DI - Dansk Industri

Ny kortlægning: Virksomhederne bidrager med 550 mia. kr. til den danske velfærd

Del

En ny kortlægning fra Dansk Industri (DI) viser, at virksomhederne og deres medarbejdere i landets 98 kommuner tilsammen bidrager med 550 mia. kr. til den danske velfærd gennem skatter og afgifter. Det svarer til mere end halvdelen af de penge, det offentlige hvert år bruger på at holde samfundet i gang. Ifølge DI understreger kortlægningen den gode cirkel i Danmark mellem virksomhederne og resten af samfundet.

- Især i et valgår kan man godt få det indtryk, at hensynet til private virksomheder står i modsætning til at udvikle vores velfærd. Men virkeligheden er, at de hænger sammen – og i høj grad er hinandens forudsætninger. Det kan vi se i alle dele af landet, hvor virksomhederne spiller en vigtig rolle i deres lokalområde, siger DI’s fungerende adm. direktør, Kim Graugaard.

- Vi kan ikke have et stærkt samfund i Danmark uden stærke virksomheder, som skaber vækst og job i hele landet. Og virksomhederne kan til gengæld heller ikke klare sig uden skoler, pasningstilbud, infrastruktur, som den offentlige sektor leverer den anden vej. Det er den gode cirkel, vi har i Danmark, som er så vigtig for vores succes, siger Kim Graugaard.

Og netop den gode cirkel er ifølge DI vigtig at huske på – hele cirklen. Derfor skal politikerne også have blik for, hvordan vi tjener pengene, før vi kan bruge dem.

- Det er typisk diskussionen om, hvad pengene skal bruges på, som fylder mest i debatten.  Men vi må aldrig glemme diskussionen om, hvordan vi skaber de rigtige vilkår for at drive virksomhed i Danmark – og får flere virksomheder til at placere sig her frem for i landene omkring os, siger Kim Graugaard.

Medarbejderne er en central drivkraft bag virksomhedernes bidrag til vores fælles velfærd. Det bidrag vil dog blive mindre, hvis politikerne åbner op for at give ret til tidligere pension for nogle danskere – og samtidig er skeptiske over for at tiltrække flere kvalificerede udenlandske medarbejdere hertil. I værste fald kan det betyde, at vi sætter store begrænsninger for den vækst, vi kan skabe, og dermed også hvad vi kan få råd til i Danmark, advarer DI.

- Jo flere medarbejdere, vores virksomheder kan ansætte, jo flere skatteindtægter får vi – og jo større er velfærdsaftrykket fra virksomhederne. Derfor er det en alvorlig udfordring for hele vores samfund, at virksomheder over hele landet er ved at løbe tør for det brændstof, som ude på virksomhederne holder gang i væksten og sikrer velfærden: Nemlig medarbejdere, siger DI’s fungerende adm. dir. Kim Graugaard.

Se kortlægningen, og læs mere på madebydenmark.dk.

Følg os på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt venligst presserådgiver Jonas Forup Stubkjær, +45 28301544, jofs@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum