Udenrigsministeriet

Ny portal skal øge viden om verdensmålene

Del

Verdens Bedste Nyheder skal stå bag en ny digital portal, der skal følge Danmarks vej mod opfyldelse af verdensmålene for bæredygtig udvikling.

Portalen vil udgive danske verdensmålsnyheder, guide og inspirere borgere, virksomheder, foreningsliv og politikere til viden om verdensmålene og man skal løbende kunne følge fremskridtene i Danmarks implementering af verdensmålene frem mod 2030.

”Med Verdensmålene har vi sat en historisk ambition om at afskaffe fattigdom og skabe bæredygtig udvikling i hele verden. Men hvis det skal lykkes at indfri målene, så er det vigtigt, at danskernes kendskab til målene øges. Med den nye digitale portal fra Verdens Bedste Nyheder er vi et skridt længere på vejen, for at bringe verdensmålene endnu tættere på danskerne. Vi skal selv walk-the-talk, og alle skal hjælpe til, hvis det skal lykkes,” siger udviklingsminister Ulla Tørnæs.

Verdens Bedste Nyheder får et tilskud på 1,2 millioner kroner i 2018 og yderligere 1 million kroner årligt fra 2019-2022 til udvikling og drift af portalen.

”Vi glæder os rigtig meget til at samle og udvikle denne vigtige verdensmålsportal. Vi vil gøre den nemt for alle danskere at orientere sig i og få kendskab til Verdensmålene og håber med portalen at kunne inspirere til handling lokalt, kommunalt og nationalt,” siger Verdens Bedste Nyheders direktør, Thomas Ravn-Pedersen.”

Portalen udvikles i samarbejde med skaberen af det globale design bag verdensmålene, svenske Jakob Trollbäck og hans firma The New Division.

For yderligere oplysninger kontakt:

Thomas Ravn-Pedersen, direktør, Verdens Bedste Nyheder, tlf.: 29414603

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Danmark støtter humanitære indsatser i den akutte krise i Indonesien8.10.2018 11:00pressemeddelelse

Danmark yder flere bidrag til akutte indsatser efter at en række jordskælv og en tsunami har ramt Indonesien. Der afsættes 10 millioner kroner til det Internationale Røde Kors Forbunds globale nødhjælpsfond, og der ydes op til 2,5 mio. til Beredskabsstyrelsen som i de kommende dage udsender udstyr og eksperter. Samtidig har Dansk Røde Kors og Red Barnet trukket henh. 1,4 mio. kr. og 400.000 kr. på deres fleksible puljer under partnerskaberne med Udenrigsministeriet. Og endelig er Danmark blandt de store donorer til FN’s centrale nødhjælpsfond, som netop har ydet 15 mio. USD i støtte.