Syddansk Universitet

Ny institutleder på stort erhvervsøkonomisk Institut

Del

SDU etablerer et nyt institut, som professor Dannie Kjeldgaard skal stå i spidsen for. Navnet på instituttet bliver Department of Business & Management/Institut for Virksomhedsledelse.

Det bliver professor Dannie Kjeldgaard, der skal lede og opbygge et nyt, stort erhvervsøkonomisk institut på SDU, når han tiltræder som institutleder den 1. august 2021.

Dannie Kjeldgaard er allerede et kendt ansigt på universitetet, hvor han har været ansat siden 1998. Han er p.t. professor i forbrug og marketing, og gennem årene har globalisering været et gennemgående tema i hans forskning, når han har studeret alt fra ungdomskultur til nordisk markedskultur og forbrugerkultur og klimaforandringer.

Med sig bringer Dannie Kjeldgaard også en betydelig ledelseserfaring fra forskellige hverv. Han har blandt andet været ansvarlig for flere uddannelser, været formand for internationalt udvalg og i ni år været leder af forskningsgruppen Culture, Consumption and Commerce, der er blandt verdens førende forskningsmiljøer inden for forbrugerkultur.

I sin nye stilling kommer Dannie Kjeldgaard til at stå i spidsen for et institut med ca. 120 medarbejdere og forsknings- og undervisningsaktiviteter i Odense, Kolding, Slagelse og Sønderborg.

Et stærkt institut
En af hans store opgaver bliver at opbygge det nye institut, der er en sammenlægning af det nuværende Institut for Marketing & Management samt dele af Institut for Virksomhedsledelse og Økonomi på SDU.

- Jeg ser frem til, at vi får skabt et nyt institut og en fælles identitet, hvor medarbejderne kan udfolde deres faglige ambitioner, og hvor de gode elementer og den kultur, som jeg selv er rundet af, bliver videreført og styrket med nye perspektiver, siger Dannie Kjeldgaard og tilføjer:

- Det er og bliver et stærkt institut, hvor fagligheden er høj, og hvor der også er tradition for at levere innovative uddannelsesprogrammer og udvikle internationalt anerkendte forskningsspydspidser. Det er derfor et privilegie at skulle være institutleder for netop det institut.

En anden vigtig opgave, som Dannie Kjeldgaard glæder sig til at tage fat på, er samarbejdet i regi af universitetets nye Business School, der fra september bliver samlingspunkt for alle SDU’s erhvervsøkonomiske uddannelser.

- Det bliver rigtig spændende at være med til at udvikle den nyetablerede SDU Business School og uddannelserne, som vores institut er en væsentlig bidragyder til. Derfor skal vi også spille aktivt med i det arbejde, siger Dannie Kjeldgaard.

Visionær og initiativrig leder
Det nye institut får til huse på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, hvor dekan Jens Ringsmose glæder sig til samarbejdet med den nye institutleder:

- Dannie Kjeldgaard har de kompetencer og karaktertræk, der gør en god institutleder. Han er visionær, fagligt stærk, initiativrig, synlig og så kan han skabe følgeskab. Med Dannie ved roret kommer det nye store erhvervsøkonomiske institut til at få en flyvende start. Jeg er meget tilfreds med, at det er lykkedes at rekruttere Dannie Kjeldgaard som ny institutleder for Institut for Virksomhedsledelse.

Dannie Kjeldgaard træder ind i jobbet som institutleder den 1. august, og det nye institut ser dagens lys måneden efter.

På privatfronten bor Dannie Kjeldgaard i Odense sammen med sin familie. Han nyder ofte fritiden i familiens sommerhus, med madlavning, tennis, svømning og en god bog.

Kontakter

Professor Dannie Kjeldgaard på 2326 1128 og dkj@sam.sdu.dk

Dekan Jens Ringsmose på 4022 7621 og jri@sam.sdu.dk

Billeder

Fotokreditering: Hung Tien Vu
Fotokreditering: Hung Tien Vu
Download

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Ny professor og specialeansvarlig overlæge i øjensygdomme på Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital15.7.2021 13:23:06 CEST | Pressemeddelelse

Jakob Grauslund (44 år) er tiltrådt i en permanent stilling som klinisk professor i øjensygdomme på Klinisk Institut, Syddansk Universitet, i kombination med en stilling som specialeansvarlig overlæge på Øjenafdeling E, Odense Universitetshospital. Han har de seneste seks år beklædt et midlertidigt forskningsprofessorat på samme afdelinger, og det er således denne stilling, som nu er permanentgjort.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum