Beskæftigelsesministeriet

Ny ordning skal hjælpe nyuddannede ind i små og mellemstore virksomheder

Del

Små og mellemstore virksomheder kan gennem en ny pulje på godt 10 mio. kroner få tilskud til at sluse en nyuddannet ledig ind på arbejdspladsen.

Nyuddannede kvalificerede ledige kan med en ny ordning komme på graduate-forløb i små og mellemstore virksomheder. Her kan virksomheden få tilskud på 10.000 kroner i fire måneder til lønudgifter.

Den nye ordning skal være med til sænke dimittendledigheden. Puljen på 10,2 mio. kroner blev afsat i Aftale om ekstraordinært løft af ledige sidste sommer til graduate-programmer i 2021. Forløbene skal være begyndt 1. september i år for at få det fulde tilskudsbeløb.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard:

- Jeg er spændt på at se, hvordan ordningen vil hjælpe håbefulde og dygtige nyuddannede, der har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet. Vi ser desværre alt for mange begynde deres arbejdsliv med at stå uden job. Der er rigtig ærgerligt både for den enkelte og for samfundet.

- Situationen er desværre kun blevet værre som følge af corona-krisen, og ledigheden for dimittender er alvorlig. Derfor har regeringen også nedsat et nyt partnerskab, der skal hjælpe dimittender hurtigere i arbejde. Dette partnerskab skal bygge videre på en række indsatser og reformer de senere år, der har haft fokus på at styrke sammenhængen mellem de videregående uddannelser og arbejdsmarkedet. Det, tror jeg, vil gøre en forskel.

Du kan læse mere om puljen til graduate-forløb her.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for december 202022.2.2021 10:06:39 CETPressemeddelelse

Lønmodtagerbeskæftigelsen faldt i december måned med 3.000 personer, efter seks måneder med stigende beskæftigelse. I december var der 2.775.377 personer i job. Beskæftigelsen faldt i den private sektor med 5.800 personer, og steg i den offentlige sektor med 2.300 personer. Beskæftigelsen er samlet set faldet med 0,1 pct. siden november måned. Siden februar 2020 er beskæftigelsen faldet med 25.900 svarende til 0,9 pct. Februar var den sidste måned inden Danmark i lighed med andre lande blev ramt af COVID-19, og som følge heraf blev lukket delvist ned. Tallene skal ifølge Danmarks Statistik på grund af de særlige omstændigheder, der har præget arbejdsmarkedet under COVID-19, tages med forbehold. Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger: - Desværre kan vi nu se corona-epidemiens effekt direkte i tallene. I snart et år har vi kæmpet med at få virusset under kontrol afværget de hårdeste stød fra nedlukningen ved at holde hånden under tusindvis af job med omfattende

Danskerne har opsparet 108 milliarder kroner i indefrosne feriepenge8.2.2021 07:00:00 CETPressemeddelelse

Arbejdsgiverne har sammenlagt indberettet 108 milliarder kroner, som danskerne har opsparet i feriepenge. Der er tale om fem ugers feriepenge, som ca. tre millioner lønmodtagere kan få udbetalt i den nuværende sundhedskrise for at holde gang i hjulene. Det viser en opgørelse fra LD Fonde. Folketinget vedtog oprindeligt, at feriepengene skulle indefryses, til man går på pension, fordi landets lønmodtagere er overgået fra forskudt ferie til såkaldt samtidighedsferie. På grund af den aktuelle coronakrise har Folketinget besluttet, at man kan få udbetalt feriepenge tidligere. Første mulighed for at få pengene var i efteråret, hvor man kunne hæve op til tre ugers feriepenge. Herudover er aftalepartierne enige om, at de resterende feriepenge skal kunne hæves fra marts. Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard: - Det har været godt for vores samfundsøkonomi, at vi i denne ekstraordinære tid har haft mulighed for, at lønmodtagerne har kunnet hæve de indefrosne feriepenge før

Ny pulje giver 105 mio. kr. til at forebygge nedslidning i små virksomheder3.2.2021 10:37:07 CETPressemeddelelse

Fra slutningen af marts får små, private virksomheder mulighed for at søge tilskud fra en ny pulje til projekter, der forebygger fysisk og psykisk nedslidning og arbejdsulykker blandt medarbejderne. Det har et bredt politisk flertal, som står bag aftalen om ret til seniorpension, besluttet. Puljen er på 105 mio. kr. årligt og udmøntes fra 2021 til 2023. Virksomhederne kan bl.a. søge om tilskud til autoriseret arbejdsmiljørådgivning, til sundhedsfremme i form af fysisk træning på arbejdet eller til at afprøve hjælpemidler, som kan forbedre det ergonomiske arbejdsmiljø fx ved at lette tunge løft. Arbejdstilsynet administrerer puljen, der åbner for ansøgninger i slutningen af marts. Virksomheder med max. 50 ansatte kan søge. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Jeg er glad for, at virksomhederne får endnu bedre muligheder for at forebygge nedslidning og ulykker blandt deres medarbejdere. Vi er nu klar med økonomisk hjælp fra politisk side, og jeg håber, at så mange virksomhed

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum