Mikonomi.dk

Ny landsdækkende undersøgelse: Så stor er forskellen på mænd og kvinders indkomst

Del

En ny undersøgelse, foretaget af Mikonomi.dk, tager temperaturen på den økonomiske ligestilling i de danske kommuner. Her konkluderes det, at Rudersdal, Hørsholm og Gentofte er kommunerne med størst forskel mellem mænd og kvinders indkomst. Albertslund er derimod kommunen med mest økonomisk ligestilling.

Økonomisk ligestilling
Økonomisk ligestilling

Mikonomi.dk har lavet en ny undersøgelse, der fokuserer på forskellen på mænd og kvinders indkomst i danske kommuner. Rudersdal, Hørsholm og Gentofte har klart de højeste, samlede indkomster, men også samtidig den højeste ulighed mellem kønnene.

I Albertslund Kommune er der derimod mindst forskel på mænd og kvinders indkomst ud af alle landets 98 kommuner. Det er generelt i de velhavende kommuner, der er mindst økonomisk ligestilling.   

Mænds indkomst i Gentofte er 328% større end kvinders indkomst på Langeland

Gentofte er kommunen, hvis borgere i gennemsnit har den største indkomst. Her indkasserer mændene mere end 65.000 kr. hver eneste måned. Til sammenligning har kvinder på Langeland en indkomst på 19.900 kr. - altså 45.000 kr. mindre hver måned.

Omvendt har kvinder i Gentofte kun 11.700 kr. mere end mænd fra Langeland. Yderligere er forskellen i indkomst mellem kvinder i den rigeste og fattigste kommune på 180.000 kr. årligt. Den samme forskel mellem mænd er på over 500.000 kr.

Forskellen er størst i Midtjylland og Nordsjælland

Mens ø-kommuner og storbyerne har bedre økonomisk ligestilling end landsgennemsnittet, er det især i de midtjyske og nordsjællandske kommuner at forskellen mellem kønnenes indkomst er stor. I Danmark er landsgennemsnittet for økonomisk ligestilling på 78,16% beregnet over danskernes indkomst før skat. Det vil sige, at for hver 100 kr. en mand har i indkomst, har en kvinde 78,16 kr.  

Hvis du vil se nærmere på forskellen mellem mænd og kvinders indkomst i de danske kommuner kan du læse mere om undersøgelsen her. Her finder du også et interaktivt danmarkskort over økonomisk ligestilling i kommunerne.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Økonomisk ligestilling
Økonomisk ligestilling
Download

Links

Information om Mikonomi.dk

Mikonomi.dk
Mikonomi.dk
Høffdingsvej 34
2500 Valby

38 41 03 02https://www.mikonomi.dk/
Mikonomi.dk sammenligner priser på finansielle ydelser som lån, forsikringer og a-kasser. Mikonomi.dks formål er at give forbrugeren overblik over de billigste alternativer, så brugeren dermed sparer flest muligt penge. 

Følg pressemeddelelser fra Mikonomi.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Mikonomi.dk

Bøderegn: Her gives der flest fartbøder pr. fotovogn24.4.2019 09:00:00 CESTPressemeddelelse

Data fra Rigspolitiet, som Mikonomi.dk har fået aktindsigt i, viser, at der statistisk set er størst risiko for at få en fartbøde fra en af politiets fotovogne på de danske motorveje. Der blev i 2018 udskrevet 119.936 fartbøder på motorvejene, fordelt over kun 266 fotovogne. Dette betyder, at der er pr. fotovogn rundt regnet er skrevet 451 fartbøder i 2018. Til sammenligning er der i tættere bebyggede områder kun skrevet 47 fartbøder pr. fotovogn.

Ny data viser: 264% større risiko for tyveri i København2.4.2019 10:46:18 CESTPressemeddelelse

Mikonomi.dk har analyseret nyt data fra Rigspolitiets statistikker, for at finde ud af, hvilke af Danmarks 12 politikredse, der er mest plaget af tyverier. Befinder du dig i København, er der mere end 264% så stor risiko for at få stjålet dine ejendele end i den næstmest tyveri-ramte politikreds. Mod alle forventninger har København dog, med kun 16 tilfælde, landets næstlaveste antal tilfælde af tricktyveri ved beboelse pr. 1.000 indbyggere.

Ny undersøgelse: Her kører de mest hensynsløse bilister i 201913.3.2019 08:45:00 CETPressemeddelelse

I en ny undersøgelse, foretaget af Mikonomi.dk, konkluderes det, at de mest hensynsløse bilister kører i Københavns Vestegns Politikreds. I undersøgelsen er der fokus på, hvor fartgrænser og vigepligter oftest ikke overholdes, hvor bilister kører alt for tæt på hinanden og hvor der overhales til fare eller ulempe m.m. Undersøgelsen viser blandt andet, at dobbelt så mange på Vestegnen kører over for rødt sammenlignet med landsgennemsnittet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum