Syddansk Universitet

Ny institutleder på Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi

Del

Det bliver Torben Munk Damgaard, der snart skal stå i spidsen for Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi på SDU.

Torben Munk Damgaard tiltræder den 1. marts 2020 som institutleder på Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi.

Han er et velkendt ansigt på SDU, hvor han har været ansat siden 1989 og gennem årene har varetaget adskillige centrale ledelsesposter. Senest som chef for HD- og Mastersekretariatet siden 2015 og før det har han bl.a. været prodekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet fra 2013-2015 samt institutleder på Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse fra 2005-2013.

I sin nye stilling kommer Torben Munk Damgaard til at stå i spidsen for et institut, der tæller 45 medarbejdere og har omkring 900 studerende, som alle har deres daglige gang på SDU’s campus i Esbjerg.

Tæt samspil med omverdenen
Selv ser den nyansatte institutleder frem til at tage fat på opgaven.

- Instituttet har stærke forskningsmiljøer på internationalt niveau, og det skal vi bygge videre på. Samtidig er jeg optaget af, at vi skal styrke samspillet med omverdenen – regionalt som nationalt – og positionere os endnu tydeligere som byens og Sydvestjyllands universitet. Det handler om at få vist, at forskningen skaber værdi og gør en forskel for samfundet, og vi skal også arbejde på at indgå flere forpligtende samarbejder med eksterne aktører, siger Torben Munk Damgaard og tilføjer:

- Jeg ser mest af alt frem til at møde instituttets dygtige medarbejdere og til at få deres input til, hvordan vi sammen kan udvikle og sætte retningen for instituttet, der er kendt for at dyrke tværfaglighed på tværs af så forskellige områder som sociologi, business og miljøøkonomi. Det ser jeg som en enorm styrke, udtaler han.

Et institut i udvikling
Ansættelsen af Torben Munk Damgaard vækker også glæde hos dekan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Jens Ringsmose.

- Med Torben Munk Damgaard får Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi en meget erfaren, kompetent og ambitiøs leder. Jeg er helt sikker på, at instituttet med Torben ved roret vil fortsætte den meget positive udvikling, som det har været inde i de seneste 5-10 år, og jeg ser frem til at samarbejde med ham om at videreudvikle instituttet og fakultetet i de kommende år, siger Jens Ringsmose.

Når Torben Munk Damgaard tiltræder til marts, afløser han professor Arne Feddersen, der siden maj i år har varetaget posten som konstitueret institutleder.

På privatfronten bor Torben Munk Damgaard i Odense med sin kone, og de har fire voksne døtre.


Fakta:
Torben Munk Damgaard er lektor og uddannet cand.rer.soc. og ph.d. fra SDU. P.t. er han chef for HD- og Mastersekretariatet, som udbyder HD- og masteruddannelser såvel som korte efteruddannelsesforløb. I sin forskning beskæftiger Torben Munk Damgaard sig med business-to-business marketing, relationsledelse, samarbejde mellem virksomheder og klyngeudvikling.

Kontakter

Torben Munk Damgaard på mobil: 60111382, mail: torben@sam.sdu.dk

Billeder

Torben Munk Damgaard
Torben Munk Damgaard
Download

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Danskerne vil uddanne sig, mens de arbejder25.6.2020 10:30:31 CESTPressemeddelelse

Ny SDU-undersøgelse viser, at danskerne er meget optaget af, at alle skal have adgang til livslang læring. Langt de fleste peger på, at arbejdsgiverne skal betale. Og universiteterne skal være med til at løse opgaven. - Vi har en befolkning, som gerne vil den livslange læring. Alligevel viser det sig, at udgifterne til videregående efteruddannelse er halveret siden 2009, siger professor Peter Bro fra Syddansk Universitet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum