Esbjerg Kommune

Ny lokalaftale om lærernes arbejdstid er klar fra næste skoleår

Del

Når det efter sommerferien ringer ind til skoleåret 2021/2022, gælder en ny aftale for lærernes og børnehaveklasseledernes arbejdstid i folkeskolen. Esbjerg Kommune og Esbjerg Lærerforening er netop blevet enige om lokalaftalen, der skaber et positivt og stabilt fundament for arbejdet med at sætte skolerne fri.

Esbjerg Kommune og Esbjerg Lærerforening har sammen tegnet linjerne til en ny lokalaftale for lærernes og børnehaveklasseledernes arbejdstid, og underskriften er nu sat af begge parter. Den nye lokalaftale bygger videre på de gode takter i den nationale aftale mellem KL og Lærernes Centralorganisation og supplerer med de hensyn og temaer, som er vigtige lokalt. Det gælder særligt velfærdsaftalen, som i de næste tre skoleår sætter Esbjerg Kommunes skoler fri til at skabe en ny udvikling og en endnu bedre folkeskole.

”Lokalaftalen er blevet til i et forløb, hvor tillid og forståelse for hinanden har været i højsædet. Den gode tilgang til dialogen kan nu forplante sig ud i det virkelige liv på skolerne og danne rammen om lærernes virke for elevernes læring og trivsel. Jeg vil gerne anerkende det positive forløb og samarbejdet med Esbjerg Lærerforening og den nye formand, Maja Gundermann Østergaard. Det tegner godt for fremtiden”, siger Jørn Henriksen, direktør for Børn & Kultur.       

Lærernes faglighed og dømmekraft

Konkret fastlægger lokalaftalen fx antallet af arbejdstimer på et skoleår og fordelingen mellem undervisning og forberedelse. Aftalen beskriver også, hvornår på dagen arbejdstiden primært skal ligge, og den er et redskab til at sikre en jævn fordeling af opgaverne hen over skoleåret.

”Vi ser den samlede aftale som et endeligt punktum for reguleringen af lærernes arbejdstid ved lov, og den giver den enkelte lærer større gennemskuelighed og retfærdighed. Det skaber et bedre arbejdsmiljø og dermed bedre undervisning. Vi tror på, at vi bedst laver skole sammen, og derfor er vi glade for at have oplevet en høj grad af tillid og dialog i et forløb, hvor vi har bøjet os ind mod hinanden. Aftalen sætter fokus på lærernes faglighed og dømmekraft, som bliver afgørende i den frie folkeskole”, siger Maja Gundermann Østergaard, formand for Esbjerg Lærerforening.   

Står stærkt sammen

I Esbjerg Kommune er der også fra politisk side glæde over, at arbejdstidstidsaftalen er faldet på plads.

”Det giver ro og tryghed, når vi er enige, og samarbejdet bygger på en positiv dialog. Det har vi brug for i folkeskolen, som er en grundsten i den kommunale velfærd. Det gælder ikke mindst i de kommende tre skoleår, hvor vi går ind i et ambitiøst og spændende projekt med at udvikle fremtidens folkeskole. Her er det selvfølgelig en stor fordel, at vi står stærkt sammen”, siger Jesper Frost Rasmussen, borgmester i Esbjerg Kommune.

Den indstilling er formanden for Børn & Familieudvalget, Diana Mose Olsen, helt på linje med.

”Med lokalaftalen er et vigtigt fundament på plads, og der er lagt en bund af tillid og fælles forståelse, som skoleledere, lærere og børnehaveklasseledere kan bygge videre på i praksis. Nu sætter vi kursen ind i skolernes nye frihed, og her er der netop brug for overskud og energi, så alle gode kræfter bliver kanaliseret ind i spændende tanker, gode ideer, konstruktive samarbejder og nye initiativer. Det arbejde bakker lokalaftalen op om”, siger Diana Mose Olsen.

Kontakter

Jørn Henriksen, direktør, Børn & Kultur, tlf. 27 24 11 24, johe@esbjerg.dk

Maja Gundermann Østergaard, formand, Esbjerg Lærerforening, tlf. 26 25 85 10, magu@dlf.org

Jesper Frost Rasmussen, borgmester, tlf. 27 24 18 00, jesra@esbjerg.dk

Diana Mose Olsen, formand, Børn & Familieudvalget, tlf. 29 43 29 26, diol@esbjerg.dk

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum