Det Kongelige Teater

Ny operachef til Det Kongelige Teater

Del

Det er med glæde, at Det Kongelige Teater kan offentliggøre, at man har fundet en ny operachef. Valget er faldet på John Fulljames, der i dag er Associate Director ved the Royal Opera House.

John Fulljames efterfølger operachef Sven Müller, som i januar opsagde sin stilling, og dermed stopper med udgangen af juni. John Fulljames starter som operachef på Det Kongelige Teater d. 20. august.

Valget af ny operachef vækker glæde på teatret og bestyrelsesformand Lisbeth Knudsen udtaler:

"Jeg glæder mig på alle måder til at byde John Fulljames velkommen som ny operachef til august. Han tænker på meget spændende vis opera som kunstart ind i en moderne kontekst, hvor den ikke alene skal tilfredsstille et kritisk og loyalt operapublikum med smag for mere og store kunstneriske oplevelser, men han tænker også i at nå ud til nye målgrupper via nye ideer og en stærk passion for at vise, hvad opera kan levere."
Lisbeth Knudsen, bestyrelsesformand, Det Kongelige Teater.

John Fulljames’ lange ledelseserfaring indenfor kunst og kultur samt hans ekstremt høje faglighed indenfor opera har været vigtige kriterier for valget af ham som ny operachef på Det Kongelige Teater:

"Jeg synes også vores samtaler har båret præg af et stærkt ønske fra hans side om at ville sætte sig grundigt ind i dansk kultur og tradition og af en god forståelse for lederskabet af en mangfoldig organisation som Det Kongelige Teater."
Lisbeth Knudsen, bestyrelsesformand, Det Kongelige Teater.

Også teaterchefen ser frem til den nye operachefs tiltræden:

Jeg er simpelt hen så glad for, at det lykkedes at indgå en aftale med John Fulljames. Han er lyttende, fagligt stærk og med en klar vision for, hvad han vil med operaen som kunstart. De erfaringer, han har som instruktør og leder fra både sit eget kompagni og fra The Royal Opera House, ser jeg meget frem til at få bragt i spil hos os”.
Morten Hesseldahl, teaterchef, Det Kongelige Teater

Spændt på de nye udfordringer
John Fulljames har holdt godt øje med Operaen i Danmark, men glæder sig til at lære Det Kongelige Teater og Danmark endnu bedre at kende og udtaler:

"Jeg er meget begejstret for at blive en del af Det Kongelige Teater. Jeg ser specielt frem til at arbejde sammen med Operaens fantastiske solister, kor, orkester og sceneteknikere, som jeg har hørt utrolig meget godt om. Jeg vil bygge videre på Operaens flotte internationale omdømme og håber jeg kan medvirke til, at vi sammen kan nå ud til endnu flere publikummer.”
John Fulljames

Kort om John Fulljames
John Fulljames har siden 2011 været ansat som Associate Director ved The Royal Opera House i London. Han har blandt andet arbejdet sammen med danske Kasper Holten. Tidligere (fra 1997-2011) var han kunstnerisk leder af The Opera Group (nu Mahogany Opera Group). Han har arbejdet sammen med en bred vifte af komponister og har stor erfaring med at udvikle og producere operaer.

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum