Syddansk Universitet

Ny professor i mave- og tarmsygdomme på SDU og Sydvestjysk Sygehus

Del

Overlæge, ph.d. og dr.med. Torben Knudsen er udnævnt til klinisk professor på SDU sideløbende med sin overlægeansættelse på Sydvestjysk Sygehus.

Torben Knudsen leder forskningsgruppen for medicinsk og kirurgisk mave- og tarmsygdomme ved Sydvestjysk Sygehus. Desuden har han en meget central og koordinerende funktion i forbindelse med planlægningen af den kommende kandidatuddannelse i medicin i Esbjerg.

Torben Knudsens forskning er centreret omkring inflammatorisk tarmsygdom. Det gælder for udviklingen af algoritmer til brug for diagnostik af inflammatorisk tarmsygdom samt monitorering af patienter med sygdommen. Forskningsmæssigt arbejder han også med udvikling og afprøvning af potentielt nye markører for sygdomsaktivitet og risiko for tilbagefald, mulige gevinster ved avanceret medicinsk behandling og eventuelle gavnlige effekter af fysisk aktivitet på livskvalitet og sygdomsmarkører.

Desuden forsker han i udviklingen af applikationer til brug for monitorering af sygdomsaktiviteten, og så er han yderst involveret i kommunikation imellem patient og afdeling. Ligesom han aktuelt er hovedvejleder for tre ph.d.-studerende og medvejleder for yderligere tre.

Ud over en solid forskerkarriere er Torben Knudsen medlem af Colitis Crohn-Foreningens lægefaglige råd. Ligesom han er aktiv i videnskabelige selskaber. Blandt andet har han været medlem af bestyrelserne i Dansk Selskab for Intern Medicin, Dansk Gastroenterologisk Selskab samt Medicinsk Selskab. I 2021 blev han valgt som formand for Dansk Selskab for Gastroenterologi og Hepatologi.

Fakta:

  • Torben Knudsen er student fra Odense Katedralskole i 1978, cand. med. 1985 (Syddansk Universitet), ph.d. 1990 og dr.med. 1995. Begge titler er erhvervet ved Syddansk Universitet.
  • Blev i 2009 ansat som koordinerende forskningsleder og klinisk lektor ved Institut for Regional Sundhedsforskning - Sydvestjysk Sygehus.
  • Torben Knudsen bor med sin familie i Varde. Han er gift, og parret har fem sammenbragte voksne børn og fire børnebørn.
  • Han er født i Bogense 25/10 1959

Kontakter

Leder af SUND-Kommunikation Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk

Billeder

Links

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Firmaidræt favner bredt og får flere med i aktive fællesskaber11.10.2021 06:59:00 CEST | Pressemeddelelse

Særligt de unge erhvervsaktive dyrker firmaidræt med kollegerne på arbejdspladsen eller i landets firmaidrætsforeninger. Flere mænd end kvinder dyrker firmaidræt – og til firmaidræt spiller uddannelsesniveauet ikke en rolle. Det viser analyser fra en ny rapport ’Arbejdspladserne i bevægelse’, der er udarbejdet af Syddansk Universitet (SDU) i samarbejde med Dansk Firmaidrætsforbund.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum