Gjensidige Forsikring

Ny måling: Danskerne ændrer juletraditionerne og bakker op om forsamlingsforbuddet

Del

7 ud af 10 danskere vil overholde forsamlingsforbuddet i forbindelse med jule- og nytårsfejringen, mens 9 ud af 10 ikke vil deltage i julefrokoster med over ti personer. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige.

Jul og nytår er en tid, hvor danskerne samles til frokoster og fejringer på kryds og tværs af familier og landsdele. Sådan bliver julen dog ikke i år, og en ny undersøgelse foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige viser, at der er tillid til de nuværende restriktioner og opbakning til at overholde dem blandt langt de fleste.

Selvom restriktionerne ikke gælder i private hjem siger 7 ud af 10 danskere ifølge undersøgelsen, at de ikke vil deltage i sociale arrangementer i forbindelse med jul og nytår, hvis der er inviteret flere end ti personer. Undersøgelsen viser dog også, at det især er behovet for at se sin familie, der kan få danskerne til at bryde anbefalingerne om maksimalt at samles ti personer.

”Det glæder mig, at man kan have tillid til, at danskerne i høj grad har et ønske om at overholde forsamlingsforbuddet. Det giver os håb om, at det nye år vil bringe os nærmere en almindelig hverdag igen,” siger skadedirektør i Gjensidige, Henrik Sagild.

Udover fejringen selve julefejringen har danskerne heller ikke planer om at bryde forsamlingsforbuddet til fordel for julefrokoster. Her viser undersøgelsen at hele 9 ud af 10 ikke planlægger at arrangere eller deltage i en julefrokost med mere end ti deltagere.

Tal fra HOPE-projektet d. 16. december, der analyserer befolkningens adfærd og holdninger til corona-epidemien, viser også, at danskerne i højere grad er smitteforebyggende nu end tidligere, blandt andet ved at antallet af kontakter er faldet, og at opmærksomheden på afstand har stabiliseret sig på sit højeste niveau hidtil.

”Der er ingen tvivl om, at julen og nytåret i år vil blive anderledes, og det handler for danskerne om at få det bedste ud af situationen for i fællesskab at bekæmpe pandemien,” siger Henrik Sagild.

Sundhedsstyrelsen anbefaler generelt, at man holder sig til at mødes med de samme mennesker hen over julen og følger de gode råd, der er givet. Mødes man mere end 10 personer uden for private hjem, risikerer man en bøde på 2500 kroner.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige blandt 1506 repræsentativt udvalgte danskere i december 2020.

Vil du deltage i sociale arrangementer i forbindelse med jul og nytår, hvis der er inviteret 10 eller flere personer?

  • Ja, til julefrokost med kolleger 3,4 %
  • Ja, til julefrokost med venner 3,8 %
  • Ja, til julefrokost med familie 13,4 %
  • Ja, til juleaften med familie 16,8 %
  • Ja, til nytårsfest 5,1 %
  • Nej 69,4 %
  • Ved ikke 6,4 %

Planlægger du at arrangere eller deltage i en julefrokost med mere end 10 personer i år?

  • Ja 4,7 %
  • Nej 91,7 %
  • Ved ikke 3,6 %

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, og er noteret på Oslo Børs. Vi er cirka 3.700 medarbejdere, heraf 700 i Danmark, og vi tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 28 mia. NOK i 2019, mens forvaltningskapitalen udgjorde 112 mia. NOK.

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum