Syddansk Universitet

Ny professor skal styrke forskningen i sundhedsfremme

Del

Morten Hulvej Rod, chef for Sundhedsfremmeforskning på Steno Diabetes Center Copenhagen, tiltræder 1. juni som professor i sundhedsfremme på Statens Institut for Folkesundhed (SIF), Syddansk Universitet

Nu bliver forskningen i sundhedsfremme yderligere styrket. Morten Hulvej Rod, chef for Sundhedsfremmeforskning på SDCC tiltræder nemlig som professor i sundhedsfremme på Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet (SDU).

”Vi har et højt specialiseret sundhedsvæsen og velfærdssystem. Men hvis vi skal mindske uligheden i sundhed, er vi nødt til at nedbryde nogle af siloerne og arbejde med de sociale forhold og levevilkår, der former folks sundhed og trivsel. Det kommer jeg til at fokusere på i mit professorat,” siger Morten Hulvej Rod.

Hans hidtidige forskning har været med til at belyse, hvor vanskeligt det i praksis kan være at nedbryde siloer og inddrage sociale forhold i sundhed og forebyggelse. Han glæder sig derfor til at styrke forskningen i området og dermed skabe mere viden om, hvordan man kan gribe den komplekse – men vigtige – opgave an.

”Jeg er ikke tvivl om, at vi skal blive meget bedre til at arbejde sammen på tværs af humaniora, samfundsvidenskab og biomedicin, hvis vi skal lykkes med at nedbringe den sociale ulighed i sundhed,” siger Morten Hulvej Rod.

”Morten Hulvej Rod har jo tidligere arbejdet på SIF, altid med en begejstring, entusiasme og konstruktiv tilgang til at få netop det tværfaglige til at hænge sammen. Det bliver en stor gevinst at få ham tilbage, og nu med linket til det store forskningsmiljø på Steno Diabetes Center Copenhagen”, siger direktør på Statens Institut for Folkesundhed, Morten Grønbæk.

På SDU bliver han tilknyttet både Statens Institut for Folkesundhed og Human Health, der arbejder med tværfaglig forskning i sociale og humanistiske faktorer i sundhedskommunikation og -intervention. Det ligger tæt op ad den tværfaglige tilgang til sundhedsfremme og sundhed, der er på SDCC generelt og i enhed for Sundhedsfremmeforskning.

Morten Hulvej Rod tiltræder professorat d. 1. juni, og han forventer at holde sin tiltrædelsesforelæsning i løbet af efteråret.

 

  • Uddannet antropolog fra Københavns Universitet (kandidat 2005, ph.d. 2010), tidligere ansat som lektor og forskningsleder på SIF (2005-17), og centerchef ved Nationalt Videncenter om Udsatte Børn og Unge (2017-19).

Kontakter

Leder af SUND-Kommunikation Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk

Billeder

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Ny æra på vej: 5G giver droneteknologien nye muligheder21.6.2021 07:50:42 CEST | Pressemeddelelse

Droner kan være en hjælp til miljøovervågning, transport af medicinsk udstyr og diverse kritiske funktioner, men kan komme i karambolage med den eksisterende flytrafik. Med etableringen af det landsdækkende 5G-netværk kan droner flyve ubemandede side om side med fly og andre forhindringer i luften. Det har fået et bredt hold af forskere og virksomheder til at søsætte et ambitiøst droneprojekt med bevilling fra Innovationsfonden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum