Haderslev Kommune

Ny linje for kunstskøjteløb i Haderslev

Del

Efter sommerferien kommer der en specifik linje for kunstskøjteløbere i talentklasserne i Haderslev.

Nu kan den få fuld skrue på isen. Fra efteråret 2022 får kunstskøjteløbere deres egen linje i talentklasserne i Haderslev Kommune.

Hidtil har elever, der dyrker kunstskøjteløb, gået på multisportlinjen på Kløvermarkskolen, men både Vojens Skøjteklub og Talentcenter Haderslev har haft et ønske om, at der kom en specifik linje til kunstskøjteløberne.

”Vojens Skøjteklub er ambitiøs omkring talentudviklingen og har det seneste år forsøgt sig med morgentræning, og vi kan se, at klubben formår at løfte morgentræning for kunstskøjteløbere. De har gjort et rigtigt stort forarbejde og bevist, at der er et grundlag for en specifik linje for skøjteløb, og det vil vi fra politisk side, gerne bakke op om ved at give grønt lys for linjen”, siger Kjeld Thrane, formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Der er på nuværende tidspunkt ni kunstskøjteløbere, som i dag er optaget i talentklasserne på Kløvermarkskolens multisportslinje. 

”I Vojens har vi nogle fantastiske faciliteter for både ishockeyspillere og for skøjteløbere, og det glæder mig meget, at vi nu får mulighed for at udnytte faciliteterne endnu mere og forhåbentligt også løfte hele niveauet på isen”, siger Preben Holmberg, næstformand i Kultur- og Fritidsudvalget.

I Vojens Skøjteklub er der glæde over, at talenterne nu får deres egen linje.

”Det er simpelthen fantastisk. Vi får mulighed for at fastholde og videreudvikle vores talenter, og det får stor betydning for bredden i vores klub i og med, at vi nu også får mulighed for at ansætte en assisterende træner”, siger Eva Kjer, formand for Vojens Skøjteklub.

Derudover er der et håb om, at den nye linje kan have en positiv effekt på kommunens bosætning, fordi flere talenter og også deres familier på sigt forventes at flytte til kommunen. Haderslev Kommune er en af de eneste kommuner, der tilbyder en linje for kunstskøjteløbere.

”VI vil gerne være med til at sætte Vojens på landkortet i forhold til skøjteløb, og det tror jeg også er muligt med de rammer og muligheder, vi har i Vojens”, siger Eva Kjer.

Den selvstændig linje for kunstskøjteløb etableres i talentklasserne fra august 2022 samt efterfølgende talentudvikling via ungdomsuddannelserne fra august 2023.

Haderslev Kommune har arbejdet struktureret med talentudvikling siden 2007 og har siden 2008 haft talentklasser. Kommunen har gennem dette arbejde opnået status som Team Danmark Elitekommune. I dag har Talentcenter Haderslev inden for sportsområdet følgende linjer i talentklasserne: Fodbold, håndbold, ishockey, svømning og multisport.

Kontakter

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Christian X's Vej 39
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Stor udstilling om kvinder og cykling åbnet på Slesvigske Vognsamling i Haderslev15.6.2022 13:07:27 CEST | Pressemeddelelse

Tirsdag eftermiddag var godt et halvt hundrede inviterede gæster de første til at opleve Historie Haderslevs nye, store udstilling på Slesvigske Vognsamling: ”Ud i friheden på to hjul”. Anledningen til udstillingen er Tour de France-feltets ridt gennem Sønderjylland denne sommer, men temaet kvinder og cykling fortæller en større historie om samfundets udvikling, fra de første cykler kom på gaden i begyndelsen af 1800-tallet til i dag.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum