Ny lektor på Institut for Datalogi
Den 1. maj 2018 tiltræder Kasper Green Larsen som lektor ved institut for datalogi, Aarhus Universitet.

Kasper forsker inden for feltet algoritmik og datastrukturer, med særlig fokus på at forstå begrænsningerne for hvor effektivt beregningsproblemer kan løses. Eksempelvis beviste Kasper i 2017, sammen med Jelani Nelson fra Harvard University, at en hjørnestensteknik inden for datakomprimering umuligt kan gøres mere effektiv. Teknikken har været kendt siden 1984 og deres resultat opnåede stor international omtale, også iblandt matematikere.
Grundet forskningsophold ved UC Berkeley i USA afholdes tiltrædelsesforelæsning til foråret 2019.
--- FAKTA OM KASPER GREEN LARSEN ---
Kasper Green Larsen har begået en række fundamentale og internationalt anerkendte bidrag publiceret i 40 artikler, heraf langt størstedelen ved de absolut højest rangerede konferencer inden for teoretisk datalogi.
I 2017 blev Kasper Green Larsen optaget i Det Unge Akademi ved Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab. Modtager af Hartmann Fondens Diplompris (2017). I 2016 modtog han bevillinger fra Villum Young Investigator Programmet (5 mio. kr.) og Aarhus Universitets Forskningsfond (1.6 mio. kr.) til at starte sin egen forskningsgruppe ved Aarhus Universitet. Modtager af Aarhus Universitets Ph.d. pris (2014), Videnskabsministerens EliteForsk rejsestipendie (2011), som blev brugt til et udlandsophold ved Princeton University, samt et Google Doctoral Fellowship (2010). Han har desuden modtaget flere priser for bedste forskningsartikel ved de højest rangerede internationale konferencer i teoretisk datalogi.
Kasper Green Larsen er 31 år gammel og bosat i Viborg med sin hustru og to børn på 6 og 8 år.
Nøgleord
Kontakter
Kasper Green Larsen, larsen@cs.au.dk
Billeder

Links
Information om Aarhus Universitet: Science and Technology
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology
Smag med alle sanser, når Michelin-stjernerne overrækkes i Aarhus12.2.2019 19:23:50 | Pressemeddelelse
Aarhus kommer til at syde og koge, når de nordiske Michelin-stjerner uddeles i Musikhuset mandag 18. februar. Det er første gang, The MICHELIN Guide Nordic countries Awards finder sted uden for en hovedstad, og gastronomien fejres i flere dage op til uddelingen. Aarhus Universitets Institut for Fødevarer er med assisterende professor Qian Janice Wang i spidsen medarrangør af en række side-events, der bogstaveligt talt er bevidsthedsudvidende, når det gælder måltider og smagsoplevelser.
Nyt forskningsprojekt går på jagt efter antibiotika i Danmarks nationalparker9.2.2019 06:02:00 | Pressemeddelelse
Om 20-30 år vil bakterieresistens være så stort et problem, at det vil kræve flere menneskeliv end kræft – selv i den vestlige verden. Sådan lyder den dystre profeti fra verdenssundhedsorganisationen WHO, der slår på tromme for, at der derfor gøres en aktiv, målrettet indsats for at finde ny antibiotika. En forsker fra Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, har fået en idé, der kan hjælpe med netop dette, kolossale problem.
Nyt forskningsprojekt skal sikre rendyrket økologi7.2.2019 16:00:00 | Pressemeddelelse
Det kan være en fin idé at købe økologisk, men du kan ikke være sikker på, at , at den vare, du køber, er produceret 100 pct. økologisk. Det skal et nyt, stort EU-projekt råde bod på ved at gøre økologiske jordbrug mere økologiske.
Dansk miljøingeniør skal hjælpe Kina i mål med 100 pct. grøn strøm4.2.2019 10:10:25 | Pressemeddelelse
Danmark har længe været med helt fremme, når det gælder bæredygtige og vedvarende energikilder og deres systemintegration. Derfor skal dansk energiforskning nu hjælpe Kina med at planlægge sin transformation til 100 pct. vedvarende energi.
CONCORDIUM FOUNDATION STØTTER NYT AU-CENTER MED 50 MIO. KR TIL FRI FORSKNING I BEDRE BLOCKCHAIN-TEKNOLOGI1.2.2019 05:00:00 | Pressemeddelelse
Den 1. februar åbner Concordium Blockchain Research Center på Aarhus Universitet. Centret skal forske i blockchain-teknologi med fokus på sikkerhed, gennemsigtighed og generel anvendelighed. Det er støttet af Concordium Foundation med 50 millioner kroner over fem år.
Her er Danmarks første genbrugsøl25.1.2019 17:00:20 | Pressemeddelelse
Ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet står bag Danmarks første genbrugsøl brygget med det nyeste teknologiske udstyr på overskudsbrød fra bagerier.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum