VIA University College

Ny leder af kreative uddannelser

Del
Gitte Villemoes Larsen bliver ny Head of Design og business hos VIA University College.
Gitte Villemoes Larsen bliver ny Head of Design og business hos VIA University College.

Gitte Villemoes Larsen er udnævnt til Head of Design and Business på VIA University College. Hun bliver dermed ansvarlig for den daglige drift og udvikling af alle uddannelserne under VIA Design and business, der i branchen stadig også er kendt under navnet TEKO.

Uddannelserne til designteknolog, professionsbachelor i design og business, professionsbachelor i tekstildesign, håndværk og formidling samt erhvervsuddannelsen til beklædningshåndværker har hovedkvarter i Birk ved Herning, hvor der går cirka 1300 danske og internationale studerende. En del af uddannelserne udbydes også i Aarhus – nu på VIAs adresse i Ceresbyen, men fra 2024 i den nye kreative hub, som opføres i Sydhavnen.

Som Head of Design and Business bliver det Gitte Villemoes Larsens opgave at være spydspids for den udvikling, der lige nu sikrer at alle studerende fra VIA Design og business kommer ud i branchen med de nyeste kompetencer indenfor både teknologi og bæredygtighed og samtidig besidder et entreprenant mindset, der skal bidrage til virksomhedernes vækst og gode løsninger.

”Vores dimittender kommer ud i en international branche, der er præget af et højt udviklingstempo men som samtidig bærer et stort ansvar for at vi i fællesskab kan indfri FNs verdensmål inden 2030. Det er et klart mål for mig, at vores studerende – både når de er i praktik og når de kommer ud som færdiguddannede – har mod til at tænke nyt og stille de nødvendige spørgsmål, så vi får bevæget branchen i en mere bæredygtig retning,” siger hun.

Gitte Villemoes Larsen er selv uddannet markedsøkonom i international markedsføring tilbage i begyndelsen af 1990’erne. Siden har hun bygget en uddannelse i Business Administration på fra South Bank University i London og derefter en MBA i Change Management fra Aarhus Universitet.

Gitte Villemoes Larsen skal køre et tæt parløb med uddannelsesdekan René Foli. Og at hun nu skal stå i spidsen for ikke kun business- men også designuddannelser ser hun som en udfordring, men også som en naturlig kobling:

”Jeg er ikke designer, det har jeg heldigvis en række meget dygtige kolleger der er, som jeg arbejder tæt sammen med hver dag. Men det er helt grundlæggende for os her i VIA, at design og business hænger uløseligt sammen. Uden business er der ingen design, og uden design er der ingen business. Vi uddanner til en branche, som eksporterer for mere end 30 mia. kroner om året, og det er deres succes, vi i kraft af vores uddannelser og forskning skal understøtte,” siger hun.

Gitte Villemoes Larsen har været ansat i VIA siden 2014, først som underviser og siden 2015 som uddannelsesleder. Tidligere har hun arbejdet som Project og Marketing Manager hos Jyske Bank og hos henholdsvis Vestas og NEG Micon som Marketing og Business Developer.

Nøgleord

Kontakter

Gitte Villemoes Larsen
Head of Design og business, VIA University College
T: 87 55 05 06
E: givl@via.dk

Vivian Andersen Voldgaard
Journalist, VIA University College
T: 87 55 14 36
E: viav@via.dk.

Billeder

Gitte Villemoes Larsen bliver ny Head of Design og business hos VIA University College.
Gitte Villemoes Larsen bliver ny Head of Design og business hos VIA University College.
Download

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 20.000 studerende fordelt i 11 byer i Region Midtjylland.

VIA har 42 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser og er en af Nordens største udbydere af kompetenceudvikling.

VIA er kåret som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution i både 2014, 2018 og 2019.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

Presseinvitation: Indvielse af ny campus14.9.2021 15:52:28 CEST | Pressemeddelelse

VIA University College inviterer til den officielle indvielse af den nye Campus Horsens, Banegårdsgade 2 i Horsens. Indvielsen sker under overværelse af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen og med deltagelse af uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen. Fredag den 24. september 2021 klokken 13.00 – 15.00 Seneste mødetid for pressen er klokken 12.00 til pressebriefing Dagens program Et mere detaljeret program fremsendes ved tilmelding. 12.00 Senest ankomst for pressen 12.40 Gæsterne er på deres pladser 13.00 H.K.H. Kronprinsessen ankommer Herefter Underholdning og taler v. uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen, borgmester i Horsens Peter Sørensen, næstformand i Region Midtjylland Hanne Roed samt VIAs rektor Harald Mikkelsen. Herefter Rundvisning af H.K.H. Kronprinsessen samt uddannelses- og forskningsministeren på udvalgte campus-hubs. Pressen kan følge med rundt, men der kan være begrænset plads. Om Campus Horsens Campusbyen udgør et samlet areal på 85.000 kvm o

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum