Region Sjælland

Ny lægefaglig vicedirektør for Sjællands Universitetshospital

Del

Morten Ziebell er ny lægefaglig vicedirektør for Sjællands Universitetshospital fra 15. august 2022. Han kommer fra en stilling som cheflæge for Rigshospitalets Afdeling for Hjerne- og Nervekirurgi.

- Jeg er rigtig glad for at byde Morten Ziebell velkommen i Sygehusledelsen, siger Niels Würgler Hansen, sygehusdirektør på Sjællands Universitetshospital.

- Med Morten får vi en yderst kompetent lægelig leder med blik for den værdibaserede ledelse, vi vægter meget højt på Sjællands Universitetshospital. Morten har på få år flyttet sin nuværende afdeling utroligt flot både forsknings- og driftsmæssigt. Når både værdier og kompetencer i den grad flugter med, hvad vi vil med Sjællands Universitetshospital, så kan det kun blive godt, og jeg glæder mig meget til samarbejdet med Morten.

Rollen som lægefaglig vicedirektør indebærer et tæt samarbejde med de øvrige sygehuse og samarbejdspartnere i regionen.

- Jeg er utrolig glad for, at Morten Ziebell bliver en del af holdet. Morten kommer med et helhedsblik på sundhedsvæsenet og en forståelse for lighed i sundhed, som er meget værdifuld for særligt os i Region Sjælland, siger Jesper Gyllenborg, koncerndirektør i Region Sjælland.

45-årige Morten Ziebell har været cheflæge for Rigshospitalets Afdeling for Hjerne- og Nervekirurgi siden 2019.

Her har han haft fokus på at styrke forskningsindsatsen betydeligt og samtidig skabe et godt og trygt arbejdsmiljø for medarbejderne gennem coronakrisen.

- Som leder er en af mine vigtigste opgaver at skabe et trygt og rart miljø for personalet og være til rådighed for dem, som netop skal passe på vores patienter og sætte dem forrest. Det er det, jeg først og fremmest vil fokusere på. Jeg tror på, man arbejder bedst i et trygt og tillidsfuldt fællesskab, siger Morten Ziebell.

Som lægefaglig vicedirektør får han blandt andet en vigtig rolle i udviklingen af både klinik, forskning og den nye lægeuddannelse, som bor på Sjællands Universitetshospital.

Samtidig skal hospitalet fra efteråret 2022 og frem til 2026 trinvist flytte ind i det nye byggeri i Køge.

- Jeg glæder mig utrolig meget til at lære organisationen at kende og komme rundt og møde de dygtige, engagerede medarbejdere. Jeg vil gerne høre, hvad de har på hjerte og samle drømme og visioner op. Sjællands Universitetshospital er i en utrolig spændende udvikling, og jeg mærker en særlig fællesskabsfølelse og pionerånd, som jeg glæder mig til at blive en del af. Og så ser jeg meget frem til samarbejdet med de andre sygehuse i regionen og med almen praksis og kommunerne om at finde gode løsninger på de store udfordringer, vi er fælles om i sundhedsvæsenet, siger Morten Ziebell.

Privat er Morten Ziebell gift, far til fire børn og bor i Kongens Lyngby. I fritiden dyrker han familie, kultur og natur.

FAKTA

Sjællands Universitetshospital (SUH) er Region Sjællands største hospital med matrikler i Roskilde og Køge og specialer på regionens øvrige sygehusmatrikler. Frem mod 2026 bygges et nyt universitetshospital i Køge, hvor den specialiserede behandling i Region Sjælland skal samles. SUH har ca. 5300 medarbejdere og et samlet budget på knapt 4 mia. kroner.

Kontakter

Niels Würgler Hansen, sygehusdirektør på Sjællands Universitetshospital, 25 27 56 41

Morten Ziebell, kommende lægefaglig vicedirektør på Sjællands Universitetshospital, 20 33 37 38

Billeder

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum