Aarhus Universitet: Science and Technology

Ny professor i plantepatologi

Del

Mogens Nicolaisen er ansat som professor i plantepatologi ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet.

Mogens Nicolaisen er ansat som professor i plantepatologi. Foto: Janne Hansen
Mogens Nicolaisen er ansat som professor i plantepatologi. Foto: Janne Hansen

Aarhus Universitet har ansat den 55-årige seniorforsker og sektionsleder Mogens Nicolaisen som professor i plantepatologi ved Institut for Agroøkologi med virkning fra 1. juni 2018.

Hans fokus især er på de mikroorganismer, der kan være skadelige for planter. En praksisnær tilgang og stærke kompetencer inden for plantepatologi kommer i særdeleshed i spil i forbindelse med betjening af myndighederne, som er en af Mogens Nicolaisens kerneområder. På vegne af myndighederne har han fingeren på pulsen hvad angår karantæneskadegørere, herunder forståelse af deres smitteveje og vurdering af risikoen for smitte og spredning.

Et relativt nyt forskningsområde, som Mogens Nicolaisen ser store perspektiver i, er at lave genetiske fingeraftryk af ”det hele” på én gang ved hjælp af teknologi, der kan identificere DNA fra en blanding af organismer. Det er den såkaldte metabarcoding.

Han forudser, at man ved at arbejde ud fra denne koncept kan udvikle en langt bedre forståelse for blandt andet plantesygdomme, jordsundhed, betydningen af gode sædskifter, sanerende afgrøder, planteernæring og jordstrukturer.

Læs mere her

Kontakter

Professor Mogens Nicolaisen
Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet
Email: mn@agro.au.dk
Telefon: 8715 8137

Billeder

Mogens Nicolaisen er ansat som professor i plantepatologi. Foto: Janne Hansen
Mogens Nicolaisen er ansat som professor i plantepatologi. Foto: Janne Hansen
Download

Information om Aarhus Universitet: Science and Technology

Aarhus Universitet: Science and Technology
Aarhus Universitet: Science and TechnologyFølg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Nyt center med fokus på livets påvirkninger10.12.2018 05:00Pressemeddelelse

Hvert år dør omkring 40 mio. mennesker som følge af f.eks. hjertesygdom, kræft eller diabetes på verdensplan. Det svarer, iflg. WHO, til 70% af verdens dødsfald. Men der findes ikke megen viden om, hvad miljømæssige og sociale påvirkninger betyder for vores samlede sundhed, livskvalitet og dødsårsag. Det vil et nydannet forskningscenter forsøge at afdække ved hjælp af big data, og en tværfaglig tilgang til området. Forskningscenteret åbner officielt i dag, mandag d. 10/12, med indvielsesceremoni i Roskilde.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum