Ny klinisk professor i kardiologi på Hjertemedicinsk Afdeling, Odense Universitetshospital og SDU

Jens Flensted Lassen er invasiv kardiolog og specialeansvarlig overlæge og sektionsleder for Kardiologisk laboratorium på Hjertemedicinsk afdeling, OUH. Han har mere end 15 års erfaring som klinisk lektor og sektionsleder for iskæmi-sektionerne og de Kardiologiske Laboratorier på henholdsvis Aarhus Universitetshospital, Skejby og på Rigshospitalet.
Han har sideløbende med sit kliniske arbejde været forskningslektor i Sundhedstjenesteforskning, Epidemiologi, og kardiologi ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Aarhus Universitet og har i alle årene haft arbejdet med anvendelse af kliniske databaser i forskning, udvikling, kvalitetssikring og drift som et af sine forskningsområder.
Ansættelsen af Jens Flensted Lassen skal blandt andet understøtte og styrke samarbejdet mellem de i forvejen veletablerede forskningsmiljøer på Hjertemedicinsk afdeling B, OUH og på de øvrige kardiologiske afdelinger i Region Syddanmark. I praksis ved at udvikle de eksisterende kliniske databaser på de forskellige områder i kardiologien, så der opbygges en infrastruktur, som understøtter forskningen bedst muligt og som sikrer et translationelt fokus og en tæt tilknytning til klinikken. Arbejdet med Kliniske databaser er et betydeligt indsatsområde på Odense Universitetshospital.
”Befolkningen bliver ældre og behandlingstilbuddene er hastigt stigende, og mange hjertepatienter har en lang historik med hjertesygdomme og et stort ønske om medinddragelse og de har desuden en tiltagende mængde af konkurrerende sygdomme,” fortæller Jens Flensted Lassen.
”Dette øger kravene til individualisering af behandlingstilbuddene og til efterbehandling og rehabilitering. Desuden stiller det store krav til planlægning, udvikling og drift af hele sundhedsvæsenet. Denne udvikling kræver nytænkning,” udtaler Jens Flensted Lassen, der i sin forskningsstrategi blandt andet fokuserer på udvikling af metoder til datadrevet ledelse, global vurdering af nye behandlinger, vurdering af rehabiliteringstiltag, udvikling af akut kardiologi, sikring af patientinddragelse og vurdering af sammenhængende patientforløb.
Jens Flensted Lassen har en betydelig undervisningserfaring såvel nationalt som internationalt og har forfattet talrige lærebogskapitler og vejledt over 15 ph.d. studerende. Han har publiceret mere end 250 internationale videnskabelige artikler, heraf flere i meget velansete tidsskrifter. Han har et stort international forskningsnetværk indenfor avanceret stent-behandling af iskæmisk hjertesygdom (Behandling af Bifurkaturstenoser og Hovedstammestenoser), akut kardiologi (både på det organisatoriske plan og i forhold til behandling af ST-elevations Myokardieinfarkt, håndtering af hjertestop uden for hospital og invasiv behandling af kardiogent shock) samt indenfor antitrombotisk behandling.
Jens Flensted Lassen, sidder i flere rådgivningsgrupper under Sundhedsstyrelsen og i Danske Regioner og har været formand for flere arbejdsgrupper under Dansk Cardiologisk Selskab, herunder arbejdsgruppen for invasiv kardiologi og arbejdsgruppen for akut kardiologi, som han var medstifter af. Gennem de sidste fire år har han været formand for Dansk Råd for Genoplivning og er aktuelt Formand for Dansk Hjerteregister samt medlem af bestyrelsen for Vest Dansk hjerteregister. Jens Flensted Lassen er en af initiativtagerne til udvikling af Nyt Dansk Hjerteregister hvor han nu er projektleder og medlem af styregruppen under Danske Regioner.
Jes Flensted Lassen bor i København sammen med sin hustru Hanne Berg Ravn, der er professor i Thoraxanæstesi på Rigshospitalet. De har to voksne sønner, to svigerdøtre og et barnebarn. Fritiden anvendes aktivt udendørs med jagt, fiskeri, dykning og skiløb.
Kontakter
Jens Flensted Lassen
Fødselsdato: 28.03.1960
Privatadresse:
Margretheholmsvej 28, 4 tv.
1432 København K
Mobil: 51356683
Mail: jensfl@dadlnet.dk
Billeder
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Medicin mod forhøjet kolesterol kan i fremtiden redde endnu flere liv10.7.2025 08:41:07 CEST | Pressemeddelelse
Tre til fire procent af danske mænd over 65 år rammes af udposninger på legemspulsåren – en potentielt dødelig sygdom. Forskning fra SDU og OUH viser, at forebyggende behandling kan bremse udviklingen. Det kræver screening, som allerede benyttes i andre lande.
Stærk interesse for SDU’s uddannelser5.7.2025 18:27:25 CEST | Pressemeddelelse
Selvom der er nye adgangskrav, oplever SDU en samlet stigning i søgningen. Universitetets uddannelser nyder stor interesse fra danske og internationale ansøgere, og nye udbud som psykologi i Esbjerg tiltrækker rekordmange ansøgere.
Mette Juel Rothmann udnævnt til professor i diabetesomsorg og brugerinvolvering2.7.2025 11:57:28 CEST | Pressemeddelelse
Et professorat med fokus på livet med diabetes: Styrket forskning i psykosociale aspekter af diabetes skal bane vejen for nye patientnære løsninger og bedre egenomsorg
Researchers develop new robot: The future of scaffolding is here2.7.2025 09:35:44 CEST | Press release
Together with the German scaffolding manufacturer PERI and several other European partners, researchers from SDU’s Centre for Large Structure Production (LSP) have developed a robot that can relieve scaffolders. The robot will be tested in real-life conditions over the next years.
SDU-forskere udvikler ny robot: Det bliver fremtiden for stilladsarbejde2.7.2025 09:35:44 CEST | Pressemeddelelse
Sammen med den tyske stilladsproducent PERI og en række europæiske kollegaer har forskere fra SDU’s Center for Large Structure Production (LSP) udviklet en robot, der kan aflaste stilladsarbejdere. I løbet af de næste par år skal robotten testes på byggepladser.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum