Ny professor i genetik og epilepsi udnævnt ved Epilepsihospitalet Filadelfia og SDU
Rikke Steensbjerre Møllers forskning kombinerer klinisk, genetisk, farmakologisk og såkaldt translationel forskning inden for epilepsi. Translationel forskning vil sige, forskning, der er meget tæt på patientbehandlingen. Herigennem sigtes der mod at opnå en større forståelse af de underliggende sygdomsmekanismer, hvilket eventuelt kan forbedre den nuværende behandling, eller bidrage til udviklingen af nye målrettede behandlingsmuligheder for patienter med epilepsi.
Til daglig er Rikke Steensbjerre Møller leder af Afsnit for Epilepsigenetik og Personlig Medicin ved Epilepsihospitalet Filadelfia i Dianalund. Afsnittet diagnosticerer og rådgiver patienter og familier med genetiske epilepsier og tilstødende neurologiske lidelser. Den genetiske diagnose vejleder i forhold til prognose og fremtidig familieplanlægning, samt i visse tilfælde i forhold til valg af behandling. I samarbejde med familier til patienter med genetiske epilepsier har hun etableret patientnetværk og tilbagevendende kurser for familierne.
”Vi er meget stolte af, at Rikke Steensbjerre Møller nu bliver Filadelfias tredje professor inden for epilepsi. Rikke Steensbjerre Møller styrer med sikker hånd forskningen med genetik, og resultaterne er internationalt anerkendte. Samtidig har hun god kontakt med familierne, som har tillid til hende i arbejdet med familieplanlægningen,” siger adm. direktør Jens-Otto S. Jeppesen.
Fra SDU udtaler dekan Ole Skøtt, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet: ”Fra SDU’s side er vi meget glade for det gode samarbejde med Epilepsihospitalet Filadelfia. At det har udløst et professorat til Rikke Steensbjerre Møller, der både er forskningsmæssigt meget interessant, men også understøtter vores tilgang til at forskningen meget gerne må foregå tæt på – og ikke mindst i samarbejde med - patienterne, er meget velkomment. ”
Rikke Steensbjerre Møller er uddannet cand.scient. i biomedicin fra Syddansk Universitet (2003) og gennemførte fra 2004-2008 sit ph.d.-forløb i medicinsk genetik ved Institut for Cellulær og Molekylær Medicin, Københavns Universitet. Ph.d.-projektet, der omhandlede genetiske årsager til strukturelle hjernemisdannelser ved patienter med epilepsi, blev udført i samarbejde med Epilepsihospitalet, Filadelfia, hvor Rikke Steensbjerre Møller har været ansat siden. Rikke Steensbjerre Møller har været tilknyttet Institut for Regional Sundhedsforskning ved SDU siden 2013, først som adjunkt og senere som lektor.
Privat bor Rikke Steensbjerre Møller i Bellinge syd for Odense med sin mand, og deres to piger. Fritiden bruger hun på familie, venner, håndbold og skiløb.
Billeder
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Stærk interesse for SDU’s uddannelser5.7.2025 18:27:25 CEST | Pressemeddelelse
Selvom der er nye adgangskrav, oplever SDU en samlet stigning i søgningen. Universitetets uddannelser nyder stor interesse fra danske og internationale ansøgere, og nye udbud som psykologi i Esbjerg tiltrækker rekordmange ansøgere.
Mette Juel Rothmann udnævnt til professor i diabetesomsorg og brugerinvolvering2.7.2025 11:57:28 CEST | Pressemeddelelse
Et professorat med fokus på livet med diabetes: Styrket forskning i psykosociale aspekter af diabetes skal bane vejen for nye patientnære løsninger og bedre egenomsorg
Researchers develop new robot: The future of scaffolding is here2.7.2025 09:35:44 CEST | Press release
Together with the German scaffolding manufacturer PERI and several other European partners, researchers from SDU’s Centre for Large Structure Production (LSP) have developed a robot that can relieve scaffolders. The robot will be tested in real-life conditions over the next years.
SDU-forskere udvikler ny robot: Det bliver fremtiden for stilladsarbejde2.7.2025 09:35:44 CEST | Pressemeddelelse
Sammen med den tyske stilladsproducent PERI og en række europæiske kollegaer har forskere fra SDU’s Center for Large Structure Production (LSP) udviklet en robot, der kan aflaste stilladsarbejdere. I løbet af de næste par år skal robotten testes på byggepladser.
De første læger fra den regionale kandidatuddannelse i medicin i Esbjerg er uddannet26.6.2025 09:33:49 CEST | Pressemeddelelse
De første 21 nyuddannede læger fra den regionale kandidatuddannelse ved Syddansk Universitet på Esbjerg Sygehus – Syddansk Universitetshospital har 25. juni aflagt lægeløftet
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum