Egedal Kommune

Ny legeplads på Lærkeskolen til både leg og læring

Del

Lærkeskolen i Stenløse har fået en spritny legeplads, til stor begejstring for børnene i indskoling og SFO, og til gavn for både leg og læring. Legepladsen er et blandt mange tiltag, der skal sikre en mere motiverende skoledag for Egedals skoleelever.

Lærkeskolens børn har taget godt i mod den nye legeplads.
Lærkeskolens børn har taget godt i mod den nye legeplads.

De sidste detaljer skal stadig finpudses, men det har ikke forhindret Lærkeskolens børn i at indtage den nye legeplads, så snart den blev sikkerhedsgodkendt.

- Børnene er topbegejstrede! De børn, der er på skolen lige nu, er superglade for alle de nye gode legezoner, de nu har fået, og de har ikke været til at drive ind igen efter pauserne. Vi har ventet længe på den nye legeplads, og nu er den her endelig, siger afdelingsleder for Lærkeskolens SFO, Carina Chabert.

Formand for Skoleudvalget Betina Hilligsøe glæder sig også over prioriteringen af Lærkeskolens udearealer:

- Børn leger både ude og inde, og derfor er det rigtig godt, når udearealerne får et løft. Det er vigtigt, at eleverne har nogle gode fysiske rammer i skolen, for det er med til at styrke deres indlæring, motorik og sociale kompetencer. Det er Lærkeskolens nye legeplads et fint eksempel på, siger hun.

Legepladsen er målrettet børn i indskolingen og SFO, og der er både lagt vægt på at skabe nogle gode motoriske udfordringer og at få en legeplads, der også kan bruges i undervisningssammenhæng.

Højt tårn giver stolthed og selvtillid
Legepladsens midtpunkt er et stort legetårn, der som et vartegn skyder i luften og giver børnene rig mulighed for at bruge kroppen og udfordre sig selv til at indtage de høje steder.

- De får simpelt hen stjerner i øjnene, når de når til tops og oplever, at det turde de godt. Samtidig har vi med tårnet fået noget, der er unikt for Lærkeskolen, fortæller Carina Chabert.

Zoneinddeling og fysiske baser til udeskolen
Den nye legeplads skal også bruges i undervisningsøjemed. Der er bl.a. små zoner med bænke og egestammer til at lave holddeling udenfor, og legehuse, der er åbne i begge sider, som fx kan bruges som små baser til stjerneløb, tal og bogstavleg.

Legepladsen bliver lige nu brugt af de elever, som er i nødpasning på Lærkeskolen. Den er som alle skolelegepladser lukket for brug i fritiden pga. de gældende corona-restriktioner, men senere hen vil den blive åbnet til fri brug igen.

Kontakter

Billeder

Lærkeskolens børn har taget godt i mod den nye legeplads.
Lærkeskolens børn har taget godt i mod den nye legeplads.
Download
Masser af mulighed for at bevæge sig sammen på Lærkeskolens nye legeplads.
Masser af mulighed for at bevæge sig sammen på Lærkeskolens nye legeplads.
Download
Et godt sted at klatre og udfordre motorikken og modet.
Et godt sted at klatre og udfordre motorikken og modet.
Download

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum