Amnesty International Danmark

Ny meningsmåling: Danskerne bakker op om menneskerettighederne

Del

Et stort flertal af danskerne mener stadig, at menneskerettighederne er vigtige og relevante for os i dag. Det viser ny meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Amnesty International i anledning af 70-året for FN’s Verdenserklæring om Menneskerettigheder.

Klausuleret til fredag den 7. december kl. 00:01.

På trods af, at flere danske politikere igen og igen har stillet spørgsmålstegn ved, om menneskerettighederne fortsat er relevante og skal gælde her i landet, mener langt størstedelen af danskerne stadig, at rettighederne er vigtige at værne om.

Ifølge en ny meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Amnesty International med 1045 respondenter, svarer flere end 8 ud af 10, at de enten er ”enige” eller ”meget enige” i, at det er vigtigt, at alle mennesker har nogle grundlæggende rettigheder, som stater og regeringer er forpligtet til at respektere – blandt de unge mellem 18 og 34 år er opbakningen på næsten 90 procent.

”Det er opløftende at se, at langt størstedelen af danskerne fortsat bakker op om menneskerettighederne. Menneskerettigheder er – dengang som nu – det bedste grundlag for en verden med frihed, retfærdighed og fred. Når vi på søndag den 9. december afholder landsindsamling håber vi, at rigtigt mange danskere vil give et bidrag, der vil styrke vores arbejde for at beskytte og fremme menneskerettighederne i hele verden,” siger Trine Christensen, generalsekretær i Amnesty International Danmark.

Ved en tale i Europarådet i januar advarede statsminister Lars Løkke Rasmussen imod et ”…konventionssystem, der opfattes som ude af sync med medlemslande og den brede offentlighed”. Og i november udtalte Socialdemokratiets gruppeformand Henrik Sass Larsen, at vi i Danmark har ”…fået rodet os ind i alle mulige internationale konventioner og domstole” og at man bør give folk visheden om, at det ”…er os selv der bestemmer, og ikke alle mulige andre”.

Spørger man danskerne, er det dog kun 7,8 procent, der erklærer sig enige i, at menneskerettighederne er et levn fra en anden tid og irrelevante for os i dag.

”Menneskerettighederne nyder stadig stor opbakning blandt danskerne i dag. Selvom menneskerettighedsartiklerne blev vedtaget for 70 år siden, viser vores meningsmåling, at vi i Danmark fortsat har tillid til de her fælles spilleregler, der skal holde magthaverne i ørerne og beskytte borgere over hele verden mod overgreb”, siger Trine Christensen.

Amnesty har i hele 2018 markeret 70-året for menneskerettighederne med en lang række arrangementer, samarbejder, foredrag og koncerter over hele Danmark.

Nøgleord

Kontakter

Pressemedarbejder Nora Rahbek Kanafani nk@amnesty.dk / 2514 6412
Amnestys generalsekretær Trine Christensen står til rådighed for interview.

Information om Amnesty International Danmark

Amnesty International Danmark
Amnesty International Danmark
Gammel Torv 8, 5. sal
1457 København K

33 45 65 65http://amnesty.dk/

Følg pressemeddelelser fra Amnesty International Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Amnesty International Danmark

8.500 danske skoleelever skriver for liv i verdens største kampagne for menneskerettigheder28.11.2018 16:14:31 CETPressemeddelelse

Knap 400 skoleklasser over hele Danmark har i denne og næste måned travlt med at forsvare menneskerettighederne rundt omkring i verden. Som deltagere i verdens største menneskerettighedsbegivenhed, Amnestys Skriv For Liv-kampagne, sender de breve og hilsner til aktivister, rettighedsforkæmpere og myndigheder i så forskellige lande som Brasilien, Iran, Kenya, Marokko og Venezuela.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum