Udenrigsministeriet

Ny grøn fond giver finansiering til innovative partnerskaber

Del

Pumpevirksomheden Grundfos og dens lokale samarbejdspartnere i Vietnam har modtaget opstartsfinansiering til at reducere landets enorme vandspild. Finansieringen kommer fra den nye P4G-partnerskabsfond.

P4G (Partnering for Green Growth and Global Goals) er et dansk initiativ, som statsminister Lars Løkke lancerede på FN’s Generalforsamling i 2017 for at fremme Klimaaftalen fra Paris og FN’s verdensmål.

”Vi er nødt til at tænke i nye baner for at tackle klimaforandringerne og skabe bæredygtig udvikling, der både gavner mennesker, virksomheder og planeten. Derfor tog den danske regering sidste år initiativ til P4G, som er en ny global koalition af lande og organisationer, der udvikler og støtter offentlig-private partnerskaber inden for vand, energi, byer, fødevarer og cirkulær økonomi,” siger Ulla Tørnæs, minister for udviklingssamarbejde. 

Ifølge udviklingsministeren er det et krav for at få støtte fra den nye P4G-fond, at partnerskaberne udvikler markedsdrevne løsninger.

”Vores støtte er en form for global opstartsfinansiering, der kan hjælpe med at udvikle og udbrede partnerskaber, der gør løsningerne profitable. Og dermed bæredygtige,” siger Ulla Tørnæs.

I Vietnam skal opstartsfinansieringen til partnerskabet mellem Grundfos og det lokale vietnamesiske vandselskab bidrage til at gøre ny vandteknologi – og dermed vand- og energibesparelser - kommercielt interessant til gavn for både forbrugere, miljø og kommercielle aktører. Og hvis det lykkes, så kan vejen være banet for millioninvesteringer fra blandt andet Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU) - og andre internationale investorer.

”Verden har brug for vand. Især de allerfattigste har brug for adgang til rent vand. Samtidig er der massivt brug for, at vi får etableret nye, holdbare og innovative forretningsmodeller, der kan være med til at sikre leverancen af vand i de mest sårbare områder. I mange tilfælde har vi allerede teknologierne, udfordringen er at gøre den tilgængelig for alle,” siger Kim Nøhr Skibsted, Koncernkommunikationsdirektør i Grundfos.

P4G har udvalgt i alt 24 globale partnerskaber mellem offentlige og private aktører, der som de første bliver tilbudt finansiering og facilitering fra den nye P4G partnerskabsfond med i alt 25 millioner kroner.

Baggrund

P4G blev lanceret i 2017 af Danmark sammen med Chile, Etiopien, Kenya, Mexico, Sydkorea og Vietnam. Sidenhen er Colombia blevet partnerland. Derudover indgår en række førende globale organisationer som partnerorganisationer i P4G, herunder World Resources Institute, C40 Cities, World Economic Forum og Global Green Growth Institute.

P4G har til formål at udvikle og skalere markedsdrevne offentlige-private partnerskaber for at accelerere indfrielsen af Klimaaftalen fra Paris og FN’s verdensmål. Til det formål er der etableret en partnerskabsfond, der årligt uddeler 25 mio. kr. til de mest lovende og innovative partnerskaber.

De 24 partnerskaber, som er udvalgt til at modtage støtte og facilitering fra P4G, består af: 11 ’start up’ partnerskaber som vil blive finansieret (op til 600.000 kr.), mens fem partnerskaber vil blive tilbudt facilitering. Samtidig er otte ’scale up’ partnerskaber udvalgt til at gå videre i ansøgningsprocessen for at modtage op til 6 mio. kr. Heraf skal 3-5 endeligt udvælges til at modtage støtte, hvilket vil blive annonceret under P4G-topmødet.

Danmark er vært for det første P4G-topmøde, der finder sted i København den 19.-20. oktober 2018.

For yderligere information, kontakt: Natasha Guman, mail: natgum@um.dk, +45 33921853

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Eva Kjer Hansen sætter undersøgelse i gang9.11.2018 07:00pressemeddelelse

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen iværksætter nu en undersøgelse, der skal afdække hvordan en lang række fejl i administrationen og sager om svig i erhvervet på fiskeriområdet kunne opstå. ”Det er nødvendigt med en grundig opfølgning på den kritik der har været af administrationen af fiskeriområdet. Vi mangler fortsat at få svar på det helt centrale spørgsmål; hvordan kunne det her ske? Det skal vi nu have belyst i en ekstern undersøgelse” udtaler fiskeriminister Eva Kjer Hansen. Undersøgelsen skal analysere de bagvedliggende årsager til, at fiskeriforvaltningen igennem en årrække har været fejlbehæftet og mangelfuld. Undersøgelsen skal blandt andet se på • organisatoriske og strukturelle svagheder • ledelsesmæssige aspekter • manglende kontrol og tilsyn • manglende kompetencer Der er allerede igangsat to andre undersøgelser af tilskudsområdet. Dels en gennemgang af gamle tilskudssager for at undersøge om, der er yderligere administrative fejl og anledning til mistanke om flere sager om

Ulla Tørnæs deltager i Kinas største importmesse, China International Import Expo, som Statsministerens Særlige Repræsentant.5.11.2018 08:19pressemeddelelse

I Shanghai deltager minister for udviklingssamarbejde 5-6. november som Statsministerens Særlige Repræsentant i China International Import Expo(CIIE), hvor præsident Xi Jinping er vært. Her forventes over 100 lande, og 150.000 kinesiske og internationale indkøbere at deltage. Under CIIE vil ministeren bl.a. åbne den danske nationale pavillon, der har temaet ”Sustainability”.

Danmark og OSCE-partnere nedsætter ekspertmission for at undersøge alvorlige menneskerettighedskrænkelser i Rusland1.11.2018 18:21pressemeddelelse

Danmark og 15 andre medlemmer af Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) nedsætter i dag en uafhængig, international ekspertmission, som skal undersøge rapporter om alvorlige menneskerettighedskrænkelser mod bl.a. LGBTI-personer, journalister, advokater og menneskerettighedsforkæmpere i den russiske føderalrepublik, Tjetjenien.