Dansk Standard

Ny guide med gode råd til solbeskyttelse på legepladser og i forlystelsesparker

Del

En ny vejledning fra Dansk Standard skal gøre det lettere at sikre beskyttelse mod solens farlige UV-stråler.

Vi ved det alle sammen: Solbeskyttelse er vigtig, ikke mindst på grund af risikoen for hud- og modermærkekræft. Brug af hat, solcreme, parasol og tøj, der dækker, giver en god beskyttelse, men det er ikke altid nok. Det kan være svært at undgå solens kraftige stråler, når man opholder sig i længere tid udendørs fx på legepladsen eller i en forlystelsespark. Derfor har Dansk Standard udgivet en vejledning til, hvordan man nemt kan skabe skygge ved fx spisepladser, billetkøer, legepladser og andre opholdssteder.

- Vejledningen giver forslag til, hvordan man kan oprette både midlertidige og permanente tiltag, der giver skygge til børn og voksne, når de fx står i kø ved en forlystelse, leger på legepladsen eller sætter sig i det fri for at spise frokost, fortæller Helle Harms, konsulent hos Dansk Standard.

Blandt eksemplerne i guiden er forslag til, hvordan man kan opnå skygge ved billetkøer og lignende ved hjælp af fx solsejl, træer og buske eller ved at lade køen flugte med nordsiden af en bygning.

Vejledningen er udarbejdet i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, FORCE Technology, Forbrugerrådet TÆNK, Danmarks Tivoliforening og Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark.

- Solbeskyttelse er med til at forebygge kræft i huden, der hvert år rammer mere end 15.000 danskere. Det er især vigtigt at solbeskytte børn, der har større risiko for at udvikle hud- og modermærkekræft jo tidligere, de udsættes for UV-stråling og solskoldninger. Derfor anbefaler vi, at man skruer ned for solen mellem kl. 12 og 15, og her kan eksempelvis forlystelsesparker være med til at gøre det nemmere at undgå solen ved at skabe gode skyggemuligheder for både besøgende såvel som ansatte, siger Peter Dalum fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne.

Nøgleord

Kontakter

Til redaktionen: Yderligere oplysninger fås hos Lisa Klæsøe, presseansvarlig i Dansk Standard.

Information om Dansk Standard

Dansk Standard
Göteborg Plads 1
2150 Nordhavn

http://www.ds.dk/

Vejledningen om solbeskyttelse, DS-hæfte 51:2017 ”Sun Safety”, fås her: https://webshop.ds.dk/da-dk/standard/ds-h%C3%A6fte-512017 

Følg pressemeddelelser fra Dansk Standard

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Standard

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum