Erhvervsministeriet

Ny lov gør det nemmere at søge erstatning i konkurrencesager

Del

Folketinget har netop vedtaget et lovforslag, som vil gøre det nemmere for forbrugere og erhvervsdrivende at søge erstatning i sager, hvor konkurrenceretten er overtrådt.

I dag har Folketinget vedtaget en ny lov om behandling af erstatningssager vedrørende overtrædelser af konkurrenceretten. Formålet med loven er at gøre det lettere for forbrugere, virksomheder og myndigheder at søge erstatning i sager, hvor konkurrenceretten er overtrådt. Det kan fx være i sager, hvor en forbruger eller virksomhed har betalt for meget for en vare på grund af karteldannelse og lignende.

Frem til nu har det været vanskeligt for de skadelidte at søge erstatning i sådanne situationer, blandt andet fordi, det kan være vanskeligt at bevise, at man har lidt et tab, og hvor stort det påståede tab har været.

Dette ændres med den nye lov, som opsætter regler for blandt andet fremlæggelse af beviser, formodning for tab, beregning og betaling af renter og retten til fuld erstatning. Desuden hæves forældelsesfristen for konkurrencesager fra tre til fem år.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

”Med den nye lov implementerer vi et EU-direktiv, som gør det nemmere for forbrugere, virksomheder og myndigheder at få erstatning, hvis de har lidt et tab, fordi konkurrenceretten er blevet overtrådt. Det kommer ikke bare de enkelte skadelidte til gode men understøtter også en effektiv konkurrence, som i sidste ende fører til lavere priser og et mere varieret udbud til gavn for alle danske forbrugere og virksomheder.”

Den nye lov samler alle regler om erstatning i sager om overtrædelser af konkurrenceretten i ét fælles sæt regler.

Loven træder i kraft den 27. december 2016.

Pressekontakt: Sara Ringgaard Price, srp@evm.dk, 91 39 94 07. 

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Erhvervsministeren rejser til Sydkorea for at støtte de danske OL-atleter og styrke det bilaterale samarbejde med Sydkorea17.2.2018 14:28pressemeddelelse

Erhvervsminister Brian Mikkelsen er frem til lørdag d. 24. februar i Sydkorea. De første dage vil ministeren på regeringens vegne bakke op om de 17 danske atleter, der konkurrerer under Vinter-OL i PyeongChang. Efterfølgende skal ministeren, sammen med en erhvervsdelegation, åbne døre for øget eksport og samarbejde med Sydkorea inden for det maritime område, og ministeren vil styrke det dansk-koreanske bilaterale forhold ved politiske møder og ved underskrivelse af en samarbejdsaftale på det maritime område samt på kulturområdet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum