Mikonomi.dk

Ny landsdækkende undersøgelse: Så stor er forskellen på mænd og kvinders indkomst

Del

En ny undersøgelse, foretaget af Mikonomi.dk, tager temperaturen på den økonomiske ligestilling i de danske kommuner. Her konkluderes det, at Rudersdal, Hørsholm og Gentofte er kommunerne med størst forskel mellem mænd og kvinders indkomst. Albertslund er derimod kommunen med mest økonomisk ligestilling.

Økonomisk ligestilling
Økonomisk ligestilling

Mikonomi.dk har lavet en ny undersøgelse, der fokuserer på forskellen på mænd og kvinders indkomst i danske kommuner. Rudersdal, Hørsholm og Gentofte har klart de højeste, samlede indkomster, men også samtidig den højeste ulighed mellem kønnene.

I Albertslund Kommune er der derimod mindst forskel på mænd og kvinders indkomst ud af alle landets 98 kommuner. Det er generelt i de velhavende kommuner, der er mindst økonomisk ligestilling.   

Mænds indkomst i Gentofte er 328% større end kvinders indkomst på Langeland

Gentofte er kommunen, hvis borgere i gennemsnit har den største indkomst. Her indkasserer mændene mere end 65.000 kr. hver eneste måned. Til sammenligning har kvinder på Langeland en indkomst på 19.900 kr. - altså 45.000 kr. mindre hver måned.

Omvendt har kvinder i Gentofte kun 11.700 kr. mere end mænd fra Langeland. Yderligere er forskellen i indkomst mellem kvinder i den rigeste og fattigste kommune på 180.000 kr. årligt. Den samme forskel mellem mænd er på over 500.000 kr.

Forskellen er størst i Midtjylland og Nordsjælland

Mens ø-kommuner og storbyerne har bedre økonomisk ligestilling end landsgennemsnittet, er det især i de midtjyske og nordsjællandske kommuner at forskellen mellem kønnenes indkomst er stor. I Danmark er landsgennemsnittet for økonomisk ligestilling på 78,16% beregnet over danskernes indkomst før skat. Det vil sige, at for hver 100 kr. en mand har i indkomst, har en kvinde 78,16 kr.  

Hvis du vil se nærmere på forskellen mellem mænd og kvinders indkomst i de danske kommuner kan du læse mere om undersøgelsen her. Her finder du også et interaktivt danmarkskort over økonomisk ligestilling i kommunerne.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Økonomisk ligestilling
Økonomisk ligestilling
Download

Links

Information om Mikonomi.dk

Mikonomi.dk
Mikonomi.dk
Høffdingsvej 34
2500 Valby

38 41 03 02https://www.mikonomi.dk/
Mikonomi.dk sammenligner priser på finansielle ydelser som lån, forsikringer og a-kasser. Mikonomi.dks formål er at give forbrugeren overblik over de billigste alternativer, så brugeren dermed sparer flest muligt penge. 

Følg pressemeddelelser fra Mikonomi.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Mikonomi.dk

Ny lov om ansvarsforsikring: Spar 1.600 kr. og undgå et dagsgebyr på 250 kr.22.12.2018 09:00:00Pressemeddelelse

Har du et køretøj, der ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring? Så gør du klogt i at skynde dig at tegne en forsikring inden nytår eller afmelde den hos Motorregistret. Efter nytår vil DFIM nemlig opkræve et gebyr på 250 kr. om dagen, hvis du ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring - uanset om du kører i dit køretøj eller ej. I den forbindelse har Mikonomi.dk undersøgt forsikringspriser og fundet frem til, at du kan spare 1.600 kr. om året ved at indhente tilbud fra flere forsikringsselskaber.

Undgå at blive snydt: Sådan finder du den billigste afbetaling på Black Friday21.11.2018 10:09:27Pressemeddelelse

Black Friday, som i år afholdes d. 23. november, er en amerikansk tradition, som danskerne i høj grad har taget til sig, når betalingskortet skal svinges og julegaverne indkøbes. Men danskerne bør være på vagt: Foruden selve prisen på varerne kan priserne på finansieringen i butikkerne også variere en del. Tal fra Mikonomi.dk viser, at du eksempelvis kan spare 779 kr. på finansiering ved køb af et TV til samme pris ved at tage i Power fremfor Elgiganten.

Tag testen: Sparer du nok op til din tid som pensionist?25.10.2018 09:00:00Pressemeddelelse

Du skal i gennemsnit have skrabet mere end 6 mio. kr. sammen inden din tid som pensionist starter, hvis du vil opretholde den samme levestandard de første 15 år af din pension. I Hørsholm Kommune skal du i gennemsnit spare mere end 8,5 mio. kr. op, hvorimod du i Morsø Kommune kun skal spare 5,2 mio. kr. sammen. Dette viser en undersøgelse, som Mikonomi.dk har foretaget i forbindelse med Pensionsdagen 2018.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum