Region Sjælland

Ny ledelse styrker Danmarks største radiologiske afdeling

Del

Med to kompetente ledere fra egne rækker og en ny afdeling sikrer Region Sjælland, at patienter også fremover kan få taget røntgen, CT-scanning og andre scanninger på deres lokale sygehuse samtidig med, at rekruttering af personale og kvaliteten styrkes.

Foto af Karina Vinum (tv.): Ib Halling
Foto af Karina Vinum (tv.): Ib Halling

Region Sjælland får i 2022 Danmarks største radiologiske afdeling, efter Regionsrådet sidste år besluttede at samle området under en samlet ledelse på Sjællands Universitetshospital fra årsskiftet. Nu er ledelsen af den nye afdeling fundet, og det er velkendte ansigter i regionen i form af radiolog Karina Vinum og radiograf Stine Louise Jensen, som bliver henholdsvis cheflæge og ledende overradiograf på afdelingen. Den nye afdeling kommer til at hedde Billeddiagnostisk Afdeling.

- Vores nye ledelse er de helt rette til at sikre en god behandling af patienterne og samtidig fremtidssikre de radiologiske tilbud i hele regionen med en høj faglig kvalitet. Ved at samle kræfterne i én samlet afdeling vil vi opbygge en attraktiv afdeling og et stærkt fagligt miljø, der kan tiltrække medarbejdere, som i sidste ende kommer vores mange patienter til gode, siger Niels Würgler Hansen, sygehusdirektør på Sjællands Universitetshospital.

Karina Vinum er aktuelt ledende radiolog på Billeddiagnostisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital, hvor hun senest har stået i spidsen for at samle regionens brystkræftområde under Sjællands Universitetshospital. Stine Louise Jensen kommer fra en stilling som klinisk funktionschef på Radiologisk Afdeling på Nykøbing Falster Sygehus.

Radiologien skal styrkes

I dag er radiologien fordelt på regionens sygehuse med ledelse på hvert sygehus. Fra 1. januar 2022 samles radiologien under én fælles ledelse på Sjællands Universitetshospital, men fortsat med lokale ledelser på de enkelte sygehuse. Og medarbejderne skal fortsat arbejde og være en del af sygehusenes daglige drift i Køge, Roskilde, Nykøbing, Slagelse, Næstved og Holbæk.

- Radiologien i Region Sjælland skal styrkes og høj kvalitet, stærk faglighed, styrket forskning og teknologisk udvikling er nogle af nøgleordene. Jeg ser frem til at stå i spidsen for afdelingen og videreudvikle det faglige fællesskab i hele regionen, som skal være med til at tiltrække endnu flere dygtige medarbejdere til afdelingen, siger Karina Vinum, kommende cheflæge på Billeddiagnostisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital.

Hun bakkes op af sin nye kollega.

- Vi har i forvejen meget engagerede og motiverede medarbejdere, og der er det gode grundlag for at skabe en ny og robust afdeling. Hele landet har svært ved at rekruttere radiologer og radiografer, men vi håber, at vi med landets største afdeling og dermed det største faglige fællesskab skaber en attraktiv arbejdsplads i Region Sjælland for radiologisk personale, siger Stine Louise Jensen, kommende ledende overradiograf for Billeddiagnostisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital.

- Vi har med Karina Vinum og Stine Louise Jensen fået to stærke ledere, der både kan samle medarbejderne i én afdeling, forbedre tilbuddene til patienterne og stå i spidsen for at indføre optimal anvendelse af nye teknologiske og digitale muligheder, herunder brugen af kunstig intelligens. Vi ser meget frem til udviklingen af den nye afdeling og sikre en ensartet hjælp til patienter i hele regionen, siger Niels Würgler Hansen.

Den nye ledelse tiltræder den 1. december forud for, at sammenlægningen officielt træder i kraft fra årsskiftet.

Kontakter

Sygehusdirektør Niels Würgler Hansen, Sjællands Universitetshospital, 25 27 56 41
Cheflæge Karina Vinum, 24 98 13 43
Ledende overradiograf Stine Louise Jensen, 28 70 79 09

Billeder

Foto af Karina Vinum (tv.): Ib Halling
Foto af Karina Vinum (tv.): Ib Halling
Download
Foto: Ib Halling
Foto: Ib Halling
Download
Foto: Ib Halling
Foto: Ib Halling
Download
Download
Download

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum