Københavns Professionshøjskole

Ny kampagne fra Københavns Professionshøjskole: Vi uddanner rygraden af samfundet

Del
Københavns Professionshøjskole søsætter ny kampagne, der fremhæver den store forskel, man gør for andre mennesker, når man tager en professionsbacheloruddannelse.
Rektor Stefan Hermann, Københavns Professionshøjskole
Rektor Stefan Hermann, Københavns Professionshøjskole

“Det er ikke HVAD, du vil være. Men HVEM du vil være det FOR”

Sådan lyder budskabet i en ny kampagne, som Københavns Professionshøjskole i dag har lanceret frem mod det kommende studieår.

Målet er på den korte bane at få mange besøgende til Åbent Hus-arrangementerne i uge 9 - og endnu flere ansøgere til uddannelser som f.eks. lærer, pædagog, sygeplejerske og socialrådgiver. Men på den lidt længere bane handler det om at tydeliggøre den store forskel, som studerende på velfærdsuddannelserne gør for hele samfundet, forklarer rektor Stefan Hermann fra Københavns Professionshøjskole:

”Vores professioner er kendetegnet ved, at man næsten altid er noget for nogen. Alle kender os og har brug for os. Igennem hele livet. Derfor har vi i denne kampagne vendt kameraet om, for at vise hvor mange mennesker vores færdiguddannede egentlig vil gøre en forskel for”, siger Stefan Hermann.

Der er ifølge Stefan Hermann en stigende tendens i vores samfund til at fokusere på, hvad børn og unge skal blive til. Mange unge føler et pres for hele tiden at skulle præstere – og de må ikke ”spilde deres snit” ved at søge ind på en uddannelse som ergoterapeut, lærer eller pædagog.

”Vi møder ofte studerende på f.eks. læreruddannelsen og pædagoguddannelsen, der føler, at de skal forsvare deres uddannelsesvalg over for omverdenen. Vi taler altså om to af Danmarks absolut vigtigste uddannelser, som gør en kolossal forskel for børn og unge. Sådan var det ikke, da jeg gik på Skive Gymnasium i 1980erne. Det er bekymrende”, siger Stefan Hermann.

”Vores budskab er, at alle vores studerende helt grundlæggende træder ind i en relation til andre, som de skal og vil noget med. Børn, unge, ældre, syge, svage og helt almindelige borgere. Og den mulighed får de altså hos os på Københavns Professionshøjskole, da vi uddanner rygraden af det samfund, som vi sammen lever i”.

Københavns Professionshøjskole har over 21.000 studerende fordelt på 20 forskellige uddannelser. Den største uddannelse er pædagoguddannelsen med 6.038 studerende (pr. 1. oktober 2019). Herefter følger sygeplejerskeuddannelsen med 3.952 studerende, læreruddannelsen med 3.606 og socialrådgiveruddannelsen med 1.637 studerende

For yderligere oplysninger:

Stefan Hermann, rektor for Københavns Professionshøjskole, tlf.: 26137397

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Rektor Stefan Hermann, Københavns Professionshøjskole
Rektor Stefan Hermann, Københavns Professionshøjskole
Download

Links

Information om Københavns Professionshøjskole

Københavns Professionshøjskole
Københavns Professionshøjskole
Humletorvet 3
1799 København V

http://www.kp.dk

Københavns Professionshøjskole er hovedstadsregionens nye uddannelsesinstitution. Vi leverer praksisnær uddannelse og forskning til hele velfærdssamfundet og har en ambition om at tilbyde de studerende uddannelse af højeste kvalitet.

Københavns Professionshøjskole blev officielt en realitet pr. 1. marts 2018 som følge af en fusion mellem Professionshøjskolen Metropol og Professionshøjskolen UCC.

Vi har mere end 21.000 studerende og kursister fordelt på bl.a. 21 videregående uddannelser og mere end 40 diplomuddannelser.

Knap 2.000 ansatte driver og udvikler uddannelserne og forskningsindsatsen på 11 adresser i hovedstadsområdet, i Nordsjælland, på Bornholm og i Aarhus.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Professionshøjskole

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Professionshøjskole

Nyt forskningsprojekt skal forebygge vold og overgreb mod kvindelige stofbrugere18.4.2024 12:20:10 CEST | Nyhed

Forskere fra Socialrådgiveruddannelsen på Københavns Professionshøjskole skal i et nyt projekt med støtte fra Offerfonden se nærmere på, hvordan volds- og seksualforbrydelser mod udsatte kvinder i marginaliserede stofmiljøer bedre kan håndteres og forebygges. For selv om kvinderne i stort omfang udsættes for overgreb, anmelder de dem sjældent og ser ofte volden som selvforskyldt og en selvfølge.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye