Furesø Kommune

Ny lokalplan skal omfatte hele Akacietorvet

Del

Det politiske udvalg Plan og Byudvikling behandlede den 10. maj et lokalplanforslag med udvikling af dele af Akacietorvet. Udvalget besluttede, at et forslag skal omfatte hele Akacietorvet og vil gerne høre nye, visionære og realistiske løsningsforslag fra borgere og virksomheder.

Illustration: Ingvartsen Arkitekter
Illustration: Ingvartsen Arkitekter

Efter en periode med borgermøder og debat behandlede Plan og Byudvikling i maj et tilpasset forslag til Lokalplan 153 for Akacietorvet. I det nye forslag var boligbyggeriet nedskaleret i forhold til forslaget, som var blevet præsenteret i december 2021.

Flere ejere af Akacietorvet

Mange har kritiseret, at kun den vestlige del af Akacietorvet udvikles. Årsagen til det er, at torvet er opdelt i to ejendomme, og at kun den ene ejer ønsker forandringer her og nu.

Udvalg ønsker at udvikle hele Akacietorvet

Et enigt udvalg besluttede imidlertid at undersøge muligheden for at udvikle hele torvet. Derfor vil der blive lavet et revideret forslag til lokalplan.

Udvalgsformand Bettina Ugelvig (A) opfordrer borgerne og foreningerne, som har engageret sig i udviklingen af Akacietorvet til at tænke deres ønsker og visioner ind i den sammenhæng, at Akacietorvet har flere forskellige ejere. 

”Vi har lyttet til de mange synspunkter, vi har fået gennem borgerinddragelsen og set i det katalog af ønsker, som vi har modtaget. I udvalget ønsker vi ligesom mange borgere, at der sker noget på torvet - også i den gamle Aldi-bygning. Derfor vil vi meget gerne høre bud fra lokale foreninger, forretninger og borgere, om hvordan dette kan ske med udgangspunkt i de faktiske rammer i området, hvor vi har flere private ejere af bygninger og kommunal jord”, siger Bettina Ugelvig, udvalgsformand for Plan og Byudvikling.

Næstformand Egil Hulgaard (C) er enig i, at der skal ske en udvikling af torvet:

”Akacietorvet har fortsat ikke den attraktion, som torvet fortjener, og dialogen med borgerne har afdækket et engagement som skal inddrages mere i udviklingen af torvet. Ambitionen er stadig at give mulighed for, at Akacietorvet kan udvikles til et attraktivt og livligt mødested for lokalområdet”, siger Egil Hulgaard, næstformand for Plan og Byudvikling.

Plan og Byudvikling besluttede, at lokalplanforslaget bearbejdes af forvaltningen med henblik på et revideret udkast til lokalplansforslag, der åbner mulighed for ny bebyggelse, men som udgangspunkt ikke forudsætter salg af kommunale arealer.

Kontakter

Bettina Ugelvig Møller (A)

1. viceborgmester,
Formand for Plan- og Byudvikling
Medlem af Økonomiudvalget

Tlf:7216 5909bum1@furesoe.dk

Egil Hulgaard (C)

Næstformand for Plan- og Byudvikling
Medlem af Kultur, Fritid og Idræt

Tlf:2151 8188efh@furesoe.dk

Claus TorpBy- og kulturdirektør

Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv, Center for Kommunale ejendomme og Anlæg, Center for By og Miljø.

Tlf:7216 5858clt1@furesoe.dk

Billeder

Illustration: Ingvartsen Arkitekter
Illustration: Ingvartsen Arkitekter
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum