætning i krydstogtbranchen på ca. 1,2 mia. kr. alene i 2015. Ud over omsætningen betød de mange krydstogtgæster i København samtidig, at der sidste år blev skabt job til over 1.500 borgere. Den positive effekt vil blive endnu større i år, da vi forventer at få 60.000 flere gæster end sidste år,” siger Claus Bødker, krydstogtchef i Wonderful Copenhagen, hvor netværket Cruise Copenhagen Network er forankret.

Ifølge tal fra Cruise Copenhagen Network, der samler branchens aktører, er de fem største nationaliteter blandt krydstogtgæster i København, baseret på sidste års opgørelse, Tyskland, USA, Storbritannien, Canada og Italien.

Talk show om København ombord
Èt af skibene, der lægger til lørdag, er fra det amerikanske rederi Princess Cruise. Rederiet har indgået et samarbejde med Cruise Copenhagen Network om, at repræsentanter fra København går ombord på skibet i Stockholm for at sælge Danmarks hovedstad som destination til de tusindvis af passagerer undervejs på sejlturen hertil.

Lørdag er det en repræsentant fra Wonderful Copenhagen, der har været ombord på skibet siden aftenen før, som bl.a. har deltaget i et ’talk show’ på skibets egen tv-kanal for at fortæller passagererne om, hvad man kan opleve i København.

Sidste år havde København besøg af ca. 680.000 krydstogtgæster. I år forventes antallet af sejlende turister i København at løbe op i 740.000. Copenhagen Malmö Ports foreløbige tal for næste år tyder på, at hovedstaden er på vej mod ny rekord i 2017, når 850.000 forventede gæster næste år går i land i København. 

Kontakter

Copenhagen Malmö Port:
Arnt Møller Pedersen, COO Cruise & Ferries
mail: arnt.moller@cmport.com
telefon: 35 46 11 07

Cruise Copenhagen Network / Wonderful Copenhagen:
Claus Bødker, krydstogtchef
email: clb@woco.dk
mobil: 61 20 96 74

Information om Wonderful Copenhagen

Wonderful Copenhagen
Wonderful Copenhagen
Nørregade 7B
1165 København K

+45 33257400http://www.wonderfulcopenhagen.dk

Wonderful Copenhagen er en netværksorganisation som arbejder for at fremme og udvikle erhvervs- og ferieturismen i Region Hovedstaden til gavn for almennyttige interesser.

Følg pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Ny rapport: Danmarks hovedstad har en af verdens fem bedste turismeorganisationer5.5.2018 09:53pressemeddelelse

Selvom Danmark er en lille spiller i den benhårde, globale konkurrence om turister, har hovedstadsregionen en af verdens bedste turismeorganisationer i form af Wonderful Copenhagen. Det fremgår af ny evaluering fra Destination Think!, der som førende, international ekspert i destinationsudvikling og -markedsføring har arbejdet med 320 organisationer, der markedsfører destinationer verden over. Destination Think! har evalueret Wonderful Copenhagen og har udråbt den danske hovedstads turismeorganisation som blandt de fem bedste i verden. Det er særligt tilgangen til markedsføring, evnen til at engagere erhvervet samt strategisk forretningsudvikling, der udløser international top-karakter. Væksten i turismen er primært noget, der sker i storbyer – både globalt og også i Danmark. Her har hovedstadsregionen oplevet en vækst i turismen på 65 pct. siden 2009. Men konkurrencen mellem storbyerne om at tiltrække turisterne og den forretning, der følger med, er stigende. En konkurrence, hvor Købe

Ny rapport: Danmarks hovedstad har en af verdens fem bedste turismeorganisationer5.5.2018 07:54pressemeddelelse

Selvom Danmark er en lille spiller i den benhårde, globale konkurrence om turister, har hovedstadsregionen en af verdens bedste turismeorganisationer i form af Wonderful Copenhagen. Det fremgår af ny evaluering fra Destination Think!, der som førende, international ekspert i destinationsudvikling og -markedsføring har arbejdet med 320 organisationer, der markedsfører destinationer verden over. Destination Think! har evalueret Wonderful Copenhagen og har udråbt den danske hovedstads turismeorganisation som blandt de fem bedste i verden. Det er særligt tilgangen til markedsføring, evnen til at engagere erhvervet samt strategisk forretningsudvikling, der udløser international top-karakter. Væksten i turismen er primært noget, der sker i storbyer – både globalt og også i Danmark. Her har hovedstadsregionen oplevet en vækst i turismen på 65 pct. siden 2009. Men konkurrencen mellem storbyerne om at tiltrække turisterne og den forretning, der følger med, er stigende. En konkurrence, hvor Købe

Verdens største kongres om havvind kommer til København24.3.2017 14:22pressemeddelelse

Danmark skal være vært for kongressen Offshore Wind Energy 2019, der er verdens største kongres og udstilling med fokus på havvind. Kongressen afholdes af den europæiske organisation WindEurope i tæt samarbejde med Vindmølleindustrien og forventes at tiltrække 10.000 deltagere i 3 dage. ”Danske virksomheder var de første til at opstille vindmøller på havet, og vi er i dag hjemsted for nogle af verdens førende virksomheder på området. Derfor glæder det mig utrolig meget, at WindEurope har peget på Danmark som værtsland for Offshore Wind Energy 2019, og jeg har store forventninger til konferencen og udstillingen, da interessen for havvind er hastigt voksende i hele verden. Derfor håber jeg også, at dette kan udvikle sig til en tilbagevendende begivenhed efter 2019,” siger Jan Hylleberg, adm. direktør for Vindmølleindustrien. Ifølge de seneste tal fra 2015 beskæftiger vindmøllebranchen i Danmark 31.000 og stod for 4,6% af den totale danske eksport, mens vindmøllebranchen omsatte for godt

New Yorks turistchef imponeret over den danske hovedstads nye strategi31.1.2017 09:47pressemeddelelse

Med en helt ny turismestrategi på gaden, har Wonderful Copenhagen i en længere periode analyseret bl.a. nye tendenser, nye digitale muligheder og ændringer i turisters forbrugeradfærd. Indsatsen har skullet sikre, at Wonderful Copenhagens nye strategi, som udstikker visionen og retningen for turismeudviklingen frem mod 2020, er på forkant fire år frem i en tid, hvor turismen er i global forandring. Ud over de lokale aktører og borgerne i hovedstadsregionen har Wonderful Copenhagen også søgt international sparring undervejs i strategiprocessen, bl.a. hos New Yorks turismeorganisation, NYC & Company. Her fremhæver CEO Fred Dixon særligt den nye strategis fokus på det lokale, destinationens localhood: “Vi er imponerede over tankerne bag Wonderful Copenhagens nye strategi specielt med den relation, alle har til den danske livsstil og mere specifikt fascination af danskerne som det lykkeligste folk i verden. Jeres tilgang til livsstil og kultur er unik, og det grundlag giver jer mulighed fo

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum