Det Kongelige Teater

Ny opera om myten og mennesket Kaj Munk

Del

Digteren og præsten Kaj Munk hyldede den tyske diktator Adolf Hitler lige indtil nazisternes besættelse af Danmark. Besættelsen rystede Kaj Munk og gjorde ham til en af modstandsbevægelsens åndelige ledere. Han blev hentet i sin præstegård d.4. januar 1944 og  henrettet af en SS patrulje.

I Martyriet følger vi Kaj Munk i den sidste tid før hans død. Her glider han længere og længere væk fra familien i sin søgen efter Guds plan med ham, alt imens hans kone Lise forgæves forsøger at fastholde ham til livet.

At vælge martyriet for sin tro er også et brændende tema i dag. Martyriet undersøger, hvad der får et menneske til at ofre sig selv i en fanatisk overbevisning. Forestillingen er på den måde en kommentar fra en ikke så fjern fortid i en dansk provins til nutidens store, globale spørgsmål om ideologi, krig og religiøse konflikter.

Kaj Munk synges af kontratenoren Morten Grove Frandsen (Årets Reumert Talent 2016), og mezzosopran Liv Oddveig Midtmageli lægger stemme til Lise Munk. John Frandsen har komponeret musikken, og Bjarke Mogensen leder opførelsen sammen med den progressive, folkemusikinspirerede gruppe KOTTOS.

Musik:  John Frandsen
Tekst:  Vilhelm Topsøe
Instruktion:  Tine Topsøe
Scenografi:  Rebekka Bentzen
Musikalsk ledelse: KOTTOS med Bjarke Mogensen
Kaj Munk: Morten Grove Frandsen
Lise Munk: Liv Oddveig Midtmageli

Urpremiere: Det Kongelige Teater, Takkelloftet, 28. januar 2017
Øvrige spilledatoer 30. januar/ 2. februar/ 3. februar/ 4. februar

Pressekontakt:
Julie Popp, producent og PR
Mobil 2993 5966
poppkuratering@gmail.com

https://www.facebook.com/martyriet

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum