Erhvervsministeriet

Ny prisportal for boliglån er klar

Del

Erhvervsministeriet lancerer i dag en ny prisportal for boliglån. Den skal gøre det nemmere at gennemskue, hvor man finder det mest fordelagtige lån. Erhvervsminister Brian Mikkelsen håber det vil øge konkurrencen på markedet for realkredittens og bankernes boliglån.

Den nye prisportal for boliglån bliver en del af Finanstilsynets hjemmeside og kan ses på adressen www.tjekboliglån.dk.

»Med prisportalen får forbrugerne på en enkel og brugervenlig måde mulighed for, at sammenligne priserne på forskellige lånetyper i de forskellige banker og realkreditinstitutter. Forbrugeren kan på den nye side umiddelbart sammenligne prisen på boliglån fra bank eller realkredit, der er yder det seneste kvartal. Prisportalen vil være endnu et vigtigt bidrag til at skabe større gennemsigtighed og vil dermed også styrke konkurrencen. Målet er, at boligejerne skal have lettere ved at finde frem til det billigste lån,« siger erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Prisportalen tager højde for alle de udgifter, der er forbundet med at optage et lån – renten stiftelsesomkostninger, bidrag, gebyrer med videre. Det vil også blive muligt at få udspecificeret, hvor udgifterne strammer fra. Der er også udregnet årlige omkostninger i procent (ÅOP) for de enkelte lån, så lånene kan sammenlignes på et ensarter grundlag.

Det er i et samarbejde mellem realkreditinstitutterne og Finanstilsynet, at den nye prisportal er udviklet, og Brian Mikkelsen kalder den for »et vigtigt værktøj,« der vil gøre det betydeligt nemmere for forbrugerne at vælge de rette boliglån.

I første udgave af Tjek Boliglån indgår kun priser på lån ydet i oktober 2016. Det betyder, at der relativt få lån, og at nogle institutter ikke fremgår af alle låneeksempler, fordi de i perioden ikke har ydet over 25 lån. Fremover vil mængden af lån dog vokse og blive opdateret hvert kvartal. Næste opdatering finder sted i starten af februar.

Kontakt i Erhvervsministeriet: Lars Erik Skovgaard, telefon 91 33 70 17, mail: las@evm.dk.

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Erhvervsministeren rejser til Sydkorea for at støtte de danske OL-atleter og styrke det bilaterale samarbejde med Sydkorea17.2.2018 14:28pressemeddelelse

Erhvervsminister Brian Mikkelsen er frem til lørdag d. 24. februar i Sydkorea. De første dage vil ministeren på regeringens vegne bakke op om de 17 danske atleter, der konkurrerer under Vinter-OL i PyeongChang. Efterfølgende skal ministeren, sammen med en erhvervsdelegation, åbne døre for øget eksport og samarbejde med Sydkorea inden for det maritime område, og ministeren vil styrke det dansk-koreanske bilaterale forhold ved politiske møder og ved underskrivelse af en samarbejdsaftale på det maritime område samt på kulturområdet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum