Esbjerg Kommune

Ny plan skal sætte barren højt for udviklingen af Esbjergs indre by og Rørkjær

Del

Nu tages de første skridt til en ny udviklingsplan for den indre by og Rørkjær. Målet er, at beboere, brugere og besøgende skal møde en attraktiv by skabt gennem en proces med en høj grad af borgerinvolvering.

Esbjerg Kommune skyder nu et nyt projekt i gang, der har til formål at udstikke retningen for nye projekter og indsatser i den indre by og Rørkjær. Plan & Byudviklingsudvalget står i spidsen for udviklingsarbejdet, og processen skal forløbe over det næste års tid.

Projektet søsættes i forlængelse af Esbjerg Byråd i september 2022 vedtog visionen for udvikling af oplevelser og kultur som den strategiske satsning for at løfte Esbjerg midtby og give bystolthed.

Esbjerg fortjener en attraktiv bykerne, der understøtter ambitionerne om Esbjerg som oplevelses- og kulturby. Med respekt for byens historie skal vi formå at udvikle det, man godt kan karakterisere som hjertet i en levende og aktiv storby. Den nye udviklingsplan skal afspejle og bane vejen for, at byen favner og støtter op om kulturen og oplevelserne,” siger Henning Ravn, der er formand for Plan & Byudviklingsudvalget.

Borgerne skal bidrage

Plan & Byudviklingsudvalget har lagt vægt på at alle, der har lyst, kan komme til orde i forhold til de emner, som en udviklingsplan kunne dække fx i forhold til at synliggøre kulturen, have spændende byrum, sikre gode forbindelser og lade fællesskabet spille en aktiv rolle i at skabe en god by.

Vi ønsker at invitere en bred gruppe borgere med i processen, når vi udvikler byen – både unge, ældre og familier. På den måde sikrer vi bedst, at udviklingsplanen fokuserer på de ting, der betyder noget for dem, der bruger byen til daglig,” siger Henning Ravn.

Arbejdet forløber i flere faser, hvor borgerinddragelsen er tænkt ind som et vigtigt element. Tiltagene i processen vil dække forskellige former for aktivering og inddragelse, og her bliver bl.a. esbjerg.dk et vigtigt omdrejningspunkt for information om projektet.

Parallelkonkurrence

Et par gange tidligere har Esbjerg Kommune brugt projektformen parallelkonkurrencer i arbejdet med større udviklingsplaner. Det er dog første gang, at en parallelkonkurrence dækker et så stort geografisk område med så mange beboere.

”Vi har gode erfaringer med parallelkonkurrencer, men denne gang tager vi altså et skridt videre. Vi ønsker at koble visionære eksperters indsigt og kreative løsninger med borgernes viden om hverdagen i byen. Samspillet skal være tydeligt i processen. Målet er, at vi til sidst står med de løsninger, der passer bedst til vores by,” siger Henning Ravn.

Under parallelkonkurrencen vil Esbjerg Kommune invitere konsortier med deltagelse af forskellige fagligheder til at konkurrere mod hinanden om at komme med de bedste løsninger på udfordringerne, der er i indre by og Rørkær. Blandt de forskellige konkurrencebidrag skal der vælges en vinder, og vinderforslaget bliver dermed grundlaget for den udviklingsplan, der arbejdes videre med fremover.

Følg projektet på esbjerg.dk.

Kontakter

Formand for Plan & Byudvikling, Henning Ravn, 40 10 12 46 eller henra@esbjerg.dk.

Byudviklingschef Peer M. Rexen, 24459215, eller pemre@esbjerg.dk.

Billeder

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum