Lolland Kommune

Ny potentialeplan til løft af Nakskov

Del

Lollands største by byder på både naturoplevelser og kulturarv. En ny plan skal kortlægge uudnyttet potentiale i Nakskov og omegn. Planen skal understøtte byudvikling til gavn for både borgere og turister.

Mange tråde løber sammen i den potentialeplan for turismen i Nakskov, som BARK Rådgivning har fået til opgave at gennemføre. Målet er ikke bare en analyse, men et udviklingsprogram, der fra starten også tænker i erhvervsmuligheder og tiltrækning af investeringer til byen til gavn for både beboere og besøgende.

Lolland Kommune har allerede gennemført en række projekter, der er med til at skabe et levende og interessant byrum - f.eks. ved stationsområdet, i Havnegade og ved Indrefjord. Samtidig er der blevet arbejdet intenst med at skabe nye oplevelser med udgangspunkt i byens kulturarv og placeringen ved Nakskov Fjord.

”Nakskov er den største af vores hovedbyer, og det er helt afgørende for Lolland, at den bliver ved med at udvikle sig og være relevant i fremtiden. For os er by og land hinandens forudsætninger – også lokalt, og det betyder, at vi alle sammen har brug for byer med et stærkt handelsliv, kulturtilbud, oplevelser og job,” siger borgmester Holger Schou Rasmussen. ”Lige nu er Lolland og Nakskov i fremgang med flere tilflyttere, flere jobs og flere turister. Det er den positive udvikling, vi skal investere i, og her er potentialeplanen og arbejdet med at afdække investorer et vigtigt skridt.”

Understøtter turisme og tilflytning

Gennem en årrække har foreningen Porten til Nakskov Fjord arbejdet med at skabe et kulturhus med udgangspunkt i Toldboden på havnen. Bygningen er stadig i spil, men med potentialeplanen er perspektivet bredt ud til også at omfatte middelalderbyen og hele det kulturmiljø, der binder handelsgaden, havnen og fjorden sammen:

“Nakskov har turistpotentiale som Østdanmarks svar på Ribe, så interessant er kulturmiljøet, og det er kun halvdelen af historien” forklarer Niels Halm fra Porten til Nakskov Fjord. ”Samtidig har vi en usleben diamant i Nakskov Fjord. Selvom der allerede foregår en masse, så er jeg overbevist om, at vi kan udnytte den meget mere. ’Naturlandet Lolland Falster’ er i fuld gang, og det arbejde skal vi bygge videre på. Jeg forventer, at analysen bliver meget konkret og peger på fokusområder og indsatser, der kan understøtte både turismeudvikling og bosætning.”

Rapporten er betalt af Realdania, der indgår i styregruppen sammen med Lolland Kommune og Porten til Nakskov Fjord.

Nøgleord

Kontakter

Niels Halm
Bychef
22 58 39 00

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Styrk Din Hjerne-karavane informerer om demens6.5.2019 06:05:00 CESTPressemeddelelse

Kunne du tænke dig at vide mere om demens? Vil du gerne vide, hvad du kan gøre, hvis du er bekymret for et familiemedlem, en ven, eller en nabo? Eller er du nysgerrig på, hvad du selv kan gøre for at styrke hjernen og reducere risikoen for hukommelsesvanskeligheder? Så kom og få en snak med fagspecialister og frivillige, når Styrk Din Hjerne-karavanen kommer rundt i Lolland Kommune den næste måned. Eller mød op til en af de kommende temaaftener om demens, og få svar på dine spørgsmål.

Lolland Kommune med forrest i kampen mod klimaudfordringerne3.5.2019 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune skal sammen med 19 andre danske kommuner udvikle ambitiøse klimaplaner med inspiration fra verdens førende byer på området. De 20 kommuner er udvalgt til det danske klimaprojekt DK2020, som har til formål at sætte skub i implementeringen af Parisaftalens mål i Danmark. Det er foreningen Realdania, der sammen med det internationale bynetværk C40 og den grønne tænketank CONCITO, står bag DK2020.

SOSU-elev i Lolland Kommune er blandt Danmarks bedste2.4.2019 06:05:00 CESTPressemeddelelse

Ikke alene går Simone Hansen op i sin uddannelse som social- og sundhedsassistent med liv og sjæl. Hun er også mere end almindeligt dygtig til sit fag. Det har hun vist i sine praktikperioder i Lolland Kommune, og det blev slået fast med syvtommersøm, da hun og hendes makker fra SOSU-skolen i Nykøbing Falster sidste år vandt Regionsmesterskabet i Skills for social- og sundhedsassistentelever. Nu er turen kommet til DM i Skills, der løber af stablen i Arena Næstved 4.-6. april, hvor Lolland Kommune er med for at heppe.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum