Syddansk Universitet

Ny professor i rygkirurgi ved Sygehus Lillebælt og SDU

Del

Overlæge Mikkel Østerheden Andersen er pr. 1. november 2020 udnævnt til professor i rygkirurgi ved Sygehus Lillebælt og Institut for Regional Sundhedsforskning på Syddansk Universitet.

Foto: Charlotte Dahl
Foto: Charlotte Dahl

Mikkel Østerheden Andersen er uddannet læge fra Københavns Universitet og gennemførte speciallægeuddannelsen i ortopædkirurgi på Rigshospitalet. Fra år 2007 og frem til etableringen af det regionale rygcenter i Middelfart i år 2009 var Mikkel Østerheden Andersen sektoransvarlig for rygkirurgien på Vejle/Give sygehuse.

- Det er et stort privilegium at være blevet professor i rygkirurgi. Jeg er heldigvis så privilegeret, at jeg har fået lov til at fortsætte i mit virke som forskningsleder i Rygkirurgisk Forskningsenhed på Rygcenter Syddanmark inden for den ramme, vi allerede har etableret. Vi har to store nationale projekter i støbeskeen, som vi forventer at igangsætte primo 2021. Jeg håber i den forbindelse, at min udnævnelse som professor kan være med til facilitere gennemførslen af disse projekter.

Udover fortsat at være leder af den rygkirurgiske forskningsenhed ser Mikkel Østerheden Andersen frem til at kunne fortsætte sit arbejde med DaneSpine – den nationale rygkirurgiske database, der systematisk indsamler patientrapporterede data fra rygopererede patienter. Arbejdet med disse data er et væsentligt grundlag for arbejdet i den rygkirurgiske forskningsenhed, hvis overordnede mål er at forbedre kvaliteten af de rygkirurgiske indgreb.

- Jeg ser frem til fortsat at arbejde med vores unikke data i DaneSpine, hvor fokus er den værdi, patienter selv oplever i forbindelse med rygkirurgi. DaneSpine-data indikerer, at danske rygkirurger har et super godt produkt, hvor der tilføres livskvalitet til patienterne, der opereres. Det er glædeligt, at den patient oplevede gevinst ved operationen fastholdes gennem flere år. Dette gode budskab i forhold til den rygkirurgiske behandling af regionens rygpatienter glæder jeg mig til at udbrede.

Mikkel Østerheden Andersen er 60 år og bor i Odense med sin hustru, Anne Mette, der er praktiserende læge. Deres tre sønner er henholdsvis 31, 26 og 21 år.

Kontakter

Leder af SUND-Kommunikation Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk

Billeder

Foto: Charlotte Dahl
Foto: Charlotte Dahl
Download

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

ShipWeldFlow: Digital twins in ship production12.1.2021 07:00:00 CETPress release

Researchers from the Maersk Mc-Kinney Moller Institute of the University of Southern Denmark (SDU) plan to revolutionize the way ships are designed, planned, and produced. This will happen through a new Grand Solution project supported by Innovation Fund Denmark. Together with Odense Maritime Technology A/S (OMT) and Inrotech A/S, SDU aims to bring experiences from the Danish robot adventure back to the maritime sector, focusing on digital twins and artificial intelligence.

Tilbage hvor det begyndte: Skibsproduktion får digitale tvillinger12.1.2021 07:00:00 CETPressemeddelelse

Forskere fra Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på SDU vil sammen med virksomhederne Odense Maritime Technology A/S og Inrotech revolutionere måden, hvorpå skibe designes, planlægges og produceres. Det sker i et nyt Grand Solution-projekt støttet af Innovationsfonden. Omdrejningspunktet er digitale tvillinger og kunstig intelligens, som skal bringe erfaringerne fra det danske roboteventyr tilbage til den maritime sektor.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum