Syddansk Universitet

Ny professor i akutmedicin i Odense

Del

Klinisk professor i akutmedicin, Mikkel Brabrand, flytter sit professorat på Syddansk Universitet med tilknytning til Sydvestjysk Sygehus til Odense Universitetshospital pr. 31. januar 2022.

Mikkel Brabrand har været en mangeårig aktør inden akutmedicin i Danmark og var en af ”the founding fathers” af Dansk Selskab for Akutmedicin og efterfølgende formand for selskabet en årrække. Gennem de sidste mange år har han været en aktiv forsker indenfor området og har ca. 130 fagfællebedømte videnskabelige publikationer bag sig. Han blev i 2018 udnævnt til klinisk professor i akutmedicin på Syddansk Universitet med tilknytning til Sydvestjysk Sygehus. Over de sidste mere end 10 år har han opbygget forskningsenheden i akutmedicin på sygehuset fra bunden til en af landets mest produktive.

Hans forskningsområder er primært indenfor at blive bedre til at finde patienter i både høj og lav risiko for forværring, effekten af organisatoriske ændringer af det akutte sundhedsvæsen og optimering af klinisk behandling af almindelige tilstande (eksempelvis iltbehandling til patienter med forværring af rygerlunger). Endvidere har Mikkel et stort, veletableret, regionalt, nationalt og internationalt netværk og aktivt samarbejde med flere andre forskergrupper verden over.

Med sin tiltrædelse som klinisk professor i akutmedicin på Odense Universitetshospital kommer Mikkel Brabrand til at indgå i forskningsenheden på afdelingen.

Han bor i Odense med sin kone og to sønner. Den sparsomme fritid bruges på familien, venner, rejser, og læsning dårlige, men medrivende, knaldromaner.

Kontakter

Leder af SUND-Kommunikation Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk

Billeder

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum