Haderslev Kommune

Ny genbrugsplads på plads i Haderslev

Del

Haderslev Byråd besluttede 20. december, at Haderslevs nye genbrugsplads skal ligge på Knavvej. Beliggenhed og landskab opfylder kravene til en fremtidssikret genbrugsplads, hvor der skal være plads til mere sortering, så kommunen kan indfri sit mål om, at alt affald skal genanvendes i 2025.

Byrådet har besluttet, at Haderslev Kommunes nye genbrugsplads skal ligge syd for Knavvej - ud mod Aabenraa Landevej. Hovedparten af området på knap 7 hektar ligger p.t. brak og ejes af Haderslev Kommune. Området er lokalplanlagt som kolonihaveområde, men er ikke blevet udnyttet til formålet. 

Bestyrelsesformand for Provas Kjeld Thrane er glad for, at byrådet nu har truffet beslutning om placeringen af den nye genbrugsplads:

- Vi har en ambitiøs affaldsplan i Haderslev Kommune. Skal den lykkes, skal det være meget nemmere for vores kunder at sortere og komme af med deres affald. Nu har projektledelsen i Provas en konkret ramme at arbejde med i forhold til at udarbejde en klima- og fremtidssikret genbrugsplads med plads til sortering og formidling – og ikke mindst et mere sikkert arbejdsmiljø for vores ansatte, siger Kjeld Thrane.
 
Mest bynære placering
Der var fire lokaliteter i spil til den nye genbrugsplads, én i den nordlige ende af Haderslev og tre i den sydlige del. Begrundelsen for valget af Knavvej er, at det er den mest bynære af de fire lokaliteter, og der er gode trafikforhold til området – ca. 1100 borgere vil hver dag bruge pladsen. Derudover har området nogle spændende landskabsforhold, som skal indtænkes i udformningen af pladsen.

Borgmester H.P. Geil er tilfredshed med, at placeringen af den nye genbrugsplads nu er på plads:

- Den nye genbrugsplads har et stort økonomisk- og miljømæssigt potentiale. Vi får mulighed for at lave fremtidens genbrugsplads, som kan bruges i mange år frem. Pladsen skal indrettes, så vi får mulighed for at påvirke borgernes genbrugs- og sorteringsvaner endnu mere, så vi kan genanvende alt det, der bliver afleveret på genbrugspladsen. Det er målet i kommunens affaldsplan 2025, og vigtigt hvis vi skal skabe et bæredygtigt fundament for kommende generationer”, siger H.P. Geil. 
 
Bygge- og anlægsarbejdet i udbud
Projektering af den nye genbrugsplads sættes i gang straks efter nytår. I første halvdel af 2017 skal der udarbejdes byggeprogram, dispositions- og projektforslag. Senere på året skal der udarbejdes hovedprojekt og udbudsmateriale, så bygge- og anlægsarbejdet kan sendes i offentligt udbud ved årsskiftet 2017-18. Den nye genbrugsplads forventes at stå færdig i 2019.

På billedet fra venstre: Bestyrelsesformand Kjeld Thrane, borgmester H.P. Geil, projektleder Christian Hylgaard og projektleder Birthe Holm.

Kontakter

H.P. Geil, borgmester i Haderslev Kommune, tlf. 21 69 64 71
Kjeld Thrane, bestyrelsesformand i Provas, tlf. 20 27 48 52
Birthe Holm, projektleder i Provas, tlf. 76 64 86 13
Katrine Møller Madsen, kommunikationsrådgiver i Provas, tlf. 29 36 90 66

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum