Transportministeriet

Ny pulje til ladestandere på private arealer

Del

En ny medfinansieringspulje på 50 millioner kroner til offentligt tilgængelige ladestandere på private arealer åbner for ansøgninger.

Endnu en pulje til medfinansiering af ladeinfrastruktur åbner for ansøgninger. Puljen er målrettet private arealer som eksempelvis en parkeringsplads ved et supermarked, i et sommerhusområde eller ved en virksomhed, hvor parkeringspladsen er offentlig tilgængelig.

Puljen er på 50 millioner kroner, og pengene er afsat i Grøn transportpulje I, som regeringen, V, DF, SF, RV, EL, K, LA og ALT står bag.

- Stadig flere bilejere erhverver en elbil. Det er godt, og udviklingen går langt over forventet. De fleste lader bilen derhjemme, men for de der bor i etagebyggeri eller anden tæt bebyggelse eller kører længere ture er der behov for en veludbygget ladeinfrastruktur. Derfor er jeg glad for, at vi nu giver endnu en tilskyndelse til at hjælpe ladeinfrastrukturen ud i hele landet, siger transportminister Trine Bramsen.

Tilskud fra puljen kan maksimalt udgøre op til 25 procent af ladestanderprojektets totalomkostninger. Dog maksimalt 75.000 kroner eksklusiv moms per ladeudtag på en hurtigladestander og 220.000 kroner eksklusiv moms per ladeudtag på en lynladestander.

Det er Vejdirektoratet, der administrerer puljen og forestår tildeling af tilskud til projekter. Ved tildeling af projekter vægtes blandt andet geografisk placering i forhold til den eksisterende ladeinfrastruktur, behovet for flere ladestandere i området og ladeeffekten.

Fakta

Med aftale om udmøntning af pulje til grøn transport af 25. juni 2021 blev der afsat i alt 215 millioner kroner til medfinansiering af offentligt tilgængelige ladestandere. De første 65 millioner kroner blev tildelt ansøgere til medfinansiering af offentligt tilgængelige ladestandere på private arealer i marts 2022.

Vilkårene for udmøntning af de resterende 150 millioner kroner blev fastlagt i aftalen om udmøntning af 150 millioner kroner til medfinansiering af offentligt tilgængelige ladestandere på kommunale og private arealer af 22. december 2021. Med aftalen blev der afsat 50 millioner kroner er til offentligt tilgængelige ladestandere på private arealer og 100 millioner kroner er til ladestandere på kommunale arealer.

Puljen på 100 millioner kroner til etablering af ladestandere på kommunale arealer, der kan søges af kommuner, åbner senere i april.

Kontaktoplysninger til ordførere:

Socialdemokratiet:
Thomas Jensen, Thomas.Jensen@ft.dk 61624178

Venstre:
Kristian Pihl Lorentzen, Kristian.Lorentzen@ft.dk, 27 52 28 18

Dansk Folkeparti:
Alex Ahrendtsen, alex.ahrendtsen@ft.dk, 6162 5154.

Socialistisk Folkeparti:
Anne Valentina Berthelsen, Anne.Berthelsen@ft.dk 61624090

Radikale Venstre:
Rasmus Helveg Petersen, Rasmus.Helveg.Petersen@ft.dk 61625541

Enhedslisten:
Henning Hyllested, Henning.Hyllested@ft.dk, 61625101

Det Konservative Folkeparti
Niels Flemming Hansen, Niels.Hansen@ft.dk, 61 62 32 21

Liberal Alliance
Ole Birk Olesen, Ole.Birk@ft.dk, 61 62 51 76

Alternativet
Torsten Gejl, Torsten.Gejl@ft.dk, 61 62 46 51

Kontakt transportminister Trine Bramsen via Transportministeriets pressetelefon: 33 11 00 14

Nøgleord

Information om Transportministeriet

Transportministeriet
Frederiksholms Kanal 27 F
1220 København K

41 71 27 00http://www.trm.dk

Følg pressemeddelelser fra Transportministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Transportministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum