Syddansk Universitet

Ny professor i psykologi på SDU

Del

Ole Jakob Storebø (59) udnævnes til professor i børne- og ungdomspsykologi og evidensbaseret psykiatri ved Institut for Psykologi på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, SDU den 1. september. Han er samtidig faglig leder af Center for Evidensbaseret Psykiatri (CEBP), Psykiatrisk Forskningsenhed, Psykiatrien i Region Sjælland.

Ole Jakob Storebø bor på Tuse Næs udenfor Holbæk. Han er født i Sandefjord i Norge og kom til Danmark i 1989 for at læse til afspændingspædagog. Efter at have arbejdet i en del år som afspændingspædagog indenfor børne og ungdomspsykiatrien i Region Sjælland, startede Ole Jakob Storebø på psykologstudiet og arbejdede efter endt uddannelse i 2004 på behandlingshjem og i børne- og ungdomspsykiatrien.

Ole Jakob Storebø er uddannet i gruppeanalytisk psykoterapi og i psykoanalytisk børne og ungdomspsykoterapi. I 2012 afleverede han sin ph.d-afhandling på Københavns Universitet med titlen: Social skills training for children with attention deficit hyperactivity disorder – a Cochrane review, a randomised clinical trial, and an update of the Cochrane review.

Efter at have afsluttet sin phd, blev han ansat som forsker ved Psykiatrisk Forskningsenhed under ledelse af professor og forskningschef Erik Simonsen og delvist i Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling i Psykiatrien Region Sjælland. Hans forskningsområder omhandler bl.a. undersøgelser omkring de gavnlige og skadelige virkninger af ADHD-medicin. I denne forbindelse er Ole Jakob Storebø i øjeblikket i proces med en doktordisputats om de gavnlige og skadelige effekter af ADHD-medicinen methylphenidat. Han har desuden forsket i ADHD og tilknytningskompetencer, samt lavet forskning vedrørende patienter med personlighedsforstyrrelse.

Ole Jakob Storebø har et stort hjerte for patienterne, og dette er derfor omdrejningspunktet for hans forskning. Derudover har han et stærkt ønske om at forbedre undersøgelsen og behandlingen af de psykiatriske patienter, hvilket har gjort at han har fået et stort fokus på evidens. Ole Jakob Storebø er faglig leder af Center for Evidensbaseret Psykiatri (CEBP), Psykiatrisk Forskningsenhed, Psykiatrien i Region Sjælland. Dette center har som formål at undersøge effekten af behandlinger med afsæt i randomiserede kliniske forsøg og systematiske reviews.

Ole Jakob Storebø er redaktør i ” Cochrane Developmental, Psychosocial and Learning Problems Group” samt chefredaktør i tidsskriftet Scandinavian Journal of Child and Adolescent Psychiatry and Psychology [SJCAPP], som han var initiativtager til at starte i 2012. Dette er det eneste tidsskrift indenfor området i norden. Han har i en årrække været tilknyttet Institut for Psykologi, SDU som adjungeret lektor/professor og har vejledt en række kandidat- og ph.d.- studerende.

Han har været fagkonsulent for Sundhedsstyrelsens nationale kliniske retningslinje om behandling af emotionel ustabil personlighedsstruktur, borderline type samt for den igangværende nationale kliniske retningslinje om behandling af voksne patienter med angst. Ole Jakob Storebø har publiceret 61 fagfællebedømte videnskabelige artikler, to bogkapitler og en række andre artikler indenfor psykologi og psykiatri.

I fritiden er han glad for fiskeri og vandreture i naturen. Han er gift med Bente og har to børn, Hannah på 20 år og Tobias på 17 år.

Kontakter

Leder af SUND-Kommunikation Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk

Billeder

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

ShipWeldFlow: Digital twins in ship production12.1.2021 07:00:00 CETPress release

Researchers from the Maersk Mc-Kinney Moller Institute of the University of Southern Denmark (SDU) plan to revolutionize the way ships are designed, planned, and produced. This will happen through a new Grand Solution project supported by Innovation Fund Denmark. Together with Odense Maritime Technology A/S (OMT) and Inrotech A/S, SDU aims to bring experiences from the Danish robot adventure back to the maritime sector, focusing on digital twins and artificial intelligence.

Tilbage hvor det begyndte: Skibsproduktion får digitale tvillinger12.1.2021 07:00:00 CETPressemeddelelse

Forskere fra Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på SDU vil sammen med virksomhederne Odense Maritime Technology A/S og Inrotech revolutionere måden, hvorpå skibe designes, planlægges og produceres. Det sker i et nyt Grand Solution-projekt støttet af Innovationsfonden. Omdrejningspunktet er digitale tvillinger og kunstig intelligens, som skal bringe erfaringerne fra det danske roboteventyr tilbage til den maritime sektor.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum