Ny kampagne skal skaffe flere gulvlæggere til virksomhed i Nykøbing M
Gulvbranchen i Dansk Byggeri skyder landsdækkende kampagne i gang for at vise unge, hvordan hverdagen er for en gulvlægger. Kampagnen er en del af en indsats, der skal få flere unge til at vælge gulvlæggerfaget, hvor der stort set er lærepladsgaranti. Brich Tæpper og Gulve A/S stiller læreplads til rådighed.
- Det første, folk ser, er typisk gulvet. Og hvis gulvet ikke er flot, så er resten det heller ikke.
Sådan siger Mikkel Søndergaard, der er gulvlæggerelev hos Hammelsvang A/S i en ny video, der skal vise unge, hvad gulvlæggerfaget byder på. Ud over muligheden for at sætte sit eget præg på de rum, man arbejder med, får du også løn, har stort set garanti for at få en læreplads, og så er arbejdsdagene næsten aldrig ens.
Det er de fordele ved faget, som kampagnen fra Gulvbranchen skal vise, når den ruller over de sociale medier og nettet i de næste par måneder op til, at de unge skal vælge ungdomsuddannelse i starten af marts.
Ukendt og med behov for flere lærlinge
Gulvbranchen ønsker at sætte gulvlæggerfaget på uddannelseskortet, når de unge skal vælge ungdomsuddannelse. Det ønske bunder blandt andet i, at faget ikke er ligeså kendt som så mange andre erhvervsuddannelser, hvilket betyder, at branchen mangler arbejdskraft.
- Vi kan bruge dobbelt så mange lærlinge, som vi har nu. Vi håber derfor at kunne tiltrække flere til faget, siger Anders Hjorth Jensen, branchechef i Gulvbranchen i Dansk Byggeri.
Brich Tæpper og Gulve fra Nykøbing bakker op med læreplads
Manglen kommer også til udtryk på Mors, hvor Brich Tæpper og Gulve fra Nykøbing har tilkendegivet, at de gerne tilbyder lærepladser til de unge, som kunne tænke sig at vælge gulvlæggervejen.
Gulvbranchen har lavet et interaktivt kort, hvor du blandt andet kan finde virksomhedens kontaktoplysninger. Det skal hjælpe de unge til at gribe knoglen og få en læreplads i hus hurtigst muligt.
Fakta om ”Bliv gulvlægger”
Det er anden gang Gulvbranchen kører en rekrutteringskampagne. Sidste gang var i 2017, hvor det skete i samarbejde med erhvervsskolen NEXT og primært fokuserede på Sjælland. Denne gang er fokus på hele landet. Formålet er at vise unge, hvad gulvlæggerfaget kan og forhåbentlig tiltrække flere lærlinge til branchen.
Mere information om kampagnen kan findes på https://www.gulvbranchen.dk/bliv-gulvlaegger/ og på Facebook-siden ”Bliv gulvlægger”.
Fakta om uddannelsen
Gulvlæggeruddannelsen er en erhvervsuddannelse under træfagenes byggeuddannelse. Uddannelsen tager knap fire år og består af flere specialer herunder gulvlægger. Uddannelsen er en kombination af at gå på skole og være ude på virksomhederne i lære. Skoleopholdene foregår på Gulvskolen i Viborg, som er en del af Mercantec.
Under hele uddannelsen får lærlingen løn, hvis de har en aftale med en mester.
Efter endt uddannelse er det blandt andet muligt at læse videre til bygningskonstruktør, arkitekt eller ingeniør.
Nøgleord
Kontakter
Anders Hjorth Jensen, branchechef i Gulvbranchen, telefon 27 13 49 89 eller e-mail: aje@danskbyggeri.dk
Susanne Lundbeck, kommunikationskonsulent, telefon 30 69 57 13 eller e-mail: sul@danskbyggeri.dk
Information om Dansk Byggeri
Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.
Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.
Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri
Hvordan skal vi spare på energien?18.2.2019 07:00:00 | Pressemeddelelse
Vores bygninger står for cirka 40 procent af al den energi, vi bruger. Derfor er netop de en vigtig brik, hvis Danmark i 2050 skal være uafhængig af kul, olie og gas. På Dansk Byggeris Energikonference den 5. marts 2019 debatterer folketingspolitikerne, hvad de vil gøre for, at vi når i mål
Bilister og pendlere venter på politisk handling18.2.2019 06:30:00 | Pressemeddelelse
Både Region Sjælland og resten af Danmark ville blive rigere, hvis Ringsted-Odense og flere andre jernbanestrækninger blev opgraderet. En oversigt fra Dansk Byggeri viser, at en række jernbaneprojekter og et vejprojekt på Sjælland vil give overskud i løbet af en årrække
Flot samlet vækst i omsætningen i bygge- og anlægsbranchen i 201813.2.2019 10:08:41 | Pressemeddelelse
Grundformen i dansk økonomi er fortsat god. Og byggeriet var sidste år blandt højdespringerne med en vækst i omsætningen 6,5 procent. Men mangel på ordrer i anlægsvirksomhederne og mangel på kvalificerede medarbejdere i store dele af byggeriet trækker væksten ned. Derfor venter Dansk Byggeri en mere beskeden vækst i år.
Bilister og pendlere venter på politisk handling13.2.2019 07:30:00 | Pressemeddelelse
Både Fyn og resten af Danmark ville blive rigere, hvis der blev bygget en ny jernbane over Vestfyn og flere jernbanestrækninger blev opgraderet. En oversigt fra Dansk Byggeri viser, at fire jernbaneprojekter på Fyn vil give overskud i løbet af en årrække
Malermestrene i Region hovedstaden må vente på at få en lærling13.2.2019 05:00:00 | Pressemeddelelse
I Region Hovedstaden er det ikke malerlærlingene, der mangler praktikpladser. Det er lige omvendt. Malermestrene i Region Hovedstaden skal gøre sig umage, hvis de vil have en lærling - for på erhvervsskolerne nærmer antallet af malerelever i skolepraktik sig nul.
Antallet af sjællandske elever uden praktikplads i byggeriet halveret12.2.2019 11:16:08 | Pressemeddelelse
Antallet af elever i skolepraktik på bygge- og anlægsuddannelserne i Region Sjælland er halveret på et år. De unge har fået praktikpladser. Forklaringen er ikke mindst et tæt samarbejde mellem virksomheder og erhvervsskoler i området.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum