Syddansk Universitet

Ny professor på Forskningsenheden for Sundhedsfremme på SDU og Sydvestjysk Sygehus

Del

Gabriele Berg-Beckhoff er professor i epidemiologi og demografi ved Syddansk Universitet (SDU) og Sydvestjysk Sygehus pr. 1. september 2020.

Professoratet ligger hos Forskningsenheden for Sundhedsfremme ved Institut for Sundhedstjenesteforskning, SDU og Sydvestjysk Sygehus, hvor hun vil styrke den videnskabelig viden og giver metodisk råd til forskningsprojekter.

Gabriele Berg Beckhoff er uddannet i sundhedsvidenskab og tog sin ph.d. i epidemiologi i Tyskland. Hun var en af de første ”juniorprofessorer” i Tyskland i 2001. I skrivende stund kommer hun fra en stilling som lektor ved SDU. Her har hun undervist studerende fra Folkesundhedsvidenskab i epidemiologi og biostatistik og har været vejleder for flere ph.d.-studerende og en lang række kandidatspeciale-studerende. Derudover er hun medlem af Campusrådet i Esbjerg og sidder i studienævnet fra Folkesundhedsvidenskab.

Hun fremhæver forskning som en interdisciplinær proces, hvor forskere fra forskellige videnskabelige områder diskuterer emner. Hendes forskningsprojekter omfatter risikoen af elektromagnetiske fælder på mobiltelefoner og sundhedsfremme i forbindelse med alkoholforbrug, sundhedskompetence og helt ny forskning om risiko-opfattelse af COVID-19 i Danmark. Hun arbejder sammen med forskere fra forskellige danske og internationale universiteter, men et regionalt arbejde i Esbjerg på SDU og hos Sydvestjysk Sygehus i samarbejd fx med UC SYD, Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling, Esbjerg er lige så vigtigt for hende.

Hovedfokus for hendes nye arbejdsområder som professor i epidemiologi og demografi i Esbjerg er at understøtte regionale forskningsprojekter for at udvide og bevare et bæredygtigt sundhedsvæsen samt effektiv behandling og sundhedsfremme i Syddanmark. Derudover er det vigtigt for hende at styrke forskningsarbejdet i regionen og udvide samarbejdet og opnå international synlighed.

Gabriele Berg-Beckhoff er 53 år, gift og bor privat i Bramming.

Kontakter

Leder af SUND-Kommunikation Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk

Billeder

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

ShipWeldFlow: Digital twins in ship production12.1.2021 07:00:00 CETPress release

Researchers from the Maersk Mc-Kinney Moller Institute of the University of Southern Denmark (SDU) plan to revolutionize the way ships are designed, planned, and produced. This will happen through a new Grand Solution project supported by Innovation Fund Denmark. Together with Odense Maritime Technology A/S (OMT) and Inrotech A/S, SDU aims to bring experiences from the Danish robot adventure back to the maritime sector, focusing on digital twins and artificial intelligence.

Tilbage hvor det begyndte: Skibsproduktion får digitale tvillinger12.1.2021 07:00:00 CETPressemeddelelse

Forskere fra Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på SDU vil sammen med virksomhederne Odense Maritime Technology A/S og Inrotech revolutionere måden, hvorpå skibe designes, planlægges og produceres. Det sker i et nyt Grand Solution-projekt støttet af Innovationsfonden. Omdrejningspunktet er digitale tvillinger og kunstig intelligens, som skal bringe erfaringerne fra det danske roboteventyr tilbage til den maritime sektor.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum