Aarhus Universitet: Science and Technology

Ny professor ved, hvordan vi bedst beskytter vores data

Del

Udnævnelsen af Jesper Buus Nielsen som ny professor på Institut for Datalogi fejres den 14. september med en tiltrædelsesforelæsning.

Den 1. april tiltrådte Jesper Buus Nielsen som ny professor på Institut for Datalogi ved Aarhus Universitet, og nu er det blevet tid til hans tiltrædelsesforelæsning, som kommer i kølvandet på, at han sammen med Lektor Kasper Green Larsen vandt prisen for bedste forskningsartikel ved konferencen Crypto 2018 i Santa Barbara. 

- Det er første gang, at jeg vinder, og derfor er jeg selvfølgelig meget stolt. Jeg tror ikke nødvendigvis, at det kommer til at ske igen, siger Jesper Buus Nielsen. 

Han fortæller, at der bliver indstillet over 400 videnskabelige artikler og kun 60 bliver udvalgt til præsentation ved konferencen.Ud af disse 60 bliver en enkelt valgt til Best Paper Award. 

Netop emnet for Jesper Buus Nielsen og Kasper Green Larsens artikel bliver også temaet for førstnævntes tiltrædelsesforelæsning – nemlig databeskyttelse.

- I dag er data typisk opbevaret i skyen, og det er muligt at kryptere de enkelte filer, så leverandøren ikke kan se, hvilken fil jeg tilgår, men hvad nu hvis jeg kigger på den samme fil flere gange i træk? Så kan leverandøren stadig se, at jeg er interesseret i den fil, og det mønster, det efterlader kan sige en hel del, siger Jesper Buus Nielsen og fortsætter: 

- De seneste år har det virket som om, at man har ramt en mur. Jeg vil samtidig fortælle om, hvad det er, som Kasper og jeg fandt ud af med vores paper. Der er nemlig ikke mulighed for at gøre krypteringenbedre, end det man gør i dag. 

Tiltrædelsesforelæsningen finder sted den 14. september kl. 15.15-16:15 på Institut for datalogi i Peter Bøgh Andersen Auditoriet (bygning 5335), Finlandsgade 21, 8200 Aarhus. Efter forelæsningen er der reception. Alle er velkomne.

Yderligere information kan findes her (på engelsk): http://cs.au.dk/news-events/events/show-event/artikel/cs-colloquium-jesper-buus-nielsen-an-encrypted-glance/

Billeder

Information om Aarhus Universitet: Science and Technology

Aarhus Universitet: Science and Technology
Aarhus Universitet: Science and TechnologyFølg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Planteforskere får 50 mio. kr. til at skabe bæredygtige afgrøder13.6.2019 14:44:09 CESTPressemeddelelse

Planteforskere fra Institut for Molekylærbiologi og Genetik, AU, er sammen med et internationalt forskerhold blevet tildelt 203 mio. kroner fra Novo Nordisk Fonden – heraf går 50 mio. kr. til planteforskerne fra Aarhus Universitet. Forskningsprojektet går ud på at skabe grundlæggende viden om planters interaktioner med de komplekse samfund af mikroorganismer, der lever i og omkring dem. Ambitionen er at øge fødevareproduktionen og sikre tilstrækkelig mad til en voksende verdensbefolkning ved at skabe et smartere og mere bæredygtigt landbrug, der bygger på biologiske metoder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum