Aarhus Universitet: Science and Technology

Ny professor i plantepatologi

Del

Mogens Nicolaisen er ansat som professor i plantepatologi ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet.

Mogens Nicolaisen er ansat som professor i plantepatologi. Foto: Janne Hansen
Mogens Nicolaisen er ansat som professor i plantepatologi. Foto: Janne Hansen

Aarhus Universitet har ansat den 55-årige seniorforsker og sektionsleder Mogens Nicolaisen som professor i plantepatologi ved Institut for Agroøkologi med virkning fra 1. juni 2018.

Hans fokus især er på de mikroorganismer, der kan være skadelige for planter. En praksisnær tilgang og stærke kompetencer inden for plantepatologi kommer i særdeleshed i spil i forbindelse med betjening af myndighederne, som er en af Mogens Nicolaisens kerneområder. På vegne af myndighederne har han fingeren på pulsen hvad angår karantæneskadegørere, herunder forståelse af deres smitteveje og vurdering af risikoen for smitte og spredning.

Et relativt nyt forskningsområde, som Mogens Nicolaisen ser store perspektiver i, er at lave genetiske fingeraftryk af ”det hele” på én gang ved hjælp af teknologi, der kan identificere DNA fra en blanding af organismer. Det er den såkaldte metabarcoding.

Han forudser, at man ved at arbejde ud fra denne koncept kan udvikle en langt bedre forståelse for blandt andet plantesygdomme, jordsundhed, betydningen af gode sædskifter, sanerende afgrøder, planteernæring og jordstrukturer.

Læs mere her

Kontakter

Professor Mogens Nicolaisen
Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet
Email: mn@agro.au.dk
Telefon: 8715 8137

Billeder

Mogens Nicolaisen er ansat som professor i plantepatologi. Foto: Janne Hansen
Mogens Nicolaisen er ansat som professor i plantepatologi. Foto: Janne Hansen
Download

Information om Aarhus Universitet: Science and Technology

Aarhus Universitet: Science and Technology
Aarhus Universitet: Science and TechnologyFølg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Ny forskning peger på, at Egtvedpigen og Skrydstrupkvinden var danske13.3.2019 20:30:00 CETPressemeddelelse

Egtvedpigen og Skrydstrupkvinden var sandsynligvis født og opvokset inden for få kilometer fra de bronzealdergravhøje, de blev begravet i. Tidligere strontium-analyser har vist, at de ikke kunne stamme fra Danmark, men ifølge forskere fra Institut for Geoscience på Aarhus Universitet var der i disse undersøgelser ikke taget højde for, at landbrugets kalkning af jorden kan ændre de lokale strontium-signaturer.

Lektor Claudio Orlandi udfordrer kryptografere fra hele verden med en løsning der sikrer os mod angreb fra kvantecomputere12.3.2019 14:12:44 CETPressemeddelelse

Lektor i kryptologi fra Aarhus Universitet, Claudio Orlandi, er med i opløbet når den amerikanske organisation NIST (The National Institute of Standards and Technology) har udfordret kryptografere fra hele verden til at byde ind på, hvordan man kan beskytte kommunikationen mellem enkeltpersoner og organisationer på internettet, hvis eller når kvantecomputere bliver til en virkelighed.

Dansker er blandt verdens mest lovende inden for teoretisk Datalogi11.3.2019 11:11:00 CETPressemeddelelse

Som den første dansker nogensinde har lektor i Datalogi, ved Aarhus Universitet, Kasper Green Larsen, modtaget den internationale 2019 EATCS Presburger pris som gives for "fremragende bidrag inden for teoretisk Datalogi". Prisen gives én gang årligt til én eller flere internationale forskere under 35 år. Kasper deler prisen med sin tyske kollega Karl Bringmann fra Max-Planck-Institut für Informatik i Saarbrücken.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum