Region Sjælland

Ny podcast: "Et Liv med Kræft"

Del

Patienter og personale fortæller ærligt om livet med kræft i ny podcast, som Sjællands Universitetshospital står bag.

Tina Lanther (th) fra Hæmatologisk Afdeling og Helle Gert (tv) fra Onkologisk Afdeling har sammen udviklet podcasten.
Tina Lanther (th) fra Hæmatologisk Afdeling og Helle Gert (tv) fra Onkologisk Afdeling har sammen udviklet podcasten.

Stadig flere i Danmark får kræft. Takket være ny viden overlever mange, eller de lever længe med sygdommen.

Det er udgangspunktet for en ny podcast, ”Et Liv med Kræft”, som Sjællands Universitetshospital lancerer i dag.

- Vores podcast skal give håb og mulighed for at genkende følelser og tanker, der opleves i et kræftforløb. Virkeligheden bliver en anden, når man får en kræftdiagnose. Vi vil gerne hjælpe kræftpatienten med at bevare eller genskabe sit hverdagsliv, siger Tina Lanther, Hæmatologisk Afdeling som har udviklet podcasten sammen med Helle Gert, Onkologisk Afdeling.

Helt tæt på

De to er begge ledende oversygeplejersker på Sjællands Universitetshospital, og her har de oplevet, at patienter og pårørende har brug for mere af den slags information, som kommer hele vejen rundt om et kræftforløb.

Derfor handler podcasten om livet med kræft, når diagnosen stilles, under og ikke mindst efter behandlingen, hvor mange kæmper med frygten for tilbagefald, med træthed eller med andre senfølger. Det skal være med til at forberede lytteren på de udfordringer, der kan opstå undervejs og efter behandlingen, forklarer Helle Gert.

- Podcasten giver følelsen af fællesskab med andre, som er i samme situation som dig selv. Man kommer helt tæt på både patienter, sygeplejersker og læger, som ærligt fortæller om det, der er svært, men også om hvordan de har valgt at løse det eller leve med det. Når du lytter til dem, er du ikke alene, siger hun.

Ti afsnit

Alle de medvirkende i ”Et Liv med Kræft” har sygdommen inde på livet. De er tilknyttet Sjællands Universitetshospital, enten som patienter, pårørende eller som medarbejdere. I de 10 afsnit i podcasten giver læger, sygeplejersker og kræftramte tilsammen et nuanceret billede af, hvordan det er at få en kræftdiagnose og at leve med kræft. 

”Et Liv med Kræft” er fyldt med faktuelle informationer fra sygehuset og oplevelser, følelser og tanker fra patienterne til lytteren. Podcasten kan downloades gratis på Itunes, Spotify og Region Sjællands hjemmeside.

Nikolaj Bjerg Maabjerg fik kræft som 26 årig

I dag er Nikolaj 33 år og har været rask i 6 år. Hvis han vidste dengang, hvad han ved nu, ville han have gjort meget anderledes under kræftforløbet. Derfor har han valgt at medvirke.

”Jeg håber, jeg kan hjælpe andre til at tænke mere på sig selv og deres egne behov. Under min sygdom beskyttede jeg min familie alt for meget, fordi de var i sorg og så bekymrede. Jeg turde ikke dele mine tanker med dem. I dag ville jeg ønske, jeg kunne have været mere direkte overfor dem, så havde det været lettere at komme igennem. De vil også kunne lære nyt om mig, ved at lytte til podcasten i dag, for der er ting, jeg aldrig har fortalt min familie,” fortæller Nikolaj i dag.

Sygeplejerske Mette Lindhardt deler 15 års erfaringer

Mette Lindhardt er sygeplejerske på Hæmatologisk Ambulatorium, hvor patienterne ofte bruger mange timer i behandlingsstolen med kemoterapi. Timer, som giver sygeplejersken et godt indblik i, hvordan patienten har det. Hun har valgt at medvirke i podcasten fordi.

”Det er vigtigt for vores patienter, at de kan føle sig trygge hos os i deres kræftforløb. Det er en hel ny verden at forholde sig til. Med mine 15 års erfaring vil jeg gerne guide og støtte dem til at komme godt igennem. I en podcast kan patienterne i fred og ro derhjemme høre, hvordan jeg tænker og kan hjælpe dem med fx senfølger og bivirkninger. De pårørende kan også lytte med og høre om nogle af de ting, der er svære for deres nære, der er ramt af kræft,” siger Mette Lindhardt

Fakta om podcasten ”Et liv med kræft"

 • Onkologisk og Hæmatologisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital har lavet podcasten ”Et Liv med Kræft” i samarbejde med journalist Stine Skaaning Ellerbæk, som har produceret.

 • Alle de medvirkende har sygdommen inde på livet, enten som læger, sygeplejersker eller patienter på Sjællands Universitetshospital.

 • Du kan høre de afsnit af ”Et Liv med Kræft”, som passer til din situation, hvad enten du selv er ramt af kræft, er pårørende til en kræftsyg, eller blot ønsker råd og viden om livet med kræft.

 • Podcasten ET LIV MED KRÆFT består af ni afsnit og en intro fra de to ledende oversygeplejersker, der står bag podcasten. Temaerne er:
  - Behandlinger og bivirkninger
  - Reaktioner når kræften rammer
  - Unge med kræft
  - Kræftpatienter med børn
  - Livet med kræft
  - Sygeplejerskens rolle i behandlingsforløbet
  - Livet efter kræft
  - Sorg og omsorg
  - Gode råd til pårørende

 • Podcasten kan downloades gratis på Itunes of Spotify. Podcasten kan også hentes på Region Sjællands hjemmeside: regionsjaelland.dk/podcast

Kontakter

Tina Lanther, projektleder for ”Et liv med kræft”, ledende oversygeplejerske på Hæmatologisk Afdeling, Sjællands Universitetshospital, tlf. 47 32 48 02

Helle Gert, projektleder for ”Et liv med kræft”, ledende oversygeplejerske på Onkologisk Afdeling, Sjællands Universitetshospital, tlf. 21 46 07 29

Pressekonsulent Linda Bang Jessen, Sjællands Universitetshospital, tlf: 26 15 38 16

Billeder

Tina Lanther (th) fra Hæmatologisk Afdeling og Helle Gert (tv) fra Onkologisk Afdeling har sammen udviklet podcasten.
Tina Lanther (th) fra Hæmatologisk Afdeling og Helle Gert (tv) fra Onkologisk Afdeling har sammen udviklet podcasten.
Download
Sygeplejerske Mette Lindhardt
Sygeplejerske Mette Lindhardt
Download
Nikolaj Bjerg Maabjerg
Nikolaj Bjerg Maabjerg
Download
Download

Vedhæftede filer

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum