HK Privat

Ny overenskomst: Lønningsposen vokser for HK-ansatte på bilfærger

Del

HK Privat og Færgerederierne er blevet enige om to overenskomster for 400 ansatte på færgerne – både på land og til vands. Aftalen omfatter blandt andet 2 procents lønstigning hvert år, et løft af fritvalgskontoen og 3 ugers ekstra forældreorlov til den anden forælder.

Ansatte på Danske Færger, Mols-Linjen, Scandlines og Forsea kan se frem til mere i lønningsposen med to nye overenskomster, som gælder for eksempelvis bookingassistenter, administrative medarbejdere, driftsassistenter, butiksansatte og andre HK´ere. Ifølge Christoffer Marckmann, faglig sekretær i HK Privat, betyder det en 2 procents lønstigning hvert eneste år i overenskomstperioden.

”Det er en god og kontant forbedring for vores medlemmer, der får flere penge mellem hænderne. Dertil kommer, at fritvalgskontoen i samme periode stiger fra 4 til 7 procent, som kommer oveni lønnen. Samlet set er der tale om en årlig lønstigning, der rundt regnet bliver på 3 procent,” fortæller han.

Forbedringerne på fritvalgkontoen minder i høj grad om industriforliget, der blev indgået d. 9. februar. Det samme gælder andre elementer i overenskomsterne, som er indgået med Færgerederierne. Eksempelvis er der til nybagte forældre nu også yderligere 3 ugers betalt barsel til den forælder, der ikke afholder barselsorlov. Det betyder, at overenskomsten i alt øremærker 8 ugers betalt barsel til faren eller den anden forælder. Og så er der aftalt pension til elever fra de fylder 18 år.  

”Der er med aftalen godt nyt for familierne, hvor overenskomsten i alt øremærker 8 ugers betalt barsel til faren eller den anden forælder - og samlet set dermed 16 ugers forældreorlov til begge forældre med fuld løn. Og så er jeg glad for, at vi med aftalen har sikret pension til elever fra de fylder 18 år,” siger Christoffer Marckmann.

De to overenskomstaftaler med Færgerederierne gælder henholdsvis ansatte ombord på passagerskibe (DIS) og ansatte til lands (DAS). Overenskomsterne er to ud af i alt 23 landsoverenskomster, som HK Privat forhandler i 2020.

Det indeholder den nye overenskomst.

  • Fritvalgskontoen stiger fra 4 til 7 procent i aftaleperioden. Beløbet kommer oveni lønnen og kan veksles til kontanter eller bruges til at købe seniorfridage, børneomsorgsdage, indbetaling til pensionsordning. Og som noget helt nyt kan man som forældre bruge af kontoen til at afholde barns 2. hele sygedag samt lægebesøg med børn.
  • Barselordningen forbedres med 3 ugers ekstra betalt barsel til den anden forældre, så overenskomsterne nu øremærker 8 ugers barsel til den anden forælder med fuld løn. Og dermed nu samlet set 16 ugers betalt forældreorlov til begge forældre.
  • Pension til elever fra de fylder 18 år.
  • Pensionsindbetaling efter pensionsalderen.
  • Forbedrede muligheder for uddannelse efter fratrædelse.
  • Arbejdsmiljørepræsentanterne får ret til at deltage i HK´s kurser.

Nøgleord

Kontakter

Christoffer Marckmann, faglig sekretær i HK Privat, tlf. 6155 0244, christoffer.marckmann@hk.dk

Links

Information om HK Privat

HK Privat
Weidekampsgade 8
2300 København S

70114545https://www.hk.dk/omhk/sektor/hk-privat

HK Privat er den største sektor i HK Danmark med cirka 110.000 medlemmer.

HK Privat forhandler inklusive Industriens Funktionæroverenskomst 23 landsoverenskomster i foråret 2020. Når alle overenskomsterne er forhandlet på plads, skal de til urafstemning blandt de medlemmer, som hører under de forskellige landsoverenskomster.

Følg pressemeddelelser fra HK Privat

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Privat

Stort ja til ny overenskomst for HK’ere i boligorganisationer17.9.2020 11:43:24 CESTPressemeddelelse

Et nærmest råbende JA til en ny overenskomst for de HK-medlemmer, arbejder i boligorganisationer under BL - Danmarks Almene Boliger. Hele 93,9 % har stemt ja tak ved den netop afsluttede urafstemning, og stemmeprocenten var helt oppe på 84,2 %. - HK’erne kan nu se frem til de samme lønstigninger, som deres kolleger, der er 3F’ere og ejendomsfunktionærer, og det var vigtigt for os. Samtidig er de sikret en ordentlig aftale i forhold til fritvalgskontoen, så jeg er overordnet set glad for det resultat og også den opbakning, medlemmerne har vist i urafstemningen, siger Simon Tøgern, som er formand i HK Privat. BL meldte sig i 2019 ind i Dansk Erhverv Arbejdsgiverforening, hvilket skabte uenighed om, hvilke vilkår HK’erne skulle arbejde under. Derfor stemte man d. 14. januar i år om overenskomstgrundlaget efter 2023. Allerede der var det aftalen, at overenskomsten frem til 2023 skulle forhandles i løbet af foråret. Og det er den aftale, der nu er faldet på plads og stemt hjem. Aftalen læne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum