Guldborgsund Kommune

Ny hjemmeside for kulturtilbud målrettet børn og unge i Guldborgsund

Del

Guldborgsund Musikskole, Kulturfabrikken og Guldborgsund Revyskole er klar med en ny fælles hjemmeside, der samler en række af de kommunale kulturtilbud målrettet børn og unge.

Guldborgsund Musikskole og Culthus/Kulturfabrikken er to velkendte kommunale kulturinstitutioner, der gennem mange år har tilbudt musik-, kultur- og andre aktivitetstilbud for børn og unge i alderen 0-25. Det nye kommunale initiativ Guldborgsund Revyskole åbner til september med en talentlinje for revy for de 15-25 årige. Fremover vil de tre parter have en fælles hjemmeside under overskriften Guldborgsund Kulturskole.

De tre institutioner befinder sig på forskellige adresser i Nykøbing Falster, men ifølge Martin Lohse, formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget, er der god grund til at samle de tre institutioner på én fælles hjemmeside: ”I Guldborgsund vil vi gerne sikre, at børn og unge kan møde højt kvalificerede kulturtilbud både i dagtilbud, skole, i deres fritid og på talentniveau. Med den nye hjemmeside samles flere af de kommunalt drevne tilbud på en fælles digital platform, og som dannelseskommune har vi selvsagt store ambitioner for det samlede område. Vi har netop åbnet for ny tilmeldinger til anden optagelsesprøve på landets første talentlinje for revy, og alle vores lokale kulturaktører er gode til at udvikle konkrete samarbejder og projekter på tværs, så vi kan sikre både sammenhæng, variation og kvalitet i kommunens mange kulturtilbud.”

De tre aktører i Guldborgsund Kulturskole fokuserer på at skabe fagligt stærke kvalitetstilbud, der favner både bredde og talent i dagtilbud, skole og fritid. Med nøgleord som faglighed, kompetence og samhørighed på tværs af alder mv. vil de tre kulturaktører blandt andet via den nye hjemmeside synliggøre en lang række nye og eksisterende fællesskaber og kulturtilbud for, med og om børn og unge.

Guldborgsund Kulturskole understøtter således Guldborgsund Kommunes position som en ambitiøs dannelseskommune, hvor det lokale musik-, kunst- og kulturliv medvirker til at udvikle de unges personlighed og give dem en forståelse af, at de er demokratiske borgere i et fælles samfund.

I forbindelse med den nye hjemmeside skifter Culthus navn til Kulturfabrikken, og også her er der nye tiltag på vej. Til efteråret samles hele Kulturfabrikken på Industrivej 10, hvor børn og unge fortsat kan deltage i billedkunstundervisning, skate, klatre, gå til koncerter og meget andet i de velkendte rammer i kommunens børne- og ungdomskulturhus.

Kontakter

Michael Axen
Musikpædagogisk leder, Guldborgsund Kulturskole
mail: mia@guldborgsund.dk
tlf: 25180177

Billeder

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Mandeaften med gratis foredrag af Jørgen Skouboe Møller – kendt fra tv-serien ”Nak & Æd”2.8.2021 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I Guldborgsund er der stort fokus på mænd og mænds sundhed. Især den mentale og sociale sundhed hvor fællesskaber og relationer er et vigtigt omdrejningspunkt. Derfor inviteres mændene i Guldborgsund Kommune til mandeaften d. 19. august med gratis foredrag af Jørgen Skouboe Møller, hvor han vil fortælle om tv-serien ”Nak & Æd” og ”Mens vi venter på at dø”.

Tre ugers gratis kulturpas til børn og unge8.7.2021 06:03:03 CEST | Pressemeddelelse

Gratis kulturoplevelser i kulturinstitutionernes skuldersæson skal være med til at udvide Guldborgsund Kommunes indsats for at være en dannelseskommune, og skal styrke kendskabet til kommunens mange kulturtilbud. Kulturpasset starter som et pilotprojekt med fire udvalgte kulturinstitutioner, og planen er at så mange institutioner som muligt kommer med. Indsatsen skal samtidig sikre flere besøgene hos kommunens kulturinstitutioner uden for højsæsonen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum