Mikonomi.dk

Ny landsdækkende undersøgelse: Så stor er forskellen på mænd og kvinders indkomst

Del
En ny undersøgelse, foretaget af Mikonomi.dk, tager temperaturen på den økonomiske ligestilling i de danske kommuner. Her konkluderes det, at Rudersdal, Hørsholm og Gentofte er kommunerne med størst forskel mellem mænd og kvinders indkomst. Albertslund er derimod kommunen med mest økonomisk ligestilling.
Økonomisk ligestilling
Økonomisk ligestilling

Mikonomi.dk har lavet en ny undersøgelse, der fokuserer på forskellen på mænd og kvinders indkomst i danske kommuner. Rudersdal, Hørsholm og Gentofte har klart de højeste, samlede indkomster, men også samtidig den højeste ulighed mellem kønnene.

I Albertslund Kommune er der derimod mindst forskel på mænd og kvinders indkomst ud af alle landets 98 kommuner. Det er generelt i de velhavende kommuner, der er mindst økonomisk ligestilling.   

Mænds indkomst i Gentofte er 328% større end kvinders indkomst på Langeland

Gentofte er kommunen, hvis borgere i gennemsnit har den største indkomst. Her indkasserer mændene mere end 65.000 kr. hver eneste måned. Til sammenligning har kvinder på Langeland en indkomst på 19.900 kr. - altså 45.000 kr. mindre hver måned.

Omvendt har kvinder i Gentofte kun 11.700 kr. mere end mænd fra Langeland. Yderligere er forskellen i indkomst mellem kvinder i den rigeste og fattigste kommune på 180.000 kr. årligt. Den samme forskel mellem mænd er på over 500.000 kr.

Forskellen er størst i Midtjylland og Nordsjælland

Mens ø-kommuner og storbyerne har bedre økonomisk ligestilling end landsgennemsnittet, er det især i de midtjyske og nordsjællandske kommuner at forskellen mellem kønnenes indkomst er stor. I Danmark er landsgennemsnittet for økonomisk ligestilling på 78,16% beregnet over danskernes indkomst før skat. Det vil sige, at for hver 100 kr. en mand har i indkomst, har en kvinde 78,16 kr.  

Hvis du vil se nærmere på forskellen mellem mænd og kvinders indkomst i de danske kommuner kan du læse mere om undersøgelsen her. Her finder du også et interaktivt danmarkskort over økonomisk ligestilling i kommunerne.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Økonomisk ligestilling
Økonomisk ligestilling
Download

Links

Information om Mikonomi.dk

Mikonomi.dk
Mikonomi.dk
Høffdingsvej 34
2500 Valby

38 41 03 02https://www.mikonomi.dk/
Mikonomi.dk sammenligner priser på finansielle ydelser som lån, forsikringer og a-kasser. Mikonomi.dks formål er at give forbrugeren overblik over de billigste alternativer, så brugeren dermed sparer flest muligt penge. 

Følg pressemeddelelser fra Mikonomi.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Mikonomi.dk

Det koster i gennemsnit 11.240 kr. om måneden at bo i hus i Danmark30.10.2019 09:00:00 CET | Pressemeddelelse

Sammenligningstjenesten Mikonomi.dk har undersøgt, hvad det koster at bo i de forskellige kommuner. Undersøgelsen viser, at det i gennemsnit koster 11.240 kr. om måneden at bo i hus i Danmark. Det dyreste sted at bo er i Frederiksberg Kommune, hvor husejere har månedlige udgifter på mere end 30.000 kr. Den billigste kommune er derimod Lolland med udgifter på rundt regnet 5.000 kr. om måneden.

Benzin, diesel eller el - hvilken biltype er den mest økonomiske?19.9.2019 09:51:40 CEST | Pressemeddelelse

Mikonomi har foretaget en økonomisk sammenligning af de mest solgte biler i Danmark i 2019. Bilerne bliver undersøgt med udgangspunkt i fem forskellige punkter, og allerede fra start ligger elbilerne sig i front med en føring, som selv forhøjede afgifter og afviklede fradrag ikke kan ændre meget ved. Det eneste, der kan sætte en stopper for elbilerne nu, er distancen til den nærmeste ladestander.

Mere end 25.000 danskere brugte det blå sygesikringskort: Husk at forny kortet inden sommerferien18.6.2019 09:27:02 CEST | Pressemeddelelse

I 2017 benyttede i alt 25.287 danskere sig af det blå sygesikringskort. 82,5% af disse er anmodninger fra udlandet om betaling, fordi en dansk borger er blevet behandlet i udlandet uden selv at betale regningen, også kaldet en E125 form. De resterende 17,5% består derimod af E126 anmodninger, som er ansøgninger om refusion til Styrelsen for Patientsikkerhed fra en dansk borger, der er blevet behandlet i udlandet og selv har betalt.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye