DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Ny måling: Unge vil stemme ungt

Del
Når vi den 1. november skal til stemmeurnerne, så vil mange unge prioritere at sætte deres kryds ved en ung kandidat. En ny undersøgelse fra DUF- Dansk Ungdoms Fællesråd viser nemlig, at næsten halvdelen af unge (48 %) i alderen mellem 18 og 30 år prioriterer, at en kandidat er under 30 år, når de går i stemmeboksen til valg.

Folketingsvalgkampen kører på højtryk, og politikerne kæmper for at nå ud til de mange forskellige vælgergrupper. En vælgergruppe som i høj grad er underrepræsenterede i Folketinget er unge. For selvom omkring 20af danskerne er mellem 18-29 år, gælder det kun 6% af folketingsmedlemmerne. En ny undersøgelse foretaget af Epinion for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd viser dog, at når unge lige om lidt skal i stemmeboksen, så vil hele 48% af de 18-30-årige prioritere at stemme på en ung kandidat.

”Vi kan se, at vi unge gerne vil stemme ungt til folketingsvalget. Det er godt for vores folkestyre, fordi især unge er underrepræsenterede i Folketinget. Når vi står i stemmeboksen på valgdagen, så skal vi først stemme ud fra vores politiske overbevisning, men herefter kan andre faktorer som kandidatens alder have indflydelse på vores kryds,” siger Christine Ravn Lund, forkvinde for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd.

Ungdommens stemme i Folketinget

Mens det for de unge vælgere er en prioritet at stemme på en ung kandidat, så gør det samme sig ikke gældende for resten af befolkningen. Ifølge undersøgelsen fra DUF er det nemlig kun 18% af vælgerne over 30 år, der prioriterer at stemme på en ung kandidat. Og hele 47% af befolkningen over 30 år prioriterer ”slet ikke” at stemme ungt.

”Mange unge prioriterer at stemme på en kandidat eller parti, som sætter fokus på politiske emner, der er vigtige for unge. Vi er særligt optagede af at løse klima- og trivselskrisen. Derfor skal politikerne levere gode politiske løsningsforslag på netop klima og trivsel for at være ungdommens stemme i Folketinget,” siger Christine Ravn Lund, forkvinde for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd.

Nye tal fra DUFs Demokratianalyse 2022 viser, at klima, sundhed og unges trivsel er de tre vigtigste landspolitiske emner for unge.

Fakta om Demokratianalysen 2022

DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd udgiver hvert år en Demokratianalyse, som tager temperaturen på demokratiet og unges demokratiske deltagelse. Undersøgelsen er foretaget af Epinion. Som et element af Demokratianalysen har DUF undersøgt, hvorvidt unge sammenlignet med resten af befolkningen, prioriterer at stemme på unge kandidater.

Data er indsamlet over tre uger mellem d. 24. maj og d. 14. juni 2022 af Epinion. Undersøgelsen består af i alt 653 webinterviews med unge i alderen 16-25 år og 1.200 interviews med danskere over 26 år.

Demokratianalysen 2022 offentliggøres i sin fulde form i november måned.

 
 
 
 

Nøgleord

Kontakter

DUFs pressetelefon

Henvendelser pr. SMS læses ikke. Send en mail til presse@duf.dk

Tlf:22109005presse@duf.dk

Billeder

Vedhæftede filer

Information om DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Scherfigsvej 5
2100 København Ø

+45 3929 8888https://duf.dk/

 

 
 
 
 
 

Følg pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye