Arbejdstilsynet

Ny målrettet tilsynsindsats fra Arbejdstilsynet skal styrke forebyggelsen af arbejdsulykker  

Del

Flere alvorlige ulykker – heraf flere med dødelig udgang – får nu Arbejdstilsynet i Grønland til at målrette tilsynsindsatsen mod særlige brancher og gå i dialog med større aktører om, hvordan ulykkerne kan forebygges.

Arbejdstilsynet i Grønland begynder nu en målrettet tilsynsindsats inden for særlige brancher. Det sker efter, at der i år har været flere ulykker med bl.a. fald fra stilladser, hvoraf flere har været med døden til følge. Ulykkerne er særligt sket i bygge- og anlægsbranchen og inden for lager/engros, så her sætter Arbejdstilsynet nu ind med en ekstra indsats for at føre tilsyn med, om virksomhederne lever op til de krav, der er i arbejdsmiljølovgivningen. Samtidig vil Arbejdstilsynet bl.a. gå i dialog med større aktører inden for disse brancher for at drøfte, hvordan der målrettet kan arbejdes med at undgå ulykker.

”Det er til enhver tid virksomhedernes ansvar at sikre, at deres ansatte kan gå sikkert og sundt på arbejde. Herunder, at de er sikret mod ulykker, som fx nedstyrtning. Virksomhederne lever bl.a. op til deres forpligtelser ved at instruere deres medarbejdere og følge op på, om arbejdet udføres korrekt, ligesom de skal sikre, at de ansatte har det rette udstyr og de rette kompetencer til at udføre arbejdet. Arbejdstilsynet fører tilsyn med, om virksomhederne lever op til disse krav. Vi ønsker altid at rette vores tilsynsindsats derhen, hvor vi kan bidrage mest muligt til den samlede arbejdsmiljøindsats. Derfor er vi lige nu ved at planlægge en indsats med fokus på forebyggelse af nedstyrtningsulykker og et møde med større aktører i relevante brancher om, hvordan lignende ulykker kan forebygges,” siger kredschef i Grønland, Casper Kronow.

Den målrettede indsats mod nedstyrtning skal styrke virksomhedens indsats og fokus på at forebygge ulykker.

Ud over den målrettede indsats har Arbejdstilsynet ansat en ekstra medarbejder. Det vil styrke arbejdet med at føre tilsyn med arbejdsmiljøet inden for alle områder i hele Grønland.

Information om Arbejdstilsynet

Arbejdstilsynet
Arbejdstilsynet
Landskronagade 33
2100 København Ø

Følg pressemeddelelser fra Arbejdstilsynet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Arbejdstilsynet

Ny digital kemisk risikovurdering skal hjælpe virksomheder til bedre arbejdsmiljø ved rengøring27.4.2022 13:16:33 CEST | Pressemeddelelse

Ansatte, der gør rent, er i daglig i kontakt med rengøringsmidler, der kan medføre hudsygdomme som eksem og allergi samt luftvejssygdomme som astma, hvis der ikke anvendes de rette beskyttelsesforanstaltninger. Ved hjælp af Arbejdstilsynets nye digitale værktøj til kemisk risikovurdering har virksomhederne mulighed for at forebygge mange arbejdsmiljøproblemer med kemi ved brug af rengøringsmidler.

Ny digital kemisk risikovurdering skal hjælpe virksomheder til bedre arbejdsmiljø ved svejsning27.4.2022 13:16:33 CEST | Pressemeddelelse

I brancher, der arbejder med metal og maskiner, er ansatte dagligt udsat for svejse- og skærerøg, hvis der ikke anvendes de rette beskyttelsesforanstaltninger. Det kan i værste fald medføre kroniske lungesygdomme og kræft. Ved hjælp af Arbejdstilsynets nye digitale værktøj til kemisk risikovurdering har virksomhederne mulighed for at forebygge mange arbejdsmiljøproblemer med kemi, der opstår i forbindelse svejsning og skæring i metal.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum