Aabenraa Kommune

Ny helhedsplan for Padborg Erhvervsområde viser handlekraft

Del

Aabenraa Kommune har onsdag vedtaget ”Helhedsplan 2.0 for Padborg Erhvervsområde”, som sætter fundamentet for virksomhedernes og Aabenraa Kommunes fælles ambition for de kommende års udvikling af området med et øget fokus på blandt andet den grønne omstilling samt tiltrækning og udvikling af arbejdskraften.

Padborg Transportcenter. Foto: Aabenraa Kommune
Padborg Transportcenter. Foto: Aabenraa Kommune

Et af de vigtigste erhvervsstrategiske områder i Aabenraa Kommune er placeret i og omkring Padborg. Især virksomheder inden for transport og logistik er placeret i området på grund af den centrale placering tæt på grænsen mellem Tyskland og Danmark, der gør det attraktivt at drive virksomhed fra, fordi den unikke position udgør porten til Europa.

For at sikre, at erhvervsområdet fortsat er attraktivt for eksisterende virksomheder og i forhold til at kunne tiltrække nye virksomheder og investorer, har Aabenraa Kommune i samarbejde med Padborg Transportcenter og Business Aabenraa fået udarbejdet ”Helhedsplan 2.0 for Padborg Erhvervsområde”, som netop er blevet vedtaget onsdag aften i byrådet.

- Padborgs succes som drejeskive til Europa beror på en lang historisk evne for dynamik og omstillingsparathed. Det vil vi gerne være med til at understøtte, og vi er derfor stolte og glade over, at det er sket i et tæt samarbejde med aktørerne i området, siger Philip Tietje, formand for Vækstudvalget for Land og By, og fortsætter:

- Den nye helhedsplan viser handlekraft og sætter retningen for at gøre området mere bæredygtigt ved for eksempel at udnytte 5G-infrastrukturen til udvikling af nye digitale og grønne løsninger eller muligheden for etablering af elstandere på Toldpladsen.

Et af de øvrige områder, der blandt andet også sættes fokus på i helhedsplanen, er tiltrækning og udvikling af arbejdskraft, så der sikres kvalificeret arbejdskraft.

- Helhedsplanen er virksomhedernes og Aabenraa Kommunes fælles ambition og fundament for de kommende års udvikling af området. Og et af områderne i planen er, at vi i fællesskab sikrer optimale forhold til, at virksomhederne kan få den rette arbejdskraft, siger Erik Uldall Hansen, næstformand for Vækstudvalget for Land og By, og uddyber:

- Erhvervsområdet har både behov for at tiltrække arbejdskraft fra særligt Slesvig-Holsten, men også fra det lokale arbejdsmarked. For at styrke denne indsats vil en rekrutteringsmanager blive placeret i området for at servicere de lokale virksomheder, mens det skal gøres mere attraktivt at tiltrække elever samt understøtte efter- og videreuddannelse af virksomhedernes medarbejdere.

Læs hele ”Helhedsplan 2.0 for Padborg Erhvervsområde” her.

Kontakter

Formand for Vækstudvalget for Land og By, Philip Tietje, tlf.: 61 33 66 77; e-mail: pti@aabenraa.dk

Næstformand for Vækstudvalget for Land og By, Erik Uldall Hansen, tlf.: 23 34 44 53; e-mail: euh@aabenraa.dk

Direktør Plan, Teknik & Miljø, Ditte Lundgaard Jakobsen, tlf.: 22 15 41 04; e-mail: dlja@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk

Billeder

Padborg Transportcenter. Foto: Aabenraa Kommune
Padborg Transportcenter. Foto: Aabenraa Kommune
Download

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum